Als u op uw iPhone, iPad of iPod touch geen berichten kunt versturen of ontvangen

Lees wat u moet doen als u een waarschuwing krijgt wanneer u een bericht verstuurt of als u geen berichten kunt versturen of ontvangen.

Probeer eerst deze stappen

1. Start de iPhone, iPad of iPod touch opnieuw op.
  2. Controleer de netwerkverbinding. Om een bericht als iMessage- of mms-bericht te kunnen versturen, moet u verbonden zijn met een mobiel datanetwerk of een wifinetwerk. Om een sms-bericht te versturen, moet u verbonden zijn met een mobiel netwerk. Als u Bellen via wifi inschakelt, kunt u sms-berichten versturen via wifi.
  3. Controleer bij uw aanbieder of het type bericht dat u wilt versturen, bijvoorbeeld mms of sms, wordt ondersteund.
  4. Als u mms-groepsberichten wilt versturen vanaf een iPhone, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakelt u 'Mms-berichten' in. Als u op de iPhone geen optie ziet om mms-berichten of groepsberichten in te schakelen, dan kan het zijn dat uw aanbieder deze functie niet ondersteunt.
  5. Controleer of u het juiste telefoonnummer of e-mailadres voor de ontvanger hebt ingevoerd.

Als u de melding 'Wachten op activering' krijgt, leest u hier wat u moet doen.

Zoek hieronder uw probleem op om te zien wat u moet doen als u nog steeds hulp nodig hebt.

Als u een rood uitroepteken ziet

Als u een bericht probeert te versturen en u een symbool uitroepteken ziet met de melding 'Niet afgeleverd', volg dan deze stappen:

1. Controleer de netwerkverbinding.
  2. Tik op symbool uitroepteken en tik vervolgens op 'Probeer opnieuw'.
  3. Als u het bericht nog steeds niet kunt versturen, tikt u op symbool uitroepteken en vervolgens op 'Stuur als tekstbericht'. Voor sms-berichten worden mogelijk kosten in rekening gebracht. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie.

Als u een groene tekstballon ziet

Als u in plaats van een blauwe tekstballon een groene tekstballon ziet, dan is het bericht verzonden via mms/sms, en niet via iMessage. Hiervoor kunnen een aantal oorzaken zijn:

• De persoon aan wie u het bericht hebt gestuurd, heeft geen Apple apparaat.
  • iMessage is uitgeschakeld op uw apparaat of dat van de ontvanger. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'iMessage' om te controleren of iMessage wel is ingeschakeld.
  • iMessage is tijdelijk niet beschikbaar op uw apparaat of dat van de ontvanger.

Lees wat het verschil is tussen iMessage- en mms-/sms-berichten.

Als u op één apparaat wel berichten ontvangt, maar op een ander apparaat niet

Als u een iPhone en een ander iOS-apparaat hebt (bijvoorbeeld een iPad), zijn de iMessage-instellingen misschien zo dat u berichten ontvangt en start vanaf uw Apple ID en niet vanaf uw telefoonnummer. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en tik op 'Stuur en ontvang via' om te controleren of uw telefoonnummer is ingesteld voor het versturen en ontvangen van berichten.

Als uw telefoonnummer er niet bij staat, kunt u het telefoonnummer van uw iPhone koppelen aan uw Apple ID, zodat u iMessage-berichten kunt versturen en ontvangen via uw telefoonnummer. U kunt ook Stuur sms door inschakelen, zodat u mms- en sms-berichten kunt versturen en ontvangen met al uw Apple apparaten.

Als u geen iPhone hebt, kunt u met uw Apple ID alleen berichten versturen naar en ontvangen van andere Apple apparaten met iMessage. Als u iMessage wilt gebruiken, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via' en controleert u of u bent ingelogd met uw Apple ID.

Als u problemen hebt met een groepsgesprek

Als u in een groepsbericht zit en opeens geen berichten meer ontvangt, controleer dan of u het gesprek niet hebt verlaten. Open Berichten en tik op het groepsbericht. Als u het bericht 'Je hebt het gesprek verlaten' ziet, dan hebt u ofwel zelf het gesprek verlaten, of u bent uit het groepsgesprek verwijderd. U kunt pas weer deelnemen aan een groepsgesprek als een ander lid van de groep u toevoegt.

U kunt ook zelf een nieuw groepsgesprek starten. Dit doet u als volgt:

1. Open Berichten en tik op .
  2. Voer de telefoonnummers of e-mailadressen van uw contacten in.
  3. Schrijf een nieuw bericht en tik vervolgens op 'Stuur'.

Als u andere problemen hebt met een groepsgesprek, kunt u proberen het gesprek te verwijderen en een nieuw gesprek te beginnen. Zo verwijdert u een groepsgesprek:

1. Open Berichten en zoek het gesprek dat u wilt verwijderen.
  2. Veeg naar links over het gesprek.
  3. Tik op 'Verwijder'.

Als u een gesprek eenmaal hebt verwijderd, kunt u het niet meer terughalen. Als u delen van het gesprek wilt bewaren, kunt u er een schermafbeelding van maken. Als u een bijlage uit een gesprek wilt bewaren, houdt u uw vinger op de bijlage, tikt u op 'Meer' en vervolgens op 'Bewaar'.