Apps bijwerken of automatische downloads gebruiken

Lees hier hoe u handmatig apps bijwerkt, automatische updates uitschakelt of automatische downloads inschakelt.

In iOS 13 en iPadOS 13 worden apps en games die u downloadt in de App Store standaard automatisch bijgewerkt. U krijgt geen meldingen over het bijwerken van apps. Maar u kunt apps ook handmatig bijwerken. Als u bijvoorbeeld een update geforceerd wilt uitvoeren, kunt u een app handmatig bijwerken.

Als u liever al uw apps handmatig bijwerkt, kunt u automatische updates uitschakelen.

Wanneer u een app op één apparaat downloadt, wordt de app niet automatisch op uw andere apparaten geïnstalleerd. Maar als u apps die u koopt op al uw apparaten wilt downloaden, kunt u 'Automatische downloads' inschakelen.

Voordat u begint

Apps handmatig bijwerken

Werk apps handmatig bij op uw iOS- of iPadOS-apparaat, op uw Mac of op uw Apple Watch.

iPhone met de optie 'Werk alle bij', met één app die bijgewerkt kan worden.

Apps handmatig bijwerken op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store. Als u iOS 12 of lager gebruikt, tikt u onderaan het scherm op 'Vandaag'.
  2. Tik op uw profielsymbool bovenaan het scherm.
  3. Scrol naar beneden om updates in afwachting en release-opmerkingen te zien. Tik op 'Werk bij' naast een app om alleen die app bij te werken of tik op 'Werk alle bij'.

Apps handmatig bijwerken op een Mac

1. Open de App Store.
  2. Klik in de navigatiekolom op 'Updates'.
  3. Klik op 'Werk bij' naast een app om alleen die app bij te werken of klik op 'Werk alle bij'.

Als u de app niet uit de App Store op uw Mac hebt gehaald, neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app om hulp te krijgen met updates.

Apps handmatig bijwerken op een Apple Watch

1. Open de App Store in watchOS 6 en scrol helemaal naar beneden.
  2. Tik op 'Account'.
  3. Tik op 'Updates'.
  4. Tik op 'Werk bij' naast een app om alleen die app bij te werken of tik op 'Werk alle bij'.

iPhone met de regelaars die u gebruikt om automatische downloads en automatische app-updates in of uit te schakelen.

Automatische updates in- of uitschakelen

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'. Schakel vervolgens 'App-updates' in of uit.
  • Open de App Store op uw Mac. Kies 'App Store' > 'Voorkeuren' in de menubalk bovenaan het scherm. Selecteer of deselecteer 'Automatische updates'.
  • Ga op de Apple Watch naar 'Instellingen' > 'App Store'. Schakel 'Automatische updates' in of uit. Of open de Watch-app op een iPhone, scrol naar en tik op 'App Store' en schakel vervolgens 'Automatische updates' in of uit.
  • Ga op de Apple TV HD of 4K naar 'Instellingen' > 'Apps'. Selecteer of deselecteer 'Werk apps automatisch bij'.

Wanneer u automatische updates uitschakelt, ontvangt u meldingen van de App Store als er een update voor een van uw apps klaarstaat.

Automatische downloads in- of uitschakelen

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'. Schakel 'Apps' in of uit onder 'Automatische downloads'.
  • Open de App Store op uw Mac. Kies 'App Store' > 'Voorkeuren' in de menubalk bovenaan het scherm. Selecteer of deselecteer 'Download apps die zijn aangeschaft op andere Mac-computers automatisch'.
  • Ga op de Apple Watch naar 'Instellingen' > 'App Store'. Schakel 'Automatische downloads' in of uit. Of open de Watch-app op een iPhone, scrol naar en tik op 'App Store' en schakel vervolgens 'Automatische downloads' in of uit.
  • Ga op de Apple TV HD of 4k naar 'Instellingen' > 'Apps'. Selecteer of deselecteer 'Installeer apps automatisch'.

Op een iOS- of iPadOS-apparaat of Mac kunt u automatische downloads ook inschakelen voor muziekaankopen in de iTunes Store en aankopen in Apple Books.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.