Een Apple toetsenbord gebruiken in Windows met Boot Camp

Met een Mac kunt u een Apple toetsenbord gebruiken of een toetsenbord dat is ontworpen voor Microsoft Windows. Sommige toetsen van het toetsenbord werken in Windows mogelijk anders dan in macOS.

Windows-toetsen toewijzen aan Apple toetsenborden

Veel toetsen die u ziet op een pc, hebben equivalenten op een Apple toetsenbord:

Windows-logo: druk op Command (⌘)

Backspace of Delete: druk op Delete

Enter of ⏎: druk op Return

Alt (links): druk op Option

Alt GR (rechts): druk op Option + Control

Programma's: deze toets is niet beschikbaar op Apple toetsenborden

Het schermtoetsenbord van Windows gebruiken voor andere functies

Als uw toetsenbord deze toetsen niet heeft, kunt u ze nabootsen met behulp van het schermtoetsenbord, zoals beschreven in dit Microsoft Support-artikel.

• Pause/Break
  • Insert
  • Voorwaarts wissen
  • Home
  • End
  • Page Up
  • Page Down
  • Num Lock
  • Scroll Lock

Print Screen

Voor de functies 'Scherm afdrukken' en 'Actief venster afdrukken' in Windows kunt u het Knipprogramma gebruiken, zoals beschreven in dit Microsoft Support-artikel.

Toetstoewijzingen numeriek toetsenbord

Gebruik de standaard numerieke toetsen onder de functietoetsen voor numerieke invoer op het Apple Wireless Keyboard. Externe Apple toetsenborden met een ingebouwd numeriek toetsenblok bieden dezelfde functionaliteit als Microsoft-compatibele numerieke toetsenblokken.

Als een toetsenbord niet werkt

Boot Camp installeert Windows-ondersteuningssoftware (een verzameling stuurprogramma's) die ervoor zorgt dat u functies van Apple toetsenborden in Windows kunt gebruiken. Als het toetsenbord werkt wanneer de Mac in macOS is opgestart maar niet in Windows, probeert u de Windows-ondersteuningssoftware opnieuw te installeren via Boot Camp-assistent.

Meer informatie

Gebruik Microsoft Keyboard Layout Creator om de toetscombinaties voor unieke tekens te vinden in de taal en regio die uw Apple toetsenbord ondersteunt:

1. Download, installeer en open de Microsoft Keyboard Layout Creator.
  2. Kies 'File' (Bestand) > 'Load Existing Keyboard' (Huidig toetsenbord laden).
  3. Selecteer het toetsenbord dat u wilt zien.
  4. Zoek in de lijst met toetsenborden de naam van het land of de regio die wordt gevolgd door '(Apple)'.
  5. Volg de instructies van de app. U kunt afbeeldingen van het toetsenbord afdrukken, inclusief hoe toetsen eruitzien wanneer u een speciale toets (zoals Shift, Option of Fn) indrukt.

Op de site van Microsoft staat een artikel over toetstoewijzingen waarin wordt uitgelegd hoe een Windows-toetsenbord in macOS kan worden gebruikt.

Apple biedt geen technische telefonische support voor de installatie, het gebruik of het herstel van Microsoft Windows. Support is wel beschikbaar voor het gebruik van Boot Camp-assistent en voor het installeren en herstellen van Boot Camp-software terwijl de Mac in Windows is opgestart. Ook zijn er mogelijk supportartikelen en discussies beschikbaar op de Apple Support-website.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.