Verbinding maken met internet via de Mac

Lees hoe u wifi, een persoonlijke hotspot en Ethernet gebruikt om verbinding met internet te maken.

Verbinding maken met een wifinetwerk

Klik op het wifisymbool  in de menubalk en kies vervolgens een netwerk in het menu. Voordat u zich kunt aanmelden bij het netwerk, wordt u mogelijk gevraagd om het netwerkwachtwoord in te voeren of akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

Hulp nodig?

• Als u het wifisymbool  niet ziet in de menubalk, kies dan in het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Netwerk'. Selecteer 'Wifi' in de navigatiekolom en selecteer vervolgens 'Toon wifi-status in menubalk'.
  • Lees wat u moet doen als uw Mac geen verbinding met internet maakt nadat u zich bij het wifinetwerk hebt aangemeld.
  • Om verbinding te maken met een wifinetwerk waarvan u weet dat het verborgen is, kiest u 'Andere netwerken' (of 'Verbind met ander netwerk') in het wifimenu en vervolgens 'Andere'. Voer de gevraagde netwerknaam en beveiligings- en wachtwoordinformatie in.

Verbinding maken via persoonlijke hotspot

Bij de meeste mobiele abonnementen kunt u de mobieledataverbinding van uw iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular) delen met uw Mac. Lees hoe u een persoonlijke hotspot configureert.

Verbinding maken via Ethernet

Als u een bekabelde verbinding met internet wilt gebruiken, sluit u een Ethernet-kabel aan op uw router of modem en op de Ethernet-poort van uw Mac. Voor sommige Mac-modellen hebt u een Ethernet-adapter nodig, zoals de Belkin USB-C-naar-Gigabit Ethernet-adapter of de Apple Thunderbolt-naar-Gigabit Ethernet-adapter.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.