Een iPhone, iPad of iPod touch synchroniseren via wifi met iTunes

Gebruik iTunes om gegevens op een iPhone, iPad of iPod touch te synchroniseren via wifi met een computer.

Dit artikel gaat over het synchroniseren met iTunes via wifi. U kunt een iPhone, iPad of iPod touch ook via USB met iTunes synchroniseren.

Door te synchroniseren, kunt u gegevens delen tussen verschillende apparaten. Als u bijvoorbeeld een film op een computer koopt, kunt u via de synchronisatie de film ook op een iPhone bewaren.

Tijdens de synchronisatie bepaalt iTunes of het iOS-apparaat of de computer de meest recente gegevens bevat. Vervolgens kunt u kiezen wat u wilt synchroniseren.

Als u iCloud of andere voorzieningen zoals Apple Music gebruikt om uw materiaal up-to-date te houden op al uw apparaten, is synchroniseren via iTunes mogelijk uitgeschakeld.

iTunes instellen om een iOS-apparaat via wifi te synchroniseren

1. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Sluit het iOS-apparaat op de computer aan met de meegeleverde USB-kabel.
  3. Zoek in iTunes het iOS-apparaat en klik erop.
  4. Selecteer op het tabblad 'Overzicht' de optie 'Synchroniseer met deze [apparaat] via wifi'.
  5. Klik op 'Pas toe' en koppel de USB-kabel los.
  6. Kies de items die u wilt synchroniseren en klik vervolgens op 'Synchroniseer'.

Als de computer en het iOS-apparaat zich in hetzelfde wifinetwerk bevinden, verschijnt het iOS-apparaat in iTunes. Het iOS-apparaat synchroniseert automatisch wanneer het wordt opgeladen en iTunes is geopend op de computer. Lees meer over wat u kunt synchroniseren en hoe u specifieke items kunt synchroniseren.

U kunt het iOS-apparaat ook synchroniseren via een USB-kabel

Hulp krijgen

Als u iTunes niet kunt instellen om via wifi te synchroniseren of als de synchronisatie niet werkt:

1. Herstart de computer en het iOS-apparaat.
  2. Controleer of de computer en het iOS-apparaat met hetzelfde wifinetwerk zijn verbonden. De synchronisatie werkt niet via een Ethernet-naar-wifi-verbinding.
  3. Controleer in de instellingen van de firewall of de TCP-poorten 123 en 3689, en de UDP-poorten 123 en 5353 zijn geopend. Voor hulp bij deze stap neemt u contact op met de fabrikant van de computer of router of leest u de instructies van de firewall of de beveiligingssoftware.