Een Mac voorbereiden op service

Voer zoveel mogelijk van deze stappen uit voordat je onderhoud laat uitvoeren aan je Mac, om zo je gegevens te beschermen en tijd te besparen.

1. Maak een reservekopie

Een reservekopie maken van je Mac

Het hebben van een reservekopie is belangrijk voor het geval het nodig blijkt te zijn om de opstartschijf van je computer te wissen of te vervangen tijdens de service.

2. Regel service

Service krijgen voor de Mac

Afhankelijk van de beschikbaarheid in jouw regio, kun je een afspraak maken bij een Apple Store, een erkende Apple serviceprovider zoeken of een mail-in-service regelen. Als je deelneemt aan een serviceprogramma van Apple, moet je ook alle aanvullende stappen volgen die voor dat programma vereist zijn.

3. Controleer je instellingen

Voer deze stappen uit om ervoor te zorgen dat de servicetechnicus alle noodzakelijke diagnostische tests kan uitvoeren. Als je dit niet kunt, moet de technicus mogelijk de opties met je bespreken.

Als je bezorgd bent over de veiligheid van je gegevens tijdens de service, kun je FileVault inschakelen of je gegevens verwijderen, bijvoorbeeld door alle inhoud en instellingen te wissen.

4. Verzamel je gegevens

Als je de Mac meeneemt naar een servicelocatie:

• Als je het ontvangstbewijs Mogelijk heb je ook je Apple ID-wachtwoord en een legitimatiebewijs nodig, zoals een rijbewijs, paspoort of een ander officieel identiteitsbewijs.

• Zorg ervoor dat je de naam en het wachtwoord van je macOS-gebruikersaccount weet, voor het geval je op de servicelocatie moet inloggen op de Mac.

5. Verzamel je apparatuur

• Als je de Mac meeneemt naar een servicelocatie, neem dan ook het netsnoer mee en eventuele accessoires waar je hulp bij nodig hebt.

• Als je een mail-in-service hebt geregeld, volg je de verpakkings- en verzendinstructies die je hebt ontvangen.

Als je hulp nodig hebt, neem je contact op met Apple Support voor meer informatie.