Een Apple ID aanmaken of gebruiken zonder betaalmethode

U kunt een Apple ID aanmaken en gebruiken zonder een betaalmethode op te geven.

Apple raadt u aan om maar één Apple ID te gebruiken om toegang te krijgen tot iTunes, iCloud en andere Apple voorzieningen. Als u niet meer weet of u een Apple ID hebt, kunnen we u helpen zoeken.

Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken, ook zonder een betaalmethode op te geven. U kunt geen nieuwe Apple ID aanmaken zolang u met een bestaande Apple ID ingelogd bent bij de App Store, iTunes Store, Apple Books of iCloud.

U kunt ook een betaalmethode verwijderen die u eerder voor uw Apple ID hebt opgegeven. Lees hier wat u moet doen als u een betaalmethode niet kunt verwijderen uit uw Apple ID.

Als u gezinshoofd bent van 'Delen met gezin' en aankopen wilt delen met uw gezin, moet u een geregistreerde betaalmethode hebben. Voor de configuratie van accounts voor kinderen is ook een betaalmethode vereist. Meer informatie over 'Delen met gezin' en Apple ID's voor kinderen.

Als u al een Apple ID hebt

U kunt de betaalmethode verwijderen voor uw bestaande Apple ID nadat u bent ingelogd bij de iTunes Store, App Store of iBooks Store. U wordt pas gevraagd weer een betaalmethode in te voeren als u een aankoop doet.

Als u geen Apple ID hebt

U kunt een Apple ID aanmaken zonder een betaalmethode op te geven in de App Store op uw iPhone, iPad of iPod touch of op een Mac of pc.

Als u met een bestaande Apple ID ingelogd bent bij de App Store, iTunes Store, Apple Books of iCloud, ziet u geen optie om een nieuwe Apple ID aan te maken.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app en zoek een gratis app.
  2. Tik op de Download-knop.
    Een iPhone X met de infopagina van de Opdrachten-app in de App Store-app
  3. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID.
    Een iPhone X met de infopagina van de Opdrachten-app in de App Store-app op de achtergrond en een 'Log in'-menu op de voorgrond. De knop 'Maak nieuwe Apple ID aan' is gemarkeerd.
  4. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' wanneer u wordt gevraagd de betaalgegevens in te voeren. Raadpleeg wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
    Een iPhone X met de pagina 'Maak Apple ID aan'. 'Geen' is geselecteerd als de betaalmethode.
  5. Nadat u uw informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd een vertrouwd telefoonnummer te verifiëren als u in aanmerking komt voor twee-factor-authenticatie. Anders wordt u gevraagd uw Apple ID te verifiëren via e-mail. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken.

Op een Mac

1. Open de App Store en zoek een gratis app.
  2. Klik op de Download-knop en vervolgens op 'Installeer'.
    Een venster van de App Store op een Mac met de infopagina van de Keynote-app
  3. Klik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID.
    Een venster van de App Store op een Mac met de infopagina van de Keynote-app op de achtergrond en een pop-upvenster met 'Log in om materiaal uit de App Store te downloaden' op de voorgrond
  4. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' als betaalmethode wanneer u wordt gevraagd uw betaalgegevens in te voeren. Lees hier wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
    Een venster van de App Store op een Mac met de infopagina van de Keynote-app op de achtergrond en een pop-upvenster met 'Maak nieuwe Apple ID aan' op de voorgrond. 'Geen' is geselecteerd als de betaalmethode.
  5. Nadat u uw informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd een vertrouwd telefoonnummer te verifiëren als u in aanmerking komt voor twee-factor-authenticatie. Anders wordt u gevraagd uw Apple ID te verifiëren via e-mail. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken.

Op een pc

Als u een pc hebt, zoekt u een gratis item in de iTunes Store, probeert u het te downloaden en volgt u vervolgens de instructies om een nieuwe Apple ID te maken.

Als u geen gratis item kunt vinden, gebruikt u een iOS-apparaat om een nieuwe Apple ID aan te maken.