Audio afspelen via AirPlay

Stream muziek, podcasts en andere audio naar een Apple TV, HomePod of met AirPlay 2 compatibele luidspreker of smart-tv. Speel audio af via meerdere luidsprekers in uw woning en geniet van perfecte harmonie. Of speel in elke kamer iets anders af. Alles is mogelijk met AirPlay.

Audio afspelen via AirPlay vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

Speel muziek af op uw iPhone, iPad of iPod touch en bepaal vervolgens met het bedieningspaneel waar u de muziek wilt afspelen:

1. Open het bedieningspaneel:
    • Op een iPhone X of nieuwer of iPad met iOS 12 of nieuwer veegt u omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Of veeg op een iPhone 8 of ouder of in iOS 11 of ouder omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  2. Druk op de audiokaart in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op .
  3.

U kunt via AirPlay ook audio afspelen van een app die u gebruikt op uw iOS-apparaat. Open de app, tik op  en tik vervolgens op een luidspreker of tik op meerdere luidsprekers.

Lees hier meer over de vereisten voor het gebruik van AirPlay en welke luidsprekers worden ondersteund.

Audio afspelen via AirPlay vanaf een Apple TV

Of u nu een film kijkt of luistert naar muziek op uw Apple TV, u kunt AirPlay gebruiken om audio te streamen naar een of meer met HomePod of AirPlay 2 compatibele luidsprekers of smart-tv's.

Via AirPlay streamen vanaf Apple TV naar HomePod is momenteel nog bètasoftware.

Audio streamen van een video die u bekijkt

1. Terwijl u een film bekijkt op uw Apple TV, veegt u omlaag vanaf de bovenkant van uw Apple TV Remote.
  2. Selecteer 'Audio'.
  3. Selecteer elke luidspreker of tv waarop u de huidige audio wilt afspelen.

Muziek streamen waarnaar u luistert

1. Terwijl u luistert naar muziek op uw Apple TV, veegt u omlaag vanaf de bovenkant van uw Apple TV Remote.
  2. Selecteer .
  3. Selecteer elke luidspreker of tv waarop u de huidige audio wilt afspelen.

U kunt ook  ingedrukt houden op uw Apple TV Remote om een luidspreker selecteren.

Audio afspelen via AirPlay vanaf iTunes op een Mac of pc

Controleer of u de nieuwste versie van iTunes gebruikt op uw Mac of pc en of uw apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifi- of Ethernet-netwerk. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open iTunes op een Mac of pc.
  2. Klik aan de rechterkant van de volumeschuifknop in iTunes op .
  3. Klik op elke luidspreker en tv waarnaar u de huidige audio wilt streamen.

Audio afspelen via AirPlay vanaf een Mac

Als u audio wilt streamen vanaf een Mac naar met Apple TV, HomePod of AirPlay compatibele luidspreker:

1. Controleer of uw Mac en luidspreker met hetzelfde wifi- of Ethernet-netwerk zijn verbonden.
  2. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Geluid'.
  3. Selecteer onder 'Uitvoer' de luidspreker waarnaar u audio wilt streamen. Als u 'Toon volume in menubalk' selecteert, kunt u snel de audio-uitvoer wijzigen door in de menubalk te klikken op .

U kunt geen audio streamen via AirPlay naar meerdere luidsprekers vanuit de menubalk op een Mac.

Lees hier meer over de vereisten voor het gebruik van AirPlay en welke luidsprekers worden ondersteund.