Uw Apple ID aanmaken of gebruiken zonder een betaalmethode

Lees hier hoe u een Apple ID aanmaakt of gebruikt in de iTunes Store zonder een creditcard of andere betaalmethode.

Wanneer u voor het eerst inlogt met uw Apple ID bij de iTunes Store, App Store of iBooks Store, wordt u gevraagd een betaalmethode in te voeren zodat u aankopen kunt doen in de Store. Volg deze stappen als u geen betaalmethode wilt instellen voor uw account.

Apple raadt u aan om maar één Apple ID te gebruiken om toegang te krijgen tot iTunes, iCloud en andere Apple voorzieningen. Als u niet meer weet of u een Apple ID hebt, helpen wij u zoeken.

Als u gezinshoofd bent van een Delen met gezin-groep en aankopen wilt delen met uw gezin, moet u een geregistreerde betaalwijze hebben. Voor de configuratie van accounts voor kinderen is ook een betaalmethode vereist. Lees meer over Apple ID's voor kinderen.

Als u al een Apple ID hebt

U kunt ervoor kiezen om de betaalmethode te verwijderen voor uw bestaande Apple ID nadat u bent ingelogd bij de iTunes Store, App Store of iBooks Store. U wordt pas gevraagd weer een betaalmethode in te voeren als u een aankoop doet.

Als u geen Apple ID hebt

Volg de onderstaande stappen om een Apple ID aan te maken zonder een betaalmethode toe te voegen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app en zoek een gratis app.
  2. Tik op knop 'Download' naast het item.
    iPhone met de App Store-pagina voor de Angry Birds-app
  3. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID.
    iPhone met inlogopties met 'Maak nieuwe Apple ID aan' gemarkeerd
  4. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' wanneer u wordt gevraagd de betaalgegevens in te voeren. Raadpleeg wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
    iPhone met de flow 'Maak Apple ID aan'
  5. Nadat u uw informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd een vertrouwd telefoonnummer te verifiëren als u in aanmerking komt voor twee-factor-authenticatie. Anders wordt u gevraagd uw Apple ID te verifiëren via e-mail. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken.

Op een Mac

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Klik onder 'Snelkoppelingen' aan de rechterkant van het venster op 'Geweldige gratis apps en games'.
    Hoofdvenster van de App Store op een Mac
  3. Klik op knop 'Download' onder een app en klik vervolgens op knop 'Installeer app'.
    Gedeelte 'Gratis apps en games' van de App Store op een Mac
  4. Klik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID.
    Inlogscherm van de App Store op een Mac met 'Maak Apple ID aan' gemarkeerd
  5. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' als betaalwijze wanneer u wordt gevraagd uw betaalgegevens in te voeren. Raadpleeg wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
    Scherm 'Maak Apple ID aan' in de App Store op een Mac
  6. Nadat u uw informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd een vertrouwd telefoonnummer te verifiëren als u in aanmerking komt voor twee-factor-authenticatie. Anders wordt u gevraagd uw Apple ID te verifiëren via e-mail. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken.

Op een pc

Als u een pc hebt, zoekt u een gratis item in de iTunes Store, probeert u het te downloaden en volgt u vervolgens de instructies om een nieuwe Apple ID te maken.

Als u geen gratis item kunt vinden, gebruik dan een iOS-apparaat om een nieuwe Apple ID aan te maken.