MDM gebruiken om Activeringsslot en de Verloren-modus te beheren

Lees hoe u Activeringsslot van Zoek mijn iPhone en de Verloren-modus beheert op beheerde apparaten met Mobile Device Management (MDM).

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders van bedrijven en onderwijsinstellingen.

Activeringsslot is een functie van Zoek mijn iPhone. Deze is ontworpen om informatie veilig te houden en reactivering van zoekgeraakte of gestolen apparaten te voorkomen. De Verloren-modus wordt gebruikt om een verloren apparaat te vergrendelen, een bericht op het beeldscherm ervan weer te geven en de locatie ervan vast te stellen.

Lees hoe u MDM-tools gebruikt om Activeringsslot en de Verloren-modus te beheren op beheerde apparaten.

Activeringsslot op beheerde apparaten

U kunt een compatibele MDM-oplossing gebruiken om Activeringsslot in te schakelen tijdens de configuratie of wanneer de gebruiker Zoek mijn iPhone inschakelt. Vervolgens kunt u Activeringsslot verwijderen om het apparaat te wissen en het aan een nieuwe gebruiker te geven. Lees hoe u Activeringsslot kunt beheren met Profielbeheer. Of raadpleeg de documentatie van de MDM-oplossing voor informatie.

Verloren-modus en Beheerde verloren-modus

Als Zoek mijn iPhone is ingeschakeld, kunt u de Verloren-modus activeren wanneer u inlogt bij iCloud. U kunt de Verloren-modus gebruiken om een verloren apparaat te vergrendelen en de locatie ervan te traceren.

Met iOS 9.3 of hoger kunt u MDM gebruiken om een beheerd apparaat in de Beheerde verloren-modus te zetten. Beheerde verloren-modus is een speciale modus die u moet uitschakelen voordat iemand het apparaat weer kan gebruiken. U kunt wel berichten versturen naar het apparaat wanneer het apparaat in de Beheerde verloren-modus staat. Alleen de MDM-server heeft echter toegang tot de gegevens over de apparaatlocatie wanneer het apparaat in de Beheerde verloren-modus staat. De gebruiker kan het apparaat pas ontgrendelen als u de Beheerde verloren-modus uitschakelt. De gebruiker krijgt een melding als iemand gedurende die tijd locatiegegevens heeft gebruikt.

Raadpleeg de documentatie van de MDM-oplossing voor aanvullende informatie.

Activeringsslot op onbeheerde apparaten

MDM kan Activeringsslot niet beheren op onbeheerde apparaten. Activeringsslot wordt op een onbeheerd apparaat ingeschakeld wanneer een gebruiker inlogt bij iCloud en Zoek mijn iPhone inschakelt.

Als u onbeheerde apparaten gebruikt, moet de vorige gebruiker Zoek mijn iPhone uitschakelen voordat u het apparaat toewijst aan een nieuwe gebruiker. Volg deze stappen:

• Als gebruikers toegang hebben tot het iOS-apparaat, kunnen zij de functie uitschakelen in Instellingen > iCloud > Zoek mijn iPhone.
  • Als gebruikers geen toegang hebben tot het iOS-apparaat, kunnen ze inloggen bij iCloud.com of bij de app Zoek mijn iPhone op een ander iOS-apparaat. Vervolgens kunnen ze het apparaat wissen en het uit de apparatenlijst verwijderen.