Als u niet kunt inloggen met verificatie in twee stappen met uw Apple ID

Lees hier wat u moet doen als verificatie in twee stappen is ingeschakeld voor uw Apple ID en u niet kunt inloggen.

Als verificatie in twee stappen is ingeschakeld voor uw Apple ID, hebt u altijd minstens twee van de volgende items nodig om in te loggen:

• Het wachtwoord van uw Apple ID
  • Toegang tot een van uw vertrouwde apparaten
  • Uw herstelcode

Als u het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten

Ga naar iforgot.apple.com om het wachtwoord opnieuw in te stellen. U moet de herstelcode invoeren en een tijdelijke verificatiecode kunnen ontvangen op één van uw vertrouwde apparaten.

Als u het vertrouwde apparaat of telefoonnummer, dat is gekoppeld aan uw Apple ID, bent verloren

Zolang u de herstelcode hebt en het wachtwoord van uw Apple ID nog weet, kunt u inloggen en een nieuw vertrouwd apparaat of telefoonnummer toevoegen aan uw account. U kunt ook verloren, verkochte of weggegeven apparaten verwijderen.

1. Ga naar uw Apple ID-accountpagina en voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  2. Selecteer op het scherm Verifieer uw identiteit ‘Geen toegang tot vertrouwde apparaten?’
  3. Voer uw herstelcode in het geopende pop-upvenster in.
  4. Ga naar het onderdeel Beveiliging en klik op Wijzig.

Verwijder het apparaat dat u niet langer wilt gebruiken om uw identiteit te verifiëren. Als u meerdere apparaten hebt waarop Zoek mijn iPhone is ingeschakeld, kunt u deze verifiëren als vertrouwde apparaten. U kunt ook extra vertrouwde telefoonnummers toevoegen.

Als u de herstelcode bent verloren

Zolang u het wachtwoord van uw Apple ID nog kent en nog steeds toegang hebt tot één van uw vertrouwde apparaten, kunt u inloggen en een nieuwe herstelcode aanmaken.

1. Ga naar uw Apple ID-accountpagina.
  2. Log in met uw wachtwoord en vertrouwde apparaat.
  3. Klik in het gedeelte Beveiliging op Wijzig > Vervang verloren code.

Bewaar de nieuwe herstelcode op een veilige plaats. Uw oude herstelcode werkt niet meer en u kunt deze niet gebruiken om uw wachtwoord opnieuw in te stellen of voor toegang tot uw account.

Als u twee of meer items bent verloren die voor het inloggen zijn vereist

Zoals hierboven is vermeld, vereist verificatie in twee stappen minstens twee van de onderstaande items om in te loggen:

• Het wachtwoord van uw Apple ID
  • Toegang tot een van uw vertrouwde apparaten
  • Uw herstelcode

Als u twee van deze items voorgoed bent verloren, kunt u niet inloggen of toegang tot uw account verkrijgen. U moet een nieuwe Apple ID aanmaken. Maak een nieuwe via de Apple ID-site.

Meer informatie

Verificatie in twee stappen verschilt van identiteitscontrole met twee factoren: de verbeterde beveiligingsmethode die is ingebouwd in iOS 9 en OS X El Capitan.

Lees meer over beveiliging en uw Apple ID.