Als u op uw iPhone, iPad of iPod touch geen berichten kunt versturen of ontvangen

Lees hier wat u moet doen als u een melding ziet wanneer u een bericht verstuurt of als u geen berichten kunt versturen of ontvangen.

Probeer eerst deze stappen

1. Herstart het apparaat:
  2. Controleer de netwerkverbinding. Om een bericht als iMessage- of mms-bericht te kunnen versturen, moet u verbonden zijn met een mobieledatanetwerk of een wifinetwerk. Om een sms-bericht te kunnen versturen, moet u verbonden zijn met een mobiel netwerk. Als u bellen via wifi inschakelt, kunt u sms-berichten versturen via wifi.
  3. Controleer bij uw aanbieder of het type bericht dat u wilt versturen, bijvoorbeeld mms of sms, wordt ondersteund.
  4. Als u mms-groepsberichten wilt versturen vanaf een iPhone, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakelt u 'Mms-berichten' in. Als u op de iPhone geen optie ziet om mms-berichten of groepsberichten in te schakelen, kan het zijn dat uw aanbieder deze functie niet ondersteunt.
  5. Controleer of uw apparaat genoeg ruimte heeft om afbeeldingen en video's te ontvangen.
  6. Controleer of u het juiste telefoonnummer of e-mailadres voor de ontvanger hebt ingevoerd.

Als u de melding 'Wachten op activering' krijgt, leest u hier wat u moet doen.

Zoek uw probleem hieronder om te zien wat u moet doen als u nog steeds hulp nodig hebt.

Als u een rood uitroepteken ziet

Als u een bericht probeert te versturen en u uitroeptekensymbool ziet met de melding 'Niet afgeleverd', volgt u deze stappen:

1. Controleer de netwerkverbinding.
  2. Tik op uitroeptekensymbool en tik vervolgens op 'Probeer opnieuw'.
  3. Als u het bericht nog steeds niet kunt versturen, tikt u op uitroeptekensymbool en vervolgens op 'Stuur als tekstbericht'. Voor sms-berichten worden mogelijk kosten in rekening gebracht. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie.

Als u een groene berichtballon ziet

Als u in plaats van een blauwe berichtballon een groene berichtballon ziet, is het bericht verzonden via mms/sms en niet via iMessage. Hiervoor kunnen een aantal oorzaken zijn:

• De persoon aan wie u het bericht hebt gestuurd, heeft geen Apple apparaat.
  • iMessage is uitgeschakeld op uw apparaat of dat van de ontvanger. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'iMessage' om te controleren of iMessage is ingeschakeld.
  • iMessage is tijdelijk niet beschikbaar op uw apparaat of dat van de ontvanger.

Lees wat het verschil is tussen iMessage- en mms-/sms-berichten.

Als u op één apparaat wel berichten ontvangt, maar op een ander apparaat niet

Als u een iPhone en een ander iOS-apparaat hebt (bijvoorbeeld een iPad), zijn de iMessage-instellingen misschien zo dat u berichten ontvangt en start vanaf uw Apple ID en niet vanaf uw telefoonnummer. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en tik op 'Stuur en ontvang via' om te controleren of uw telefoonnummer is ingesteld voor het versturen en ontvangen van berichten.

Als uw telefoonnummer er niet bij staat, kunt u het telefoonnummer van uw iPhone koppelen aan uw Apple ID, zodat u iMessage-berichten kunt versturen en ontvangen via uw telefoonnummer. U kunt ook het doorsturen van sms-berichten zo configureren dat u mms- en sms-berichten kunt versturen en ontvangen op al uw Apple apparaten.

Als u problemen hebt met een groepsbericht

Als u in een groepsbericht zit en opeens geen berichten meer ontvangt, controleert u of u het gesprek niet hebt verlaten. Open Berichten en tik op het groepsbericht. Als u een bericht ziet dat u het gesprek hebt verlaten, hebt u het gesprek zelf verlaten of bent u uit het groepsbericht verwijderd. U kunt pas weer deelnemen aan een groepsbericht als een ander lid van de groep u toevoegt.

Een nieuw groepsbericht starten:

1. Open Berichten en tik op de knop 'Maak aan'  om een nieuw bericht te starten.
  2. Voer de telefoonnummers of e-mailadressen van uw contacten in.
  3. Typ uw bericht en tik op de knop 'Stuur' knop 'Stuur' bericht'.

Als u andere problemen hebt met een groepsbericht, kunt u proberen het gesprek te verwijderen en een nieuw gesprek te starten. Een groepsbericht verwijderen:

1. Open Berichten en zoek het gesprek dat u wilt verwijderen.
  2. Veeg naar links over het gesprek.
  3. Tik op 'Verwijder'.

Als u een gesprek eenmaal hebt verwijderd, kunt u het niet meer terughalen. Als u delen van het gesprek wilt bewaren, kunt u er een schermafbeelding van maken. Als u een bijlage uit een gesprek wilt bewaren, houdt u uw vinger op de bijlage, tikt u op 'Meer' en vervolgens op 'Bewaar'.