Een Apple ID aanmaken of gebruiken zonder betaalmethode

U kunt een Apple ID aanmaken zonder een betaalmethode in te voeren. U kunt ook betaalmethoden verwijderen van uw bestaande Apple ID.

Apple raadt u aan om maar één Apple ID te gebruiken om toegang te krijgen tot iTunes, iCloud en andere Apple voorzieningen. Als u niet meer weet of u een Apple ID hebt, kunnen we u helpen zoeken.

Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken, ook zonder een betaalmethode op te geven.

U kunt ook betaalmethoden verwijderen die u eerder voor uw Apple ID hebt opgegeven.

Als u al een Apple ID hebt

U kunt betaalmethoden verwijderen van uw bestaande Apple ID nadat u bent ingelogd bij de App Store, iTunes Store of Apple Books. U wordt pas gevraagd weer een betaalmethode in te voeren als u een aankoop doet. Lees wat u moet doen als u uw meest recente betaalmethode niet kunt verwijderen van uw Apple ID.

Als u gezinshoofd bent van een Delen met gezin-groep en aankopen wilt delen met uw gezin, moet u minimaal één betaalmethode hebben opgegeven. Voor de configuratie van accounts voor kinderen is ook een betaalmethode vereist. Meer informatie over Delen met gezin en Apple ID's voor kinderen.

Als u geen Apple ID hebt

U kunt een Apple ID aanmaken zonder een betaalmethode op te geven in de App Store op een iPhone, iPad of iPod touch of op een Mac of pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app en zoek een gratis app.
  2. Tik op de Download-knop.
    Een iPhone X met de infopagina van de Opdrachten-app in de App Store-app.
  3. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID.
    Een iPhone X met de infopagina van de Opdrachten-app in de App Store-app op de achtergrond en een 'Log in'-menu op de voorgrond. De knop 'Maak nieuwe Apple ID aan' is gemarkeerd.
  4. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' wanneer u wordt gevraagd de betaalgegevens in te voeren. Raadpleeg wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
    Een iPhone X met de pagina 'Maak Apple ID aan'. 'Geen' is geselecteerd als betaalmethode.
  5. Nadat u uw informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd een vertrouwd telefoonnummer te verifiëren als u in aanmerking komt voor twee-factor-authenticatie. Anders wordt u gevraagd uw Apple ID te verifiëren via e-mail. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken.

Op een Mac

1. Open de App Store en zoek een gratis app.
  2. Klik op de Download-knop en vervolgens op 'Installeer'.
    Een venster van de App Store op een Mac met de infopagina van de Keynote-app.
  3. Klik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID. Als u geen optie ziet om een nieuwe Apple ID aan te maken, wordt u ingelogd bij de App Store, iTunes Store, Apple Books of iCloud met een bestaande Apple ID.
    Een venster van de App Store op een Mac met de infopagina van de Keynote-app op de achtergrond en een pop-upvenster met 'Log in om materiaal uit de App Store te downloaden' op de voorgrond.
  4. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' als betaalmethode wanneer u wordt gevraagd uw betaalgegevens in te voeren. Lees hier wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
    Een venster van de App Store op een Mac met de infopagina van de Keynote-app op de achtergrond en een pop-upvenster met 'Maak nieuwe Apple ID aan' op de voorgrond. 'Geen' is geselecteerd als betaalmethode.
  5. Nadat u uw informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd een vertrouwd telefoonnummer te verifiëren als u in aanmerking komt voor twee-factor-authenticatie. Anders wordt u gevraagd uw Apple ID te verifiëren via e-mail. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken.

Op een pc

Als u een pc hebt, zoekt u een gratis item in de iTunes Store, probeert u het te downloaden en volgt u vervolgens de instructies om een nieuwe Apple ID aan te maken.

Als u geen gratis item kunt vinden, gebruikt u een iOS-apparaat om een nieuwe Apple ID aan te maken.