Als u fout 9, 4005, 4013 of 4014 ziet wanneer u een iOS-apparaat herstelt

Wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch probeert bij te werken of te herstellen, ziet u mogelijk een van de volgende berichten in iTunes.

Probeer opnieuw uw iOS-apparaat bij te werken

Als de verbinding met het iOS-apparaat tijdens de update of het herstel onverwacht wordt verbroken of als iTunes niet kan doorgeven aan het apparaat dat het moet worden hersteld, ziet u mogelijk een van deze berichten:

• De iPhone [apparaatnaam] kan niet worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (9).
  • De iPhone [apparaatnaam] kan niet worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (4005).
  • De iPhone [apparaatnaam] kan niet worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (4013).
  • De iPhone [apparaatnaam] kan niet worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (4014).

Probeer deze stappen:

1. Installeer de nieuwste versie van iTunes.
  2. Herstart het apparaat geforceerd:
    • Op een iPhone X, iPhone 8 of iPhone 8 Plus: Druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat u het Apple logo ziet.
    • Op een iPhone 7 of iPhone 7 Plus: houd de zijknop en volume-omlaagknop ten minste 10 seconden ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
    • Op iPhone 6s en lager, iPad of iPod touch: houd de thuisknop en de sluimerknop (of de zijknop) ten minste 10 seconden tegelijk ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
  3. Sluit het apparaat via een USB-kabel aan op de computer.
  4. Wanneer iTunes u vraagt om een update uit te voeren of te herstellen, klikt u op 'Werk bij' (niet 'Herstel') om iOS opnieuw te installeren en uw persoonlijke gegevens te behouden.

Probeer deze stappen als u nog steeds hulp nodig hebt

Als u uw apparaat kunt bijwerken maar uw apparaat opstart in de herstelmodus, volgt u de bovenstaande stappen opnieuw. Bij stap 4 kiest u 'Herstel' in plaats van 'Werk bij'. Wanneer het herstel is voltooid, moet u uw apparaat instellen vanaf een reservekopie.

Als u tijdens het bijwerken een fout blijft zien:

1. Controleer op updates voor de Mac of pc. Als u na het bijwerken de computer opnieuw opstart, controleert u na de herstart opnieuw of er updates zijn.
  2. Probeer het apparaat met een andere USB-kabel te herstellen.
  3. Probeer het apparaat op een andere computer te herstellen.

Als u fout 9, 4005, 4013 of 4014 blijft zien wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch probeert te herstellen, neemt u contact met ons op.

Lees meer over andere update- en herstelfouten.