De Gezondheid-app op een iPhone of iPod touch gebruiken

De Gezondheid-app verzamelt gezondheidsgegevens vanaf uw iPhone, Apple Watch en apps die u reeds gebruikt, zodat u al uw vorderingen eenvoudig op één plek kunt bekijken.

symbool Gezondheid-app

De Gezondheid-app telt automatisch uw stappen en wandel- en hardloopafstanden. En wanneer u beschikt over een Apple Watch, houdt de app ook automatisch uw activiteitsgegevens bij. U kunt ook informatie invoeren in een gezondheidscategorie of gegevens ophalen van een van uw favoriete apps of apparaten die compatibel zijn met de Gezondheid-app.

Uw gezondheidsprofiel instellen

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto
  3. Tik op 'Gezondheidsprofiel' en tik op 'Wijzig'.
  4. Voeg uw gegevens toe, zoals lengte, gewicht en leeftijd.
  5. Tik op 'Gereed'.
  6. Vanaf uw profiel kunt u ook uw medische ID instellen of u aanmelden als orgaandonor.

Een Apple Watch gebruikt uw persoonlijke gegevens om bijvoorbeeld te berekenen hoeveel calorieën u verbrandt. U kunt deze informatie delen met andere apps en deze gegevens worden dan up-to-date gehouden op al uw apparaten.

Uw favoriete categorieën kiezen om bij te houden

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.
  2. Tik rechtsboven op 'Wijzig'.
  3. Tik op een categorie om deze toe te voegen aan uw favorieten of te verwijderen. Categorieën met een blauwe ster  worden in uw favorieten weergegeven.
  4. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed'.

Uw favorieten laten u zien hoe u het die dag doet in elke gezondheidscategorie, zoals Mindfulnessminuten of Stappen. Als u meer informatie wilt over een categorie, tikt u erop.

Gegevens over uw gezondheid toevoegen

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Bladeren'.
  2. Tik op een categorie, zoals 'Activiteit'.
  3. Tik op een subcategorie, zoals 'Stappen'.
  4. Tik op 'Voeg gegevens toe' rechts bovenin.
  5. Voer de datum, tijd en gegevens voor die activiteit in.
  6. Wanneer u klaar bent, tikt u op 'Voeg toe'.

Kiezen welke apps informatie delen met Gezondheid

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto.
  3. Tik op 'Apps' onder 'Privacy'. U ziet hier apps die u al hebt en die compatibel zijn met Gezondheid. Als een app er niet bij staat, is deze mogelijk niet compatibel.
  4. Tik op een app en schakel de gezondheidscategorieën in die die app moet bijhouden.

Als u meerdere apps gebruikt om verschillende dingen bij te houden, kunt u met de Gezondheid-app alles op één plaats bewaren. De gegevens beheren die zijn toegevoegd aan de Gezondheid-app

Apple Watch-apps kunnen ook gezondheidsgegevens lezen en schrijven. U kunt deze gegevens op uw Apple Watch beheren: ga naar 'Instellingen' > 'Gezondheid' > 'Apps'.

Weten hoe uw gezondheid verandert na verloop van tijd

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.
  2. Scrol omlaag naar 'Hoogtepunten'. Hoogtepunten laat uw gezondheid na verloop van tijd zien, zodat u kunt zien hoe het over het algemeen met u gaat.
  3. Tik op een hoogtepunt om meer te zien over die categorie of tik op 'Toon alle hoogtepunten' onderaan de lijst.

Meer gegevens over uw gezondheid toevoegen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.