Je ontvangt geen Apple pushberichten

Neem contact op met de netwerkbeheerder als je geen Apple pushberichten ziet terwijl je verbonden bent met een netwerk.

Als je de Apple Push Notification Service (APNS) wilt gebruiken, moet er sprake zijn van een rechtstreekse en ononderbroken verbinding tussen de Mac- en iOS-clients en de servers van Apple.

Op de iPhone, iPad of iPod touch kun je mogelijk verbinding met APNS maken via mobiele data (indien geactiveerd) of via wifi.

Als je wifi gebruikt achter een firewall of een privaat toegangspunt (Access Point Name; APN) voor mobiele data, moet je verbinding maken met specifieke poorten. Je hebt een rechtstreekse verbinding zonder proxy met de APNS-servers nodig op de volgende poorten:

• TCP-poort 5223 voor communicatie met APNS.
  • TCP-poort 2195 voor het verzenden van berichten naar APNS.
  • TCP-poort 2196 voor de feedbackservice van APNS.
  • TCP-poort 443 is vereist bij activering van het apparaat en daarna voor terugval (alleen met wifi) als APNS niet via poort 5223 bereikbaar is.

Ga bij de netwerkbeheerder na of de poorten toegankelijk zijn.

De APNS-servers maken gebruik van taakverdeling. Apparaten maken dus niet altijd verbinding met hetzelfde publieke IP-adres voor berichten. Het is raadzaam om de toegang van apparaten tot deze poorten toe te staan in het gehele 17.0.0.0/8-adresblok dat aan Apple is toegewezen.

Lees meer over de poorten die door Apple services worden gebruikt. Op de website Apple Developer vind je meer informatie over de Apple Push Notification Service.