Als u tijdens het bellen of luisteren naar de voicemail niemand hoort of als het geluid niet duidelijk is op een iPhone

Wanneer u belt of luistert naar de voicemail op een iPhone, hoort u mogelijk geen duidelijke stem. Mogelijk hoort u ook gekraak, statisch geluid of een lage geluidskwaliteit in het algemeen. Lees hier wat u moet doen.

Volume en ontvanger van de iPhone

Het volume luider zetten

Pas tijdens een gesprek het volume aan met de volumeknoppen. Controleer of u de volume-indicator ziet op het scherm wanneer u op de volumeknoppen drukt.

De aansluitingen controleren

Als een headset is aangesloten op de iPhone, hoort u niets via de ontvanger van de iPhone en kunt u de luidsprekertelefoon ook niet gebruiken. Volg deze stappen en voer na elke stap een test uit.

1. Zorg ervoor dat niets is aangesloten op de koptelefoonaansluiting of de dockconnector.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en schakel Bluetooth uit.

De ontvanger vrijmaken

De ontvanger van de iPhone werkt niet naar behoren als deze geblokkeerd of vuil is.

Volg deze stappen en voer na elke stap een test uit:

• Zorg ervoor dat de ontvanger niet wordt geblokkeerd (door bijvoorbeeld een hoesje of beschermfolie).
    Als u een nieuwe iPhone hebt, verwijdert u de plastic folie op de voor- en achterkant van het apparaat.
  • Controleer of de opening van de ontvanger geblokkeerd of vuil is. Maak de opening van de ontvanger indien nodig schoon met een schone, kleine, droge en zachte borstel. Zorg ervoor dat de borstel schoon en droog is.
  • Schakel tijdens het bellen de luidsprekertelefoon in. Als u nog niets hoort, ligt het probleem mogelijk bij het netwerk of de ontvangst. Probeer later of vanaf een andere locatie te bellen.

De ontvanger controleren

Volg deze stappen om te weten of het probleem te wijten is aan de ontvanger of het netwerk:

1. Open de app Dictafoon en neem een klein audiofragment op. Als u app Dictafoon niet hebt, leest u hier hoe u deze kunt herstellen.
  2. Tik op   in de rechterbovenhoek van het scherm om te wisselen tussen het afspelen met de luidspreker en de ontvanger.
  3. Tik op   om de gesproken memo via de ontvanger van het apparaat af te spelen.
  4. Als u de gesproken memo hoort en deze normaal klinkt (zonder vervorming, gekraak of statisch geluid), is er mogelijk een probleem met het netwerk of voicemailsysteem van de aanbieder. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie.

Opnieuw opstarten en bijwerken

1. Start de iPhone opnieuw op en probeer het opnieuw.
  2. Als u nog steeds niets hoort of de geluidskwaliteit laag blijft, werkt u de iPhone bij naar de nieuwste iOS-versie.

Meer hulp

Als u deze stappen hebt uitgevoerd en u nog steeds geen geluid hoort of de geluidskwaliteit op de iPhone laag blijft, neemt u contact op met Apple Support.

Lees wat u moet doen als anderen u tijdens een gesprek niet horen.