Overzicht van iCloud-beveiliging

iCloud maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën gelden en gebruikt een strikt beleid om uw gegevens te beschermen. iCloud is marktleider dankzij het gebruik van veilige technologieën die de privacy beschermen, zoals end-to-end-encryptie van gegevens.

Gegevensbeveiliging

iCloud beveiligt uw gegevens door deze tijdens de overdracht te versleutelen, ze in een versleutelde structuur te bewaren en door uw encryptiesleutels te beveiligen in datacentra van Apple. Zowel datacenters van Apple als datacenters van derden kunnen worden gebruikt om uw gegevens te bewaren en te verwerken. Bij de verwerking van gegevens die worden bewaard in een datacentrum van derden, zijn de encryptiesleutels alleen toegankelijk voor Apple software die op beveiligde servers draait, en alleen tijdens de uitvoering van de noodzakelijke verwerking.

End-to-end-encryptie

Voor extra privacy en beveiliging maken veel Apple voorzieningen gebruik van end-to-end-encryptie, waarbij uw gegevens worden versleuteld met sleutels die zijn afgeleid van uw apparaten en de toegangscode voor uw apparaat, die alleen u kent. Dit betekent dat alleen u uw gegevens kunt ontsleutelen en openen, en alleen op vertrouwde apparaten waarop u bent ingelogd met uw Apple ID. Niemand anders heeft toegang tot uw gegevens die met end-to-end-encryptie zijn beveiligd, zelfs Apple niet. End-to-end-encryptie vereist twee-factor-authenticatie voor uw Apple ID. Daarnaast moet u een toegangscode hebben geconfigureerd op uw apparaten. Voor sommige functies waarvoor end-to-end-encryptie wordt gebruikt, is mogelijk bijgewerkte software vereist.

Gegevenstypen en encryptie

Hieronder vindt u meer informatie over hoe iCloud uw gegevens beschermt en voor welke gegevenstypen end-to-end-encryptie wordt gebruikt.

Gegevens Encryptie  Opmerkingen
Reservekopie Bij overdracht en op de server Minimaal 128-bits AES-encryptie
Agenda's Bij overdracht en op de server
Contacten Bij overdracht en op de server
iCloud Drive Bij overdracht en op de server
Notities Bij overdracht en op de server
Foto's Bij overdracht en op de server
Herinneringen Bij overdracht en op de server
Safari-bladwijzers Bij overdracht en op de server
Siri-opdrachten Bij overdracht en op de server
Gesproken memo's Bij overdracht en op de server
Wallet-passen Bij overdracht en op de server
iCloud.com Bij overdracht Alle sessies op iCloud.com zijn versleuteld met TLS 1.2. Gegevens die worden geopend via iCloud.com, worden versleuteld op de server zoals aangegeven in deze tabel.
Mail Bij overdracht Alle verkeer tussen uw apparaten en iCloud Mail wordt versleuteld met TLS 1.2. In overeenstemming met de standaardpraktijken uit de industrie versleutelt iCloud geen gegevens die op IMAP-mailservers worden bewaard. Alle e-mailclients van Apple ondersteunen optionele S/MIME-encryptie.
Apple Card-transacties End-to-end
Gezondheidsgegevens End-to-end
Zie de aanvullende informatie hieronder
Gegevens van de Woning-app End-to-end
Sleutelhanger End-to-end Inclusief al uw bewaarde accounts en wachtwoorden
Favorieten in Kaarten, Verzamelingen en zoekgeschiedenis End-to-end
Memoji End-to-end
Berichten in iCloud End-to-end Zie de aanvullende informatie hieronder
Betaalgegevens End-to-end
Geleerde woorden van QuickType-toetsenbord End-to-end
Safari-geschiedenis, tabgroepen en iCloud-tabbladen End-to-end
Schermtijd End-to-end
Siri-informatie End-to-end Inclusief Siri-instellingen en personalisatie. Als u 'Hé, Siri' hebt geconfigureerd, wordt er een kort fragment van uw verzoeken bewaard
Wifiwachtwoorden End-to-end
W1 en H1 Bluetooth-toetsen
End-to-end

Berichten in iCloud

Als u iCloud-reservekopie hebt ingeschakeld, bevat uw reservekopie van Berichten in iCloud een kopie van de sleutel die uw berichten beveiligt. Zo weet u zeker dat u uw berichten kunt herstellen als u geen toegang meer hebt tot uw sleutelhanger en uw vertrouwde apparaten. Wanneer u iCloud-reservekopie uitschakelt, wordt een nieuwe sleutel gegenereerd op uw apparaat om toekomstige berichten te beveiligen. Deze sleutel wordt niet bewaard door Apple.

Gezondheidsgegevens

Als u uw Mac gebruikt om een reservekopie te maken van uw apparaat, worden gezondheidsgegevens alleen bewaard als de reservekopie versleuteld is. Lees meer over beheer van uw gezondheidsgegevens.

Uw iCloud-gegevens terugzetten

Als u uw Apple ID-wachtwoord of de toegangscode van uw apparaat bent vergeten, zijn er verschillende methoden om de gegevens terug te zetten die u in iCloud hebt bewaard.

Hersteldienst voor iCloud-gegevens

Als u uw wachtwoord of de toegangscode van uw apparaat bent vergeten, kunt u de hersteldienst voor iCloud-gegevens gebruiken om uw gegevens te ontsleutelen, zodat u weer toegang hebt tot uw foto's, notities, documenten, apparaatreservekopieën en meer. Gegevenstypen die met end-to-end-encryptie worden beveiligd, zoals Sleutelhanger, Berichten, Schermtijd en gezondheidsgegevens, zijn niet beschikbaar via de hersteldienst voor iCloud-gegevens. De toegangscodes van uw apparaten, die alleen u weet, zijn vereist om deze gegevens te kunnen ontsleutelen en openen. Ze zijn alleen toegankelijk voor u en alleen op apparaten waarop u bent ingelogd bij iCloud.

Accountherstelcontact

Een accountherstelcontact is iemand die u kent en vertrouwt en die uw identiteit kan verifiëren en u kan helpen weer toegang te krijgen tot uw iCloud-gegevens, inclusief uw gegevens die met end-to-end-encryptie zijn beveiligd, als u ooit geen toegang meer hebt tot deze gegevens. Uw accountherstelcontact heeft geen toegang tot uw account. Deze persoon kan u alleen een code geven als u die nodig hebt. Lees hoe u een accountherstelcontact configureert.

Accountherstelcode

Een herstelcode is een willekeurig gegenereerde code van 28 tekens die u kunt gebruiken om uw wachtwoord opnieuw in te stellen of om weer toegang te krijgen tot uw Apple ID. Het gebruik van een herstelcode betekent wel dat u er zelf voor moet zorgen dat u toegang houdt tot uw vertrouwde apparaten en uw herstelcode. Als u beide items kwijtraakt, kan uw account permanent geblokkeerd raken, zelfs als u een accountherstelcontact hebt. Lees hoe u een herstelcode genereert.

Privacy

Apple is van mening dat privacy een fundamenteel mensenrecht is. In ons privacybeleid wordt vermeld hoe we gegevens verzamelen, gebruiken, vrijgeven, overdragen en bewaren. Apple hanteert niet alleen een privacybeleid, maar houdt bij het ontwerpen van iCloud-functies ook rekening met uw privacy.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over geavanceerde beveiligingsfuncties in Apple producten naar Apple Platform Security.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.