Berichtencentrum en bedieningspaneel openen met VoiceOver op de iPhone, iPad of iPod touch

Als u VoiceOver gebruikt op uw iOS-apparaat, kunt u het berichtencentrum of bedieningspaneel openen met een gebaar of een toetscommando.

Berichtencentrum openen

Als u het berichtencentrum wilt openen met een beweging, tikt u op de bovenkant van het scherm van het apparaat om de focus van VoiceOver te verplaatsen naar de statusbalk. Vervolgens veegt u met drie vingers omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.

Als u het berichtencentrum wilt openen met het Apple Wireless Keyboard, drukt u op Option-Pijl omhoog.

Bedieningspaneel openen

Als u het bedieningspaneel wilt openen met een beweging, tikt u op de bovenkant van het scherm van het apparaat om de focus van VoiceOver te verplaatsen naar de statusbalk. Vervolgens veegt u met drie vingers omhoog vanaf de onderkant van het scherm.

Als u het bedieningspaneel wilt openen met het Apple Wireless Keyboard, drukt u op Option-Pijl omlaag.

Berichtencentrum of bedieningspaneel sluiten

U sluit het berichtencentrum of bedieningspaneel door op de thuisknop te drukken.

U kunt het berichtencentrum of bedieningspaneel ook sluiten door met twee vingers heen en weer te vegen. U veegt dan met twee vingers driemaal heen en weer, in de vorm van de letter 'Z'.