Aankopen doen met Apple Pay

Je kunt met Apple Pay betalen, bijvoorbeeld in winkels, in apps en op het internet.

Betalen met Apple Pay in winkels en op andere plaatsen

Met een iPhone of Apple Watch kun je Apple Pay gebruiken in winkels, restaurants, benzinestations, taxi's of overal waar je een van deze symbolen ziet1.

Een iPhone en Apple Watch met een betaling die is voltooid met Apple Pay

Betalen met een iPhone

1. Je standaardkaart gebruiken:
    • Als je iPhone beschikt over Face ID, druk je tweemaal op de zijknop. Als je gevraagd wordt om te authenticeren, doe je dit met Face ID of voer je je toegangscode in om Apple Wallet te openen.
    • Als je iPhone beschikt over Touch ID, druk je tweemaal op de thuisknop.
  2. Om een andere kaart te gebruiken, tik je op je standaardkaart om de andere kaarten te zien. Tik op een nieuwe kaart en verifieer.
  3. Houd dan de bovenkant van de iPhone bij de lezer voor contactloos betalen totdat 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm verschijnen.

Betalen met een Apple Watch

1. Druk tweemaal op de zijknop.
  2. De standaardkaart wordt automatisch geopend. Scrol omlaag om een andere kaart te kiezen.
  3. Houd het scherm van de Apple Watch bij de lezer voor contactloos betalen totdat je een tikje voelt en een piepje hoort.

Wil je je recente aankopen zien? Lees hoe je je Apple Pay-transactiegeschiedenis kunt bekijken.

Online of in apps betalen met Apple Pay

Je kunt Apple Pay gebruiken om online te betalen in Safari2,3 of in apps wanneer Apple Pay wordt vermeld als betaalmethode.

Een iPhone met de optie om online met Apple Pay te betalen

1. Tik op de Apple Pay-knop of kies Apple Pay als betaalmethode.
  2. Als je met een andere kaart wilt betalen, tik je op de knop 'Volgende'  of de knop 'Vouw uit'  naast je standaardkaart.
  3. Indien nodig, voer je je factuur-, verzend- en contactgegevens in. Apple Pay bewaart deze gegevens, zodat je ze maar één keer hoeft op te geven.
  4. Bevestig de betaling.
    • iPhone of iPad met Face ID: druk tweemaal op de zijknop en gebruik vervolgens Face ID of je toegangscode.
    • iPhone of iPad zonder Face ID: gebruik Touch ID of je toegangscode.
    • Apple Watch: druk tweemaal op de zijknop.
    • Mac met Touch ID: volg de aanwijzingen op de Touch Bar en plaats je vinger op de Touch ID. Als Touch ID uitgeschakeld is, tik je op het Apple Pay-symbool op de Touch Bar en volg je de aanwijzingen op het scherm.
    • Mac zonder Touch ID: bevestig de betaling op je via Bluetooth verbonden iPhone of Apple Watch. Zorg ervoor dat je op alle apparaten bent ingelogd met dezelfde Apple ID.
    • Apple Vision Pro: druk tweemaal op de bovenste knop en gebruik vervolgens Optic ID of je toegangscode.
  5. Als de betaling is geslaagd, zie je 'Gereed' en een vinkje op het scherm.

1. Naast Apple Pay moet de winkelier ook je betaalkaart en betaalnetwerk accepteren.
  2. In het vasteland van China kun je Apple Pay op het internet in Safari alleen gebruiken op een compatibele iPhone en iPad met de meest recente versie van iOS of iPadOS.
  3. In winkels in Italië kun je betalen met je Maestro-kaart via Apple Pay op een iPhone en Apple Watch. Maestro-kaarten kunnen niet worden gebruikt in apps en op het web. In Nederland kun je Maestro-kaarten toevoegen aan alle compatibele apparaten, met uitzondering van de Mac.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.