'Automatische downloads' inschakelen voor aankopen in de iTunes Store, App Store en iBooks Store

Wanneer u 'Automatische downloads' inschakelt, worden alle aankopen die u doet in de iTunes Store, App Store en iBooks Store op uw iPhone, iPad, iPod touch of computer automatisch gedownload op al uw andere apparaten.

Als u 'Automatische downloads' liever niet inschakelt, kunt u eerder gedane aankopen downloaden van de iTunes Store, App Store of iBooks Store.

Wanneer u 'Automatische downloads' inschakelt, wordt het apparaat ook gekoppeld aan uw Apple ID.

Als u Delen met gezin gebruikt en 'Automatische downloads' inschakelt, wordt materiaal dat andere gezinsleden aanschaffen, niet automatisch gedownload naar uw apparaten. Alleen materiaal dat u met uw eigen Apple ID aanschaft, wordt automatisch gedownload.

Wat hebt u nodig?

Verder moet u inloggen op uw iPhone, iPad, iPod touch en computer met dezelfde Apple ID.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes Store en App Store'.
  2. Schakel de optie in voor het materiaal dat u automatisch wilt downloaden.

Wanneer u op al uw apparaten 'Automatische downloads' inschakelt voor muziek, apps, boeken of audioboeken, worden alle nieuwe aankopen die u doet in de iTunes Store, App Store en iBooks Store automatisch gedownload op al uw apparaten.

Als u 'Updates' inschakelt, worden nieuwe versies van apps die u momenteel geïnstalleerd hebt, automatisch gedownload zodra ze beschikbaar zijn.

Op een iPhone of iPad Wi-Fi + Cellular kunt u instellen of voor 'Automatische downloads' het mobiele netwerk mag worden gebruikt. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store' en schakel 'Gebruik mobiele data' in of uit. Downloads via mobiele data zijn beperkt tot een bestandsgrootte van 150 MB of kleiner.

Op de computer

'Automatische downloads' voor muziek, films en tv-programma's schakelt u in in iTunes. Voor boeken schakelt u dit in in de iBooks-app voor Mac, en voor Mac-apps in de App Store op de Mac.

iTunes

1. Open iTunes. Als u uw computer niet hebt gemachtigd, kiest u 'Account' > 'Machtigingen' > 'Machtig deze computer' in de menubalk boven in het computerscherm.
  2. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het iTunes-menu > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  3. Klik op de tab 'Downloads' en selecteer het materiaal dat u automatisch wilt downloaden.
  4. Klik op 'OK'.

iBooks

1. Open iBooks voor Mac.
  2. Kies in de menubalk boven in het computerscherm 'iBooks' > 'Voorkeuren'. Klik vervolgens op de tab 'Store'.
  3. Selecteer 'Download nieuwe aankopen automatisch'.
  4. Verifieer uw Apple ID als dat wordt gevraagd.

De App Store op de Mac

1. Kies in de menubalk boven in het computerscherm het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'App Store'.
  3. Selecteer 'Download programma's die zijn aangeschaft op andere Macs automatisch'.

Meer informatie over 'Automatische downloads'

• Als uw iPhone, iPad of iPod touch verbonden is met internet en u Pushberichten inschakelt, wordt het materiaal automatisch op uw apparaat gedownload. Op een gekoppeld apparaat zonder ondersteuning voor pushberichten verschijnt het materiaal automatisch in de downloadwachtrij van iTunes. U kunt het materiaal handmatig downloaden in iTunes.
  • Als u 'Automatische downloads' inschakelt op een Mac of pc met de laatste versie van iTunes, worden muziek, films en tv-programma's die u op uw Apple TV aanschaft, automatisch op uw computer gedownload.
  • Automatische downloads van muziek en het downloaden van eerder aangeschafte muziek, films of tv-programma's zijn mogelijk niet in alle landen of regio's beschikbaar. Lees hier of u iTunes-aankopen in uw land of regio opnieuw kunt downloaden.
  • Automatische downloads van films en tv-programma's zijn alleen beschikbaar in de nieuwste versie van iTunes. 'Automatische downloads' kan niet worden ingeschakeld voor video's op een iOS-apparaat.
  • Op de Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) worden apps niet automatisch gedownload, maar u kunt eerder in de iTunes Store of App Store gedane aankopen downloaden of openen op uw apparaat.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.