Limieten voor Mail Drop

Met Mail Drop kunt u grote bestanden zoals video's, presentaties en afbeeldingen via iCloud versturen. Als u via Mail Drop koppelingen hebt gedeeld die niet meer beschikbaar zijn, hebt u mogelijk een of meerdere limieten van de voorziening overschreden.

Met Mail Drop kunt u bijlagen van maximaal 5 GB versturen. U kunt deze bijlagen rechtstreeks vanuit Mail versturen vanaf uw Mac, de Mail-app op uw iPhone, iPad of iPod touch, en vanaf iCloud.com op uw Mac of pc. Alle bestandstypen worden ondersteund en de bijlagen tellen niet mee bij de iCloud-opslag. Als een bericht (met bijlagen) groter is dan de limiet van de internetaanbieder, wordt u in Mail gevraagd de bijlagen via Mail Drop te versturen.

Bijlagen worden mogelijk niet verstuurd via Mail Drop als ze deze limieten overschrijden:

• Het bericht (met bijlagen) is groter dan 5 GB. Probeer de inhoud van het bericht in meerdere e-mailberichten te versturen of de bijlagen te comprimeren om deze zo klein mogelijk te maken.
  • Een niet-gecomprimeerde map is aan het bericht toegevoegd. Gebruik deze stappen om de bijlagen te comprimeren.
  • Er zijn te veel berichten verstuurd of het maximale aantal ontvangers is overschreden. Lees meer over de grootte van de postbus en de verzendlimieten van berichten.
  • U hebt de opslaglimiet van 1 TB voor Mail Drop bereikt. Alle bijlagen verlopen na 30 dagen. Als oudere bijlagen verlopen en meer opslagruimte beschikbaar wordt, kunt u dus nieuwe bijlagen versturen.

Controleer ook deze limieten:

• Mail Drop werkt met een Mac met OS X Yosemite of later, met een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 9.2 en met een Mac of pc met een bijgewerkte browser. Raadpleeg de systeemvereisten voor Mail Drop.
  • Nadat u een e-mail hebt verstuurd, hebben de ontvangers 30 dagen de tijd om de bijlagen in Mail Drop te downloaden.
  • De e-mailapp van de ontvanger heeft mogelijk een kleinere limiet voor berichtgrootten die vermijdt dat de bijlage wordt geleverd.
  • De duur voor de upload of download van een bijlage verschilt afhankelijk van de internetverbinding en de grootte van de bijlage.
  • Ontvangers hebben mogelijk geen toegang tot de bijlage als de koppeling door te veel gebruikers wordt gebruikt voor de download of een hoog verkeer heeft.

Lees meer over het downloaden of openen van e-mailbijlagen.