Uw Apple ID wijzigen

Als u het e-mailadres dat aan uw Apple ID is gekoppeld niet meer gebruikt, kunt u het wijzigen. U verliest geen toegang tot uw contacten, aankopen of andere accountinformatie.

Uw Apple ID wijzigen in een ander e-mailadres

1. Ga naar appleid.apple.com en log in.
  2. Kies 'Wijzig' in het gedeelte 'Account'.
  3. Kies 'Wijzig Apple ID'.
    De website appleid.apple.com met de knop 'Wijzig Apple ID'.
  4. Voer het e-mailadres in dat u wilt gebruiken. Als u een me.com-, mac.com- of iCloud.com-adres kiest, kunt u het e-mailadres voor uw Apple ID daarna niet meer wijzigen.
  5. Kies 'Ga door'.
  6. Als u uw Apple ID hebt gewijzigd in een e-mailadres van een derde partij, krijgt u een e-mail met een verificatiecode. Wanneer u met uw nieuwe Apple ID inlogt, moet u deze verificatiecode invoeren. Lees wat u moet doen als u de e-mail niet hebt ontvangen.
  7. Als u voorzieningen zoals iCloud of Berichten gebruikt om dingen met vrienden en collega's te delen, moet u met uw nieuwe Apple ID inloggen.

Als u uw Apple ID niet kunt wijzigen

Als u 'Wijzig Apple ID' niet ziet, kunt u uw Apple ID niet wijzigen. Als u hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met Apple Support.

Als u probeert uw Apple ID te wijzigen in een @icloud.com-e-mailadres dat in de afgelopen 30 dagen is aangemaakt, wordt u wellicht gevraagd het later nog een keer te proberen.

In sommige landen of regio's kunt u uw telefoonnummer als Apple ID gebruiken. Als uw Apple ID echter een e-mailadres is, kunt u deze niet veranderen in een telefoonnummer.

Als u een telefoonnummer gebruikt als Apple ID