MDM gebruiken om Activeringsslot en de Verloren-modus te beheren

Lees hier hoe u Activeringsslot van Zoek mijn iPhone en de Verloren-modus beheert op beheerde apparaten met Mobile Device Management (MDM).

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders van bedrijven en onderwijsinstellingen.

Activeringsslot is een functie van Zoek mijn iPhone. Deze is ontworpen om informatie veilig te houden en reactivering van zoekgeraakte of gestolen apparaten te voorkomen. De Verloren-modus wordt gebruikt om een verloren apparaat te vergrendelen, een bericht op het beeldscherm ervan weer te geven en de locatie ervan vast te stellen.

Lees hier hoe u MDM-tools gebruikt om Activeringsslot en de Verloren-modus te beheren op beheerde apparaten.

Activeringsslot op beheerde apparaten

U kunt een compatibele MDM-oplossing gebruiken om Activeringsslot in te schakelen tijdens de configuratie of wanneer de gebruiker Zoek mijn iPhone inschakelt. Vervolgens kunt u Activeringsslot verwijderen om het apparaat te wissen en het aan een nieuwe gebruiker te geven. Lees hier hoe u Activaringsslot beheert met Profielbeheer. Of raadpleeg de documentatie van de MDM-oplossing voor informatie.

Verloren-modus en Beheerde verloren-modus

Als Zoek mijn iPhone is ingeschakeld, kunt u de Verloren-modus activeren wanneer u inlogt bij iCloud. U kunt de Verloren-modus gebruiken om een zoekgeraakt apparaat te vergrendelen en op te sporen.

Bij iOS 9.3 of hoger kunt u via MDM een beheerd apparaat in de Beheerde verloren-modus zetten. Beheerde verloren-modus is een speciale modus die u moet uitschakelen voordat iemand het apparaat weer kan gebruiken. U kunt wel berichten versturen naar het apparaat wanneer het apparaat in de Beheerde verloren-modus staat. Alleen de MDM-server heeft echter toegang tot de gegevens over de locatie van het apparaat zolang het in de Beheerde verloren-modus staat. De gebruiker kan het apparaat pas ontgrendelen als u de Beheerde verloren-modus uitschakelt. De gebruiker krijgt een melding als iemand gedurende die tijd locatiegegevens heeft gebruikt.

Raadpleeg de documentatie van de MDM-oplossing voor aanvullende informatie.

Activeringsslot op onbeheerde apparaten

MDM kan Activeringsslot niet beheren op onbeheerde apparaten. Activeringsslot wordt op een onbeheerd apparaat ingeschakeld wanneer een gebruiker inlogt bij iCloud en Zoek mijn iPhone inschakelt.

Als u onbeheerde apparaten gebruikt, moet de vorige gebruiker Zoek mijn iPhone uitschakelen voordat u het apparaat toewijst aan een nieuwe gebruiker. Volg deze stappen:

• Als de gebruiker toegang heeft tot het iOS-apparaat, kan deze de functie uitschakelen in 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Zoek mijn iPhone'.
  • Een gebruiker die geen toegang heeft tot het iOS-apparaat, kan inloggen bij iCloud.com of bij de app Zoek mijn iPhone op een ander iOS-apparaat. Vervolgens kan de gebruiker het apparaat wissen en uit de apparatenlijst verwijderen.