iCloud Mail-serverinstellingen voor andere e-mailclient-apps

Gebruik deze iCloud Mail-serverinstellingen om uw iCloud Mail-account handmatig te configureren in een e-mailclient-app.

Hebt u deze instellingen voor de mailserver nodig?

Met deze iCloud Mail-serverinstellingen kunt u uw e-mailclient-app configureren om e-mails te verzenden en ontvangen met uw iCloud Mail-account. U hebt deze serverinstellingen nodig wanneer u uw e-mailclient-app handmatig configureert.

U hebt deze mailserverinstellingen niet nodig wanneer u voldoet aan de iCloud-systeemvereisten. U kunt dan een van de volgende configuratiemethoden gebruiken:

Mailserverinstellingen voor iCloud Mail

• iCloud Mail gebruikt de standaarden IMAP en SMTP die worden ondersteund door de meeste moderne e-mailclient-apps. iCloud Mail biedt geen ondersteuning voor POP.

• Als u een account configureert via iCloud-systeemvoorkeuren of Mail in macOS 10.7.4 of hoger, ziet u deze instellingen niet omdat ze automatisch worden geconfigureerd.

• Raadpleeg de documentatie van de e-mailclient-app voor informatie over hoe u deze instellingen gebruikt.

IMAP-informatie voor de iCloud Mail-server voor inkomende mail

• Servernaam: imap.mail.me.com

• SSL vereist: ja

• Als u een foutbericht ziet wanneer u SSL gebruikt, probeert u het met TLS.

• Poort: 993

• Gebruikersnaam: doorgaans de naam in uw iCloud-e-mailadres (bijvoorbeeld: johnappleseed, not johnappleseed@icloud.com). Als uw e-mailclient-app geen verbinding kan maken met iCloud Mail met alleen de naam van uw iCloud-e-mailadres, probeert u het volledige adres te gebruiken.

• Wachtwoord: genereer een app-specifiek wachtwoord.

SMTP-informatie voor de iCloud Mail-server voor uitgaande mail

• Servernaam: smtp.mail.me.com

• SSL vereist: ja

• Als u een foutbericht ziet wanneer u SSL gebruikt, probeert u het met TLS of STARTTLS.

• Poort: 587

• SMTP-authenticatie vereist: ja

• Gebruikersnaam: uw volledige iCloud-e-mailadres (bijvoorbeeld: johnappleseed@icloud.com, niet johnappleseed)

• Wachtwoord: gebruik het app-specifieke wachtwoord dat u hebt gegenereerd toen u de server voor inkomende e-mail hebt geconfigureerd.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.