Berichtgeving gebruiken op uw iPhone, iPad en iPod touch

Van app-meldingen tot informatie over uw dag, de functie Berichtgeving houdt u up-to-date zodat u nooit iets hoeft te missen.

Al uw meldingen op één plek

In iOS 11 ziet u al uw meldingen op het toegangsscherm en hebt u er snel toegang toe, in welk scherm u ook bent. Veeg naar beneden vanaf elk scherm om acties te ondernemen voor meldingen:

• Reageren of meer informatie zien: veeg naar links over de melding en tik op 'Bekijk'. Als u een iPhone 6s of nieuwer hebt, drukt u hard op de melding.
  • De app openen die de melding stuurt: veeg naar rechts over de melding.
  • Meldingen wissen: tik op  en tik vervolgens op 'Wis'. Op iPhone 6s of nieuwer drukt u hard op  en tikt u op 'Wis alle meldingen'.

Een blik werpen op meldingen met 'Til op om te activeren'

Op iPhone 6s en nieuwer kunt u 'Til op om te activeren' gebruiken om meldingen snel te bekijken en erop te reageren zonder uw apparaat te ontgrendelen. Pak uw telefoon op om deze uit de sluimerstand te halen. Uw recente meldingen worden weergegeven.

Op een iPhone X kunt u ook een blik werpen op meldingen door op het scherm te tikken om het scherm te activeren.

Om te reageren op een melding op het toegangsscherm, drukt u hard op de melding of veegt u naar links over de melding en tikt u op 'Bekijk'.

Om al uw meldingen op het toegangsscherm te zien, inclusief eerdere meldingen, veegt u omhoog vanaf het midden van het scherm.

Als u wilt beperken wat u in het toegangsscherm ziet, kunt u uw instellingen voor meldingen wijzigen.

Meldingsstijlen en instellingen voor meldingen wijzigen

Pas uw meldingen aan met verschillende meldingsstijlen, zodat u snel kunt reageren op e-mails, agenda-uitnodigingen, berichten en meer.

Als u een meldingsstijl voor een melding wilt toevoegen of wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichtgeving' en selecteert u een app. Hierna volgen enkele meldingsstijlen die u kunt kiezen:

• 'Sta berichtgeving toe': schakel in om meldingen te ontvangen van de app die u hebt geselecteerd.
  • 'Geluiden': laat een app een geluid afspelen om u te waarschuwen wanneer u een melding ontvangt.
  • 'Op toegangsscherm': schakel in om meldingen van de app te zien op uw toegangsscherm.
  • 'Toon in geschiedenis': bekijk eerdere meldingen van de app die u selecteert.
  • 'Toon als stroken': kies hoe meldingen moeten worden weergegeven wanneer uw apparaat is ontgrendeld. Tik op 'Tijdelijk' om meldingen weer te geven op het scherm en dan te laten verdwijnen. Of tik op 'Blijvend' om meldingen op het scherm te laten staan tot u er iets mee doet.
  • 'Toon voorvertoning': kies wat u wilt zien wanneer u een melding krijgt, zoals een tekstbericht.

Meldingen op locatiebasis configureren

Sommige apps gebruiken uw locatie om u relevante meldingen te sturen afhankelijk van waar u bent. U kunt bijvoorbeeld op een bepaalde locatie of wanneer u naar uw volgende locatie vertrekt, een herinnering krijgen om iemand te bellen.

Als u dit soort meldingen niet wilt, kunt u deze uitzetten. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' en tik op een app om meldingen op basis van uw locatie in of uit te schakelen. Meer informatie over 'Locatievoorzieningen'.

Wat u moet doen als u geen berichtgeving ziet voor een bepaalde app

Als u meldingen wilt kunnen ontvangen, moet u verbinding maken met wifi of met een mobiel netwerk. Als u geen meldingen voor een specifieke app ontvangt, probeert u deze stappen:

1. Controleer of de app berichtgeving ondersteunt. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichtgeving', selecteer de app en zet berichtgeving aan.
  2. Als u meldingen hebt ingeschakeld voor een app, maar u geen waarschuwingen ontvangt, hebt u mogelijk 'Toon als stroken' uitgeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichtgeving', schakel 'Toon als stroken' in en kies een type strook dat u wilt zien.
  3. Zorg ervoor dat u met uw Apple ID bent ingelogd. Ga naar 'Instellingen' > 'iTunes en App Store' en voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  4. Zorg ervoor dat 'Niet storen' is uitgeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > 'Niet storen' en schakel deze optie uit. Of veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het bedieningspaneel te openen en tik op .
  5. Als u onlangs een app hebt geïnstalleerd of een reservekopie hebt teruggezet, opent u de app om meldingen te ontvangen.

Meer informatie

Berichtgeving gebruikt alleen wifi wanneer geen mobiel netwerk beschikbaar is. Firewalls en proxyservers beïnvloeden mogelijk de ontvangst van berichtgeving. Hulp bij het gebruik van Apple Push Notification Service (APNS)

Meer informatie over Berichtgeving op de Apple Watch.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Publicatiedatum: Thu Nov 02 19:36:29 GMT 2017