Vensters, apps en documenten op uw Mac automatisch opnieuw openen

Uw Mac opent uw documentvensters en tabbladen opnieuw wanneer u inlogt op uw Mac of een app opent, zodat u snel verder kunt met waar u was gebleven.

Hervatten gebruiken

Met de functie Hervatten kunt u apps weer openen in dezelfde staat als toen u ze de laatste keer gebruikte. Als u bijvoorbeeld Safari sluit, worden de op dat moment geopende webpagina's volledig hersteld de volgende keer dat u Safari opent. Als u Pages-documenten open hebt wanneer u uitlogt bij uw gebruikersaccount, worden deze documenten weer geopend de volgende keer dat u Pages opent.

Dankzij Hervatten hoeft u er niet aan te denken dat u uw werk moet opslaan en kunt u snel de bestanden weer terugvinden waaraan u werkte. Alles gebeurt automatisch. Als u niet wilt dat documenten en vensters automatisch opnieuw worden geopend, kunt u met de functies de instellingen van Hervatten aanpassen.

Wanneer u uit- en inlogt

Wanneer u inlogt, worden apps die geopend waren de vorige keer dat u de Mac gebruikte, automatisch opnieuw geopend. Wanneer u uitlogt, kunt u in het venster Log uit de optie 'Heropen vensters bij opnieuw inloggen' selecteren of deselecteren. Met deze optie bepaalt u of uw apps opnieuw moeten worden geopend de volgende keer dat u inlogt. De optie blijft geselecteerd zoals u het de laatste keer hebt ingesteld. U moet deze instelling dan ook alleen wijzigen wanneer u het huidige gedrag wilt wijzigen.

Om tijdelijk te verhinderen dat apps worden geopend wanneer u inlogt, houdt u de Shift-toets ingedrukt tijdens het inloggen. Apps worden dan niet automatisch geopend, ook niet als u de vorige keer dat u bent uitgelogd, de optie hebt geselecteerd om ze te openen.

Wanneer u een app opent en sluit

Wanneer u een app opent, opent deze automatisch opnieuw de vensters waarmee u werkte toen u voor het laatst de app afsloot. Als u niet wilt dat apps documenten en vensters automatisch opnieuw openen, selecteert u 'Sluit vensters bij het stoppen van een programma' (OS X Mountain Lion v10.8 of hoger) of deselecteert u 'Herstel vensters na stoppen en opnieuw openen van programma's' (OS X Lion v10.6) in het paneel Algemeen van Systeemvoorkeuren.

Als een app documenten en vensters opnieuw blijft openen wanneer deze functie is uitgeschakeld, controleer dan of in de voorkeuren van de app een vergelijkbare functie staat. Sommige apps hebben hun eigen instelling voor het herstellen van vensters.

Om tijdelijk te verhinderen dat een app zijn documenten en vensters opnieuw opent, houdt u de Shift-toets ingedrukt tijdens het openen van de app.

Inlogonderdelen gebruiken

Als u wilt dat een app opent elke keer dat u inlogt bij uw gebruikersaccount, kunt u de app toevoegen aan het paneel Inlogonderdelen van Systeemvoorkeuren. Inlogonderdelen worden altijd geopend, welke instellingen voor Hervatten u ook hebt ingesteld.

1. Kies Systeemvoorkeuren in het Apple-menu () en klik vervolgens op Gebruikers en groepen.
  2. Selecteer uw gebruikersaccount in de lijst met gebruikers.
  3. Klik op 'Inlogonderdelen'.
  4. Sleep een app of document naar de lijst Inlogonderdelen of klik op en selecteer een onderdeel.

Wanneer u klaar bent met het toevoegen van Inlogonderdelen, sluit u het venster Gebruikers en groepen.

Om tijdelijk te voorkomen dat een inlogonderdeel wordt geopend, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u inlogt. Zo weet uw Mac dat deze inlogonderdelen moet overslaan. Verder worden eventuele apps en vensters die geopend waren toen u uitlogde, niet automatisch opnieuw geopend tijdens het inloggen.