Als de camera of de flits op je iPhone, iPad of iPod touch niet werkt

Als je foto's wazig zijn of het camerascherm zwart is, kun je het volgende doen.

Hoes, accessoire of folie verwijderen en testen

1. Verwijder hoezen, accessoires of folie die de camera of flits kunnen blokkeren of die een magneet in de buurt van de camera plaatsen.

2. Test de camera door te proberen een foto te maken.

3. De ledflits testen:

1. Probeer de zaklamp in het bedieningspaneel op je iPhone of het bedieningspaneel op je iPad. Op een iPhone X of nieuwer of op een iPad veeg je omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. Op een iPhone 8 of ouder veeg je omhoog vanaf de onderrand van het scherm.

2. Tik op de zaklampknopSymbool 'Zaklamp'.

Als de flits alleen af en toe werkt, open je de Camera-app en tik je op de flitsknop om een andere instelling te kiezen.

Het is ook mogelijk dat een configuratieprofiel, bijvoorbeeld van MDM (Mobile Device Management) de camera heeft uitgeschakeld.

Contact opnemen met Apple Support

Als de camera of flits nog steeds niet goed werkt, neem je contact op met Apple Support om serviceopties te bespreken.

Als je zelf nog andere stappen wilt proberen

Lees verder voor nog enkele stappen die je zelf kunt proberen als de camera niet werkt. Na het uitvoeren van deze stappen moet je mogelijk nog steeds contact opnemen met Apple Support.

1. Als de foto onscherp is, maak je de lenzen aan de voor- en achterkant schoon met een microvezeldoek. Als je vuil in de lens ziet of schade op je iPhone nabij de camera, of als de cameralens niet goed is uitgelijnd of is geblokkeerd, neem je contact op met Apple Support om serviceopties te bespreken.

2. Als je bewegingsonscherpte ziet in situaties met weinig licht en je gebruikt een lensconverter, metalen behuizing of een magnetische lensvatting, probeer dan het accessoire te verwijderen.

3. Herstart de iPhone, iPad of iPod touch.

4. Werk de iPhone bij naar de nieuwste iOS-versie.

5. Test de camera opnieuw door een foto te maken. Als je apparaat een camera aan de voor- en achterzijde heeft, controleer je of slechts één camera of beide camera's niet werken. Als je van camera wilt wisselen, tik je op de rotatieknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.