Uw Apple ID wijzigen

Volg de onderstaande stappen om het e-mailadres of telefoonnummer* te wijzigen dat u als uw Apple ID gebruikt.

Voordat u uw Apple ID wijzigt

Log uit op al uw Apple voorzieningen en apparaten die uw Apple ID gebruiken. Als u uw iPhone, iPad of iPod touch wilt gebruiken om uw Apple ID te wijzigen, moet u uitsluitend zijn ingelogd bij het apparaat waarmee u de Apple ID wilt wijzigen.

Als uw Apple ID een e-mailadres van een derde partij is

Wanneer u uw Apple ID in de vorm van een e-mailadres van een derde partij wijzigt, kunt u een ander e-mailadres van een derde partij gebruiken. Of u kunt een @icloud.com-, @me.com- of @mac.com-e-mailadres gebruiken dat al een inlogalias of alternatieve Apple ID is voor uw account. Log in bij uw Apple ID-accountpagina om deze adressen te zien. Klik op 'Wijzig' in het gedeelte 'Account' om 'Bereikbaar op' zichtbaar te maken. In deze lijst staat naast een inlogalias het symbool . Door de cursor hierop te plaatsen, ziet u het bericht "Dit is een alias van je Apple ID-e-mailadres".

Wanneer u uw @icloud.com-e-mailadres gebruikt

Wanneer u iCloud-e-mail inschakelt en uw @icloud.com-e-mailadres kiest, wordt uw nieuwe @icloud.com-e-mailadres als inlogalias aan uw Apple ID toegewezen. Om de e-mailadressen te zien die aliassen zijn voor uw Apple ID, logt u in op uw Apple ID-accountpagina en klikt u op 'Wijzig' in het gedeelte 'Account'. Plaats de cursor op het vraagteken  naast de gewenste e-mail. Als u een bericht ziet met de mededeling "Dit is een alias van uw Apple ID-e-mailadres", zou dat e-mailadres in aanmerking moeten komen.

Als u een telefoonnummer gebruikt als Apple ID

Als u uw Apple ID hebt aangemaakt met uw telefoonnummer als uw gebruikersnaam op iOS 11 of hoger, leest u hier hoe u deze kunt wijzigen in een ander mobiel telefoonnummer.

Hoe u uw Apple ID kunt wijzigen als deze eindigt op @icloud.com, @me.com, of @mac.com

Wanneer u een @icloud.com-, @mac.com- of @me.com-e-mailadres gebruikt als uw Apple ID, kunt u deze niet meer terugveranderen in een e-mailadres van een derde partij. Maar u kunt het wel wijzigen in een alias van uw Apple ID-e-mailadres. Als bijvoorbeeld j.appleseed@icloud.com uw Apple ID is en u ook j.appleseed@me.com geregistreerd hebt in uw account, kunt u uw Apple ID wijzigen in j.appleseed@me.com. Wanneer u uw e-mailadres wijzigt, wijzigt ook de Apple ID die andere mensen zien wanneer zij iets met u delen.

Om een in aanmerking komend e-mailadres te vinden dat u kunt gebruiken om in te loggen bij uw Apple ID, logt u in bij uw Apple ID-accountpagina en klikt u op 'Wijzig' in het gedeelte 'Account'. U ziet 'Bereikbaar op' en een inlogalias met een vraagteken . Als u de cursor op het symbool plaatst, ziet u een bericht met de mededeling: "Dit is een alias van je Apple ID-e-mail-adres."

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger

1. Ga naar 'Instellingen', tik op [uw naam] en kies vervolgens 'Naam, telefoonnummers, e-mail'.
  2. Tik naast 'Bereikbaar op' op 'Wijzig' en verwijder uw huidige Apple ID.
  3. Tik op 'Ga door'. Voer de Apple ID in die u wilt gebruiken.
  4. Tik op 'Volgende'.

Op uw Apple ID-accountpagina

1. Ga naar appleid.apple.com en log in.
  2. Klik in het gedeelte 'Account' op 'Wijzig'.
  3. Klik onder 'Apple ID' op 'Apple ID wijzigen'. Als u probeert uw Apple ID te wijzigen in een @icloud.com-e-mailadres dat in de afgelopen 30 dagen is gemaakt, wordt u wellicht gevraagd het later nog een keer te proberen.
  4. Voer de Apple ID in die u wilt gebruiken.
  5. Klik op 'Ga door'.

Als u een e-mailadres invoert dat al een alias of alternatief Apple ID is en eindigt op @icloud.com, @me.com, of @mac.com, ziet u een bericht dat u moet bevestigen. Wanneer u uw Apple ID wijzigt in een @icloud.com-, @me.com- of @mac.com-account, kunt u deze niet meer terugveranderen in een mailaccount van een derde partij. Uw voormalige Apple ID die eindigt op een e-mailadres van een derde partij, wordt een alternatief e-mailadres voor uw Apple ID-account.

Uw nieuwe e-mail verifiëren

Als u uw Apple ID wijzigt in een ander e-mailadres van een derde partij, moet u uw account verifiëren.**

Nadat u het e-mailadres hebt ingevoerd dat u wilt gebruiken als uw Apple ID, wordt een verificatiecode gestuurd naar u op dat adres. Voer de verificatiecode uit de e-mail in de daarvoor bestemde velden in en gebruik uw bijgewerkte Apple ID. Lees wat u moet doen als u de e-mail niet hebt ontvangen.

**U kunt uw Apple ID wijzigen in een ander e-mailadres van een derde partij als uw huidige Apple ID een e-mailadres is van een derde partij. U kunt uw Apple ID ook wijzigen in een inlogalias die al bestaat.

Opnieuw inloggen

Log opnieuw in bij alle Apple voorzieningen met uw nieuwe Apple ID.

Nadat u uw Apple ID hebt gewijzigd, moet u uw nieuwe inloggegevens gebruiken voor alle Apple voorzieningen die u gebruikt.

Hulp nodig?

Volg deze stappen als u hulp nodig hebt bij het wijzigen van uw Apple ID of om in te loggen met de correcte account.

Als u uw Apple ID niet kunt wijzigen

U kunt een Apple ID wijzigen in een ander e-mailadres* dat aan u toebehoort, behalve als dat adres al voor een andere Apple ID wordt gebruikt. Als uw e-mailadres eindigt op @icloud.com, @me.com of @mac.com, kunt u uw Apple ID niet wijzigen in een e-mailadres van een derde partij. De optie 'Apple ID wijzigen' wordt dan ook niet weergegeven op uw accountpagina, en op de iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger ziet u geen optie om uw e-mail te verwijderen.

Als u wilt inloggen met een andere Apple ID

Als u de Apple ID die u op uw iPhone, iPad of iPod touch gebruikt, wilt wijzigen (maar niet het e-mailadres dat u als uw Apple ID gebruikt), volgt u deze stappen om uit te loggen en weer in te loggen met een andere Apple ID.

Als u uw e-mailadres incorrect invoert wanneer u uw Apple ID aanmaakt

Als u uw Apple ID aanmaakt met een e-mailadres dat u niet kunt verifiëren, logt u in bij uw Apple ID-accountpagina met het e-mailadres dat u hebt ingevoerd toen u de Apple ID configureerde. U kunt uw Apple ID dan wijzigen in het correcte e-mailadres.

* In sommige landen of regio's kunt u uw telefoonnummer als uw Apple ID gebruiken. Als u al een Apple ID hebt in de vorm van een e-mailadres, kunt u deze mogelijk niet wijzigen in een mobiel telefoonnummer.