De standaardwebbrowser of het standaard-e-mailprogramma wijzigen op de Mac

Lees hier hoe u kiest welke app wordt geopend wanneer u op een webkoppeling of een e-mailadres klikt.

De standaardwebbrowser wijzigen

1. Kies 'Systeemvoorkeuren' in het Apple-menu ().
  2. Klik op 'Algemeen'.
  3. Kies uw webbrowser in het venstermenu 'Standaardwebbrowser'.

Het standaard-e-mailprogramma wijzigen

1. Open Mail.
  2. Kies in het Mail-menu de optie 'Voorkeuren' en klik op 'Algemeen'. Als u gevraagd wordt om een e-mailaccount te configureren, voegt u eerst uw account toe. Vervolgens kiest u 'Voorkeuren' in het Mail-menu.
  3. Kies uw e-mailprogramma in het venstermenu 'Standaard-e-mailprogramma'.

* U kunt het standaard-e-mailprogramma ook instellen in de voorkeuren van uw e-mail-app van een andere maker.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.