Verbinding maken met internet via de Mac

Lees hoe u wifi, een persoonlijke hotspot en ethernet gebruikt om verbinding met internet te maken.

Verbinding maken met een wifinetwerk

In het Wifimenu  in de menubalk kiest u een netwerk. U wordt mogelijk gevraagd om het wachtwoord van uw wifinetwerk in te voeren of akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

Mac-bureaublad met wifi-opties in de menubalk

Als u het Wifimenu niet ziet in de menubalk

Als u hulp nodig hebt bij het wifiwachtwoord

Als u geen verbinding kunt maken met het wifinetwerk

Als uw Mac geen verbinding met internet maakt nadat u zich bij het wifinetwerk hebt aangemeld

Verbinding maken via persoonlijke hotspot

Bij de meeste mobiele abonnementen kunt u de mobiele verbinding van uw iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular) delen met uw Mac. Lees hoe u een persoonlijke hotspot configureert.

Verbinding maken via ethernet

Om een bekabelde verbinding met internet te gebruiken, sluit u een ethernetkabel aan tussen uw router of modem en de Ethernet-poort op uw Mac. Voor sommige Mac-modellen hebt u een ethernetadapter nodig, zoals de Belkin USB-C-naar-Gigabit Ethernet-adapter of de Apple Thunderbolt-naar-Gigabit Ethernet-adapter.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.