Als de camera of de flitser op uw iPhone, iPad of iPod touch niet werkt

Als uw foto's onscherp zijn of het camerascherm zwart is, kunt u de camera of flitser testen op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Als de camera niet werkt

1. Verwijder een eventuele folie of hoes die de camera kan blokkeren. Een metalen of magnetische hoes of camera-accessoire kan de werking van de camera op uw apparaat verstoren.
  2. Test de camera door te proberen een foto te maken.
  3. Als de foto onscherp is, maakt u de lenzen aan de voor- en achterkant schoon met een microvezeldoek. Als u stof of vuil binnen in de lens ziet of als de cameralens niet goed is uitgelijnd of geblokkeerd wordt, neemt u contact op met Apple Support voor hulp met uw iPhone, iPad of iPod touch.
  4. Start de iPhone, iPad of iPod touch opnieuw op.
  5. Test de camera opnieuw door een foto te maken. Als uw apparaat een camera aan de voor- en achterzijde heeft, controleert u of slechts één camera of beide camera's niet werken. Tik op de rotatieknop  om van camera te wisselen.

Als de flitser niet werkt

1. Verwijder een eventuele folie of hoes die de flitser kan blokkeren.
  2. Test de ledflits door in het bedieningspaneel te proberen of de zaklamp werkt. Op een iPhone X of nieuwer of op een iPad veegt u omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. Op een iPhone 8 of ouder veegt u omhoog vanaf de onderrand van het scherm.
  3. Tik op de zaklampknop .
  4. Als de ledflits niet werkt wanneer u hem als zaklamp probeert te gebruiken, neemt u contact op met Apple Support voor hulp met uw iPhone, iPad of iPod touch.
  5. Als de flitser maar af en toe werkt, opent u de Camera-app en tikt u op de flitserknop  om een andere instelling te kiezen.