Als u meer ruimte nodig hebt voor een update

Wanneer u een iOS- of iPadOS-apparaat draadloos bijwerkt, ziet u mogelijk een bericht waarin wordt gemeld dat er onvoldoende vrije ruimte is op de iPhone, iPad of iPod touch. Deze stappen kunnen u helpen.

Als er niet genoeg ruimte is om een update te downloaden en installeren, verwijdert het apparaat tijdelijk enkele downloadbare onderdelen van geïnstalleerde apps. U hoeft meestal geen materiaal te verwijderen of te verplaatsen. Als u nog steeds meer ruimte nodig hebt dan beschikbaar is op uw apparaat, hebt u verschillende opties om de update alsnog uit te voeren:

• Sluit het apparaat aan op de computer om het bij te werken met behulp van de computer.
  • Materiaal verwijderen van het apparaat en opnieuw proberen bij te werken.
  • De opslag op uw apparaat beheren met aanbevelingen.

Bijwerken met een computer

Als u de nieuwste versie van iOS of iPadOS wilt downloaden met uw computer, volgt u deze stappen:

1. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 opent u Finder. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager, of een pc, opent u iTunes.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer.
  3. Zoek het apparaat op uw computer. U moet mogelijk uw apparaat vertrouwen om door te gaan.
  4. Klik op 'Zoek naar update'.
  5. Klik op 'Download en werk bij'.

Als u tijdens een update een andere waarschuwing krijgt, leest u hier hoe u deze oplost.

Handmatig ruimte vrijmaken

U kunt controleren hoeveel opslagruimte uw apps gebruiken en de apps die u niet nodig hebt, verwijderen. U kunt uw gekochte apps of ander materiaal later weer downloaden.

1. Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'.
  2. Selecteer een app om te zien hoeveel opslagruimte deze gebruikt.
  3. Tik op 'Verwijder app'. In sommige apps, zoals Muziek en Video's, kunt u delen van de documenten en gegevens ervan verwijderen.
  4. Installeer de update opnieuw. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update'.

Opslagruimte beheren met aanbevelingen

In iOS 11 en hoger en iPadOS kunt u tips krijgen over hoe u ruimte bespaart en hoe u apps en inhoud die u niet nodig hebt, opruimt of verwijdert. U kunt uw gekochte apps of ander materiaal later weer downloaden.

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'.
  2. Scrol naar het gedeelte 'Aanbevelingen' om de tips te bekijken.