Als iTunes geen verbinding kan maken met de software-updateserver voor iPhone, iPad of iPod

Lees hier wat u moet doen als iTunes geen verbinding kan maken met de software-updateserver wanneer u een iPhone, iPad of iPod probeert te herstellen of bij te werken.

Wanneer u een iPhone, iPad of iPod bijwerkt of herstelt met iTunes, ziet u mogelijk een waarschuwingsbericht waarin wordt gemeld dat iTunes geen verbinding kan maken met de software-updateserver omdat u niet bent verbonden met het internet. U wordt dan aangeraden te controleren of de internetverbinding actief is en opnieuw te proberen. Volg de stappen hieronder om het probleem te verhelpen.

Werk het iOS-apparaat bij of herstel het zonder iTunes te gebruiken

U moet een iOS-apparaat bijwerken of herstellen met iTunes als u het wachtwoord bent vergeten en het apparaat is vergrendeld of als het apparaat zich in de herstelmodus bevindt.

Als dat niet het geval is, kunt u het apparaat bijwerken of herstellen zonder iTunes door deze stappen te volgen:

1. Koppel de iPhone, iPad of iPod touch los van de computer.
  2. Schakel Wi-Fi op het apparaat in. We raden u aan bij de download van software-updates verbinding te maken met een netwerk en niet met een persoonlijke hotspot.
  3. Werk het apparaat bij door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

Als het probleem niet is verholpen, gaat u naar de volgende oplossing.

Maak verbinding met het internet en de iTunes Store

Open een browser op de computer en probeer een webpagina te laden. Probeer vervolgens verbinding te maken met de iTunes Store.

• Als u geen verbinding met het internet kunt maken, neemt u contact op met de computerbeheerder of internetaanbieder voor hulp. U kunt ook een andere computer of ander netwerk proberen.
  • Als u verbinding met het internet kunt maken maar een foutbericht ziet wanneer u verbinding probeert te maken met de iTunes Store, zoekt u oplossingen voor mogelijke iTunes Store-fouten.
  • Als u verbinding met het internet kunt maken maar de iTunes Store een lege, witte pagina weergeeft, ?viewlocale=nl_NLzoekt u software van Gelaagde serviceproviders en verwijdert u deze.

Als deze oplossingen het probleem niet verhelpen, wijzigt u het hosts-bestand of stelt u het opnieuw in.

Wijzig het hosts-bestand of stel het opnieuw in

Het hosts-bestand kan de toegang tot de software-updateserver blokkeren. Ga als volgt te werk om het hosts-bestand te wijzigen of opnieuw in te stellen.

Als u een Mac gebruikt

Als u een computer op het werk gebruikt, raadpleegt u de computerbeheerder alvorens het hosts-bestand te wijzigen.

1. Selecteer in de menubalk van de Finder de optie Programma’s > Hulpprogramma’s > Terminal.
  2. Typ in het programma Terminal het volgende commando en druk op Enter om het hosts-bestand te openen:
    sudo nano /private/etc/hosts
  3. Typ uw gebruikerswachtwoord wanneer u hierom wordt gevraagd. Wanneer u het wachtwoord typt, verschijnt er niets in het Terminal-venster.
  4. Gebruik de pijltoetsen op het toetsenbord om door het hosts-bestand te navigeren.
  5. Als u een regel met apple.com ziet, voegt u een nummerteken (#) en een spatie aan het begin van de regel toe.
  6. Druk op Control-O om het hosts-bestand te bewaren.
  7. Druk op Enter bij de prompt van de bestandsnaam.
  8. Druk op Control-X om het programma te verlaten.

Als het probleem niet is opgelost, is de beveiligingssoftware mogelijk verouderd of onjuist geconfigureerd. U kunt problemen tussen iTunes en beveiligingssoftware oplossen.

Als u een Windows-pc gebruikt

Stel het hosts-bestand op de Windows-pc opnieuw in

Als het probleem niet is opgelost, is de beveiligingssoftware mogelijk verouderd of onjuist geconfigureerd. U kunt problemen tussen iTunes en beveiligingssoftware oplossen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.