Als u het inlogwachtwoord van uw Mac bent vergeten

Als u het inlogwachtwoord van uw Mac-gebruikersaccount bent vergeten, kiest u een wachtwoordhersteloptie in het inlogvenster.

Voordat u begint

Controleer of uw Mac is verbonden met internet en macOS Catalina of hoger gebruikt. Als u een lagere versie van macOS gebruikt, volgt u de stappen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen in macOS Mojave of lager.

Een wachtwoordhersteloptie kiezen in het inlogvenster

Klik op het vraagteken naast het wachtwoordveld in het inlogvenster om een van de volgende wachtwoordherstelopties te zien. Als u geen vraagteken ziet, voert u driemaal een willekeurig wachtwoord in.

Als u de optie ziet voor wachtwoordherstel met uw Apple ID

Melding op het inlogscherm van macOS Big Sur: 'Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je het opnieuw instellen met je Apple ID'.

1. Klik op de optie voor wachtwoordherstel met uw Apple ID en ga dan als volgt te werk:
    • Als uw Mac opnieuw wordt opgestart, gaat u naar het volgende gedeelte: 'Als u de optie ziet om te herstarten en wachtwoordherstelopties te tonen.'
    • Als uw Mac niet opnieuw wordt opgestart, maar meteen vraagt om de inloggegevens van uw Apple ID, voert u de betreffende gegevens in en klikt u op 'Stel wachtwoord opnieuw in'.
  2. Als u wordt gevraagd een nieuwe sleutelhanger te maken voor het opslaan van de wachtwoorden van de gebruiker, klikt u op 'OK’ om uw Mac te herstarten.
  3. Als u wordt gevraagd een beheerdersaccount te selecteren waarvan u het wachtwoord kent, klikt u op 'Alle wachtwoorden vergeten?'.
  4. Als u een venster 'Wachtwoordherstel’ ziet met de optie 'Deactiveer Mac', klikt u op 'Deactiveer Mac’ en vervolgens op 'Deactiveer’ om te bevestigen.
  5. Voer de nieuwe wachtwoordgegevens in en klik op 'Volgende'.
    Als in dit venster meerdere gebruikersaccounts worden vermeld, klikt u op de knop 'Stel wachtwoord in' naast elke accountnaam en voert u vervolgens voor elke account de nieuwe wachtwoordgegevens in.
  6. Wanneer het wachtwoord opnieuw is ingesteld, klikt u op 'Herstart'.

Als u de optie ziet om te herstarten en wachtwoordherstelopties te tonen

Melding op het inlogscherm van macOS Big Sur: 'Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je herstarten en wachtwoordherstelopties tonen'.

1. Klik op de optie om te herstarten en wachtwoordherstelopties te tonen en wacht tot uw Mac opnieuw wordt opgestart.
  2. Vervolgens wordt u gevraagd een van de volgende stappen uit te voeren:
    • Log in met uw Apple ID. U wordt mogelijk ook gevraagd om de verificatiecode in te voeren die naar uw andere apparaten is verstuurd.
    • Voer uw FileVault-herstelcode in. Deze hebt u ontvangen op het moment dat u FileVault inschakelde en ervoor koos een herstelcode aan te maken in plaats uw iCloud-account (Apple ID) te gebruiken voor het ontgrendelen van uw schijf.
  3. Selecteer de gebruiker voor wie u het wachtwoord opnieuw wilt instellen en klik op 'Volgende'.
  4. Voer de nieuwe wachtwoordgegevens in en klik op 'Volgende'.
  5. Wanneer het wachtwoord opnieuw is ingesteld, klikt u op 'Herstart'.

Als u de optie ziet voor wachtwoordherstel met uw herstelcode

1. Klik op de optie voor wachtwoordherstel met uw herstelcode en voer vervolgens de FileVault-herstelcode in. Deze hebt u ontvangen op het moment dat u FileVault inschakelde en ervoor koos een herstelcode aan te maken in plaats uw iCloud-account (Apple ID) te gebruiken voor het ontgrendelen van uw schijf.
  2. Voer de nieuwe wachtwoordgegevens in en klik op 'Stel wachtwoord opnieuw in'.

Als u het wachtwoord niet opnieuw kunt instellen