Hulp bij Mail op een iPhone, iPad en iPod touch

U kunt op een iPhone, iPad of iPod touch mogelijk geen e-mails versturen via Mail. Of mogelijk kunt u geen e-mails ontvangen of een bericht verplaatsen. Dit artikel kan u helpen bij het oplossen van deze en andere problemen met Mail op een iOS-apparaat.

Vraag hulp bij iCloud Mail.

Eerste stappen

Voer eerst deze stappen uit:

1. Open Safari en ga naar www.apple.com/nl om er zeker van te zijn dat u met het internet bent verbonden.
  2. Log in bij de website van de e-mailaanbieder om er zeker van te zijn dat de account actief is en dat u het juiste wachtwoord gebruikt.
  3. Controleer de e-mailinstellingen.
  4. Start het iOS-apparaat opnieuw op.
  5. Voer deze stappen uit om de desbetreffende e-mailaccount van het apparaat te verwijderen:
    1. Tik op Instellingen > Mail, Contacten, Agenda.
    2. Tik op de e-mailaccount.
    3. Tik op Verwijder account.
    4. Voeg de account opnieuw toe.

Als u nog steeds hulp nodig hebt en een foutbericht ontvangt

Zoek het foutbericht hieronder en volg de stappen.

‘E-mail ophalen mislukt’

Zorg ervoor dat u het juiste wachtwoord invoert. Als u de twee-staps-verificatie via uw e-mailaanbieder hebt ingeschakeld, neemt u contact met hen op om na te gaan of u een speciaal wachtwoord voor het iOS-apparaat nodig hebt.

‘Bericht kan niet worden verplaatst’

1. Tik op Instellingen > Mail, Contacten, Agenda. Tik vervolgens op uw e-mailaccount.
  2. Tik op Account > Geavanceerd.
  3. Tik op Verwijderd en zorg ervoor dat dit op Prullenmand is ingesteld.
  4. Tik achtereenvolgens op Geavanceerd, op Account en op Gereed.

Probeer nu een bericht te verplaatsen. Volg deze stappen als u het foutbericht nogmaals ziet:

1. Tik op Instellingen > Mail, Contacten, Agenda. Tik vervolgens op uw e-mailaccount.
  2. Tik op Account > Geavanceerd.
  3. Tik op Voorvoegsel IMAP-pad en typ INKOMEND.
  4. Tik achtereenvolgens op Account en op Gereed.

‘Gebruikersnaam of wachtwoord is onjuist’ bij POP3-account

Voordat u uw e-mails op een iOS-apparaat controleert, stopt u alle andere geopende e-mailprogramma’s en alle websites voor e-mail die mogelijk op andere computers zijn geopend.

Als u wilt weten of uw account een POP3-account is, gebruikt u het hulpmiddel Mail-instellingen opzoeken of volgt u deze stappen:

1. Ga naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda en tik op de account.
  2. Zoek de label POP-accountinformatie.

Als de e-mailaanbieder IMAP biedt, verwijdert u de POP3-account en voegt u de account toe met de IMAP-instellingen van de aanbieder.

POP3 communiceert met één e-mailclient per keer. Als meerdere clients tegelijkertijd verbinding proberen maken, ziet u mogelijk een foutbericht over de gebruikersnaam of het wachtwoord.

‘Relaying geweigerd’ of ‘De server heeft het e-mailadres geweigerd’

Als u een van deze berichten ziet wanneer u een e-mail probeert te versturen, is een e-mailadres verkeerd of zijn de instellingen niet juist voor de verbinding.

Controleer bij de e-mailadressen of er berichten in de postbus Uitgaand zijn door deze stappen te volgen:

1. Scrol op het scherm Postbussen in Mail omlaag naar Accounts.
  2. Tik op uw account.
  3. Tik op Uitgaand.
    Als u de postbus Uitgaand niet ziet, heeft Mail de berichten verstuurd.
  4. Tik op een bericht in de postbus Uitgaand en zorg ervoor dat de e-mailadressen juist zijn.

Als de e-mailaanbieder vraagt om poort 25 te gebruiken, kunt u wellicht alleen e-mails versturen wanneer u met het netwerk van uw e-mailaanbieder bent verbonden. Raadpleeg de e-mailaanbieder voor instellingen en beschikbaarheid.

Als u nog steeds geen e-mails kunt versturen, kunt u een alternatieve SMTP-server instellen.

Laatst gewijzigd op: