De standaard browser- of e-mailapp wijzigen op je iPhone, iPad of iPod touch

In iOS 14 en iPadOS 14 en nieuwer kun je zelf kiezen welke app wordt geopend wanneer je op een link naar een website of op een e-mailadres tikt, zolang de app dit ondersteunt.

Voordat je begint

• Zorg ervoor dat je iOS 14 of iPadOS 14 of nieuwer hebt en dat de app correct is geïnstalleerd op je apparaat.

• Controleer of de browserapp of e-mailapp deze mogelijkheid ondersteunt. Als je het niet zeker weet, neem je contact op met de ontwikkelaar van de app.

Je standaard browser- of e-mailapp wijzigen

1. Ga naar 'Instellingen' en scrol omlaag totdat je de browser-app of de e-mailapp ziet.

2. Tik op de app en tik vervolgens op 'Standaard browserapp' of 'Standaard Mail-app'.

Een iPhone-scherm met de optie om een standaardbrowser in te stellen
  3. Selecteer een browser- of e-mailapp om deze als standaard in te stellen. Een vinkje wordt weergegeven om te bevestigen dat het de standaardinstelling is.

Als je geen optie ziet om een browser- of e-mailapp als standaard in te stellen, ondersteunt de ontwikkelaar dit mogelijk niet. Neem voor meer informatie contact op met de ontwikkelaar van de app.

Als je je standaard browserapp verwijdert, stelt je apparaat Safari in als de standaard browserapp.

In landen of regio's in de Europese Unie, bij gebruik van iOS 17.4 of nieuwer: als je een standaardbrowser hebt gekozen op het scherm voor browserkeuze en je de instelling wilt wijzigen, volg je de stappen om je standaardbrowser te wijzigen.

Als je je standaard e-mailapp verwijdert, stelt je apparaat de Mail-app in als standaardapp. Als je de Mail-app verwijdert, stelt je apparaat een van je andere e-mailapps in als standaard. Als je de Mail-app opnieuw wilt gebruiken, moet je deze opnieuw installeren op je apparaat.