Webtoegang tot je iCloud-gegevens beheren

Vanaf iOS 16.2, iPadOS 16.2 en macOS 13.1 kun je ervoor kiezen om webtoegang tot je iCloud-gegevens uit te schakelen.

Je hebt toegang tot de gegevens die je bewaart in iCloud op internet op iCloud.com. Voor extra beveiliging en om je meer controle te geven over je persoonlijke gegevens, kun je ervoor kiezen om webtoegang tot je iCloud-gegevens uit te schakelen, zodat je gegevens alleen beschikbaar zijn op je vertrouwde apparaten.

Wanneer webtoegang is uitgeschakeld, zijn je iCloud-gegevens die normaal gesproken beschikbaar zijn op internet op iCloud.com, zoals e-mail, contacten, agenda, foto's, notities, herinneringen, bestanden en documenten, alleen toegankelijk op je vertrouwde apparaten.

Als je Geavanceerde gegevensbescherming voor iCloud inschakelt, wordt webtoegang via iCloud.com automatisch uitgeschakeld. Je kunt er echter voor kiezen om webtoegang weer in te schakelen en je vertrouwde apparaten te gebruiken om tijdelijke toegang tot je gegevens toe te staan.

Webtoegang tot je iCloud-gegevens beheren

Je kunt de webtoegang tot iCloud.com beheren in de iCloud-instellingen (vereist iOS 16.2 of nieuwer, iPadOS 16.2 of nieuwer, of macOS 13.1 of nieuwer).

Op een iPhone of iPad

1. Open de Instellingen-app.

2. Tik op je naam en vervolgens op 'iCloud'.

3. Tik om 'Toegang tot iCloud-gegevens op het web' in of uit te schakelen.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik op je naam en klik vervolgens op 'iCloud'.

3. Klik om 'Toegang tot iCloud-gegevens op het web' in of uit te schakelen.

Wanneer je 'Toegang tot iCloud-gegevens op het web' uitschakelt en je vervolgens aanmeldt bij iCloud.com, zie je een waarschuwing waarin wordt bevestigd dat webtoegang tot iCloud-gegevens is uitgeschakeld en dat je geen toegang hebt tot je gegevens. Om webtoegang weer in te schakelen, kun je ook de link 'Beheer op apparaat' selecteren die op iCloud.com verschijnt en de aanwijzingen op een van je vertrouwde apparaten volgen.

Webtoegang en geavanceerde gegevensbescherming voor iCloud

Als je Geavanceerde gegevensbescherming voor iCloud inschakelt, wordt webtoegang tot je gegevens op iCloud.com automatisch uitgeschakeld om ervoor te zorgen dat je gegevens alleen beschikbaar zijn op je vertrouwde apparaten. Als je toegang wilt tot je gegevens op iCloud.com, moet je eerst webtoegang inschakelen. Elke keer dat je toegang wilt tot je iCloud-gegevens, gebruik je een van je vertrouwde apparaten om tijdelijke toegang goed te keuren.

Toegang krijgen tot je iCloud-gegevens op internet:

1. Schakel 'Toegang tot iCloud-gegevens op het web' in.

2. Log in bij iCloud.com met je Apple ID en wachtwoord.

3. Gebruik je vertrouwde apparaat om tijdelijke toegang tot je gegevens goed te keuren.

Nadat je toegang vanaf je vertrouwde apparaat hebt goedgekeurd, heb je toegang tot je gegevens op iCloud.com. Je apparaat geeft dan in het komende uur elke keer goedkeuring wanneer je toegang wilt tot een nieuwe categorie gegevens, zoals foto's, notities of bestanden. Je krijgt een melding wanneer je apparaat toegang geeft tot een nieuwe categorie.

Na een uur moet je opnieuw goedkeuring geven vanaf je vertrouwde apparaat om toegang te krijgen tot een nieuwe gegevenscategorie. Als je eenmaal toegang hebt tot een gegevenscategorie, blijf je toegang houden totdat je je afmeldt bij iCloud.com of de browsersessie sluit.

Sommige gegevens zijn niet beschikbaar op iCloud.com, zoals gezondheidsgegevens en wachtwoorden in iCloud-sleutelhanger.

Webtoegang en privacy.apple.com

Het uitschakelen van webtoegang tot iCloud-gegevens beperkt ook de gegevens die je kunt ontvangen met de hulpmiddelen van Apple voor gegevens- en privacybeheer op privacy.apple.com. Je iCloud-gegevens verschijnen niet in je lijst met beschikbare gegevens, waaronder e-mail, contacten, agenda, foto's, notities, herinneringen, bestanden en documenten. Als je deze gegevens wilt opvragen, moet je eerst de webtoegang weer inschakelen.

Als je geavanceerde gegevensbescherming voor iCloud hebt ingeschakeld, kan Apple bovendien geen toegang krijgen tot of kopieën maken van iCloud-gegevens die zijn beveiligd met end-to-end-encryptie, ongeacht of je webtoegang toestaat of niet. Deze specifieke gegevenscategorieën staan vermeld in het artikel Overzicht van iCloud-gegevensbeveiliging.

Sommige persoonlijke gegevens die Apple bewaart en die zijn gekoppeld aan je Apple ID, waaronder je Apple ID-informatie, transactiegeschiedenis en supportgeschiedenis, zijn nog steeds beschikbaar voor je via privacy.apple.com, ongeacht je instellingen voor webtoegang of gegevensbescherming.