Als u op een iPhone, iPad of iPod touch geen e-mail kunt versturen of ontvangen

Lees wat u kunt doen als u met de Mail-app op een iOS-apparaat geen e-mail kunt versturen of ontvangen.

Voordat u begint

Er zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden en moet controleren:

• De iOS-reservekopieën in iCloud en iTunes bevatten de e-mailinstellingen maar niet de e-mailberichten. Als u de instellingen van uw e-mailaccount verwijdert of wijzigt, worden eerder gedownloade e-mails mogelijk van uw iOS-apparaat verwijderd.
  • Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met internet. Controleer of je apparaat een mobiele of wifi-internetverbinding heeft door in Safari een webpagina te openen.
  • Controleer op de website van uw e-mailprovider of daar een tijdelijke storing wordt gemeld.

Controleer de postbus Uitgaand op niet-verstuurde e-mails

Als u een bericht krijgt dat uw e-mail niet is verstuurd, gaat die e-mail naar uw postbus Uitgaand. Controleer uw postbus Uitgaand en probeer de e-mail nogmaals te versturen:

1. Tik in de linkerbovenhoek van de Mail-app op 'Postbussen'.
  2. Tik op 'Uitgaand'. Als er geen postbus Uitgaand wordt weergegeven, is de e-mail verstuurd.
    beheren
  3. Tik op een e-mail in de postbus Uitgaand. Controleer of het e-mailadres van de ontvanger correct is.
  4. Tik op 'Verstuur'.

Controleer uw e-mailadres en wachtwoord

Als u in de Mail-app wordt gevraagd om een wachtwoord op te geven voor uw e-mailaccount, controleert u of u het juiste wachtwoord gebruikt. Log in op de website van uw e-mailaanbieder om uw e-mailadres en wachtwoord te controleren.

Als u nog steeds een foutmelding krijgt over een onjuiste gebruikersnaam of een onjuist wachtwoord, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder of uw systeembeheerder.

Controleer de iOS-instellingen voor het ophalen van mail en berichten

Standaard zijn de instellingen voor 'Nieuwe gegevens' gebaseerd op wat uw e-mailprovider aanbiedt. Als de instelling 'Push' niet beschikbaar is, wordt uw account standaard ingesteld op 'Ophalen'. Deze instellingen bepalen hoe uw apparaat e-mail ontvangt. U kunt deze instellingen als volgt aanpassen:

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Wachtwoorden en accounts'.
  3. Tik op 'Nieuwe gegevens'.
  4. Kies een instelling, zoals 'Automatisch' of 'Handmatig' of kies een schema voor hoe vaak Mail gegevens ophaalt.

Bij iOS 11 en hoger is de standaardinstelling 'Automatisch'. Uw apparaat haalt alleen nieuwe gegevens op de achtergrond op wanneer uw apparaat wordt opgeladen en is verbonden met wifi.

Zorg dat uw Instellingen voor meldingen van de Mail-app correct zijn:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Berichtgeving'.
  2. Tik op 'Mail'.
  3. Tik op een e-mailaccount.
  4. Pas uw meldingen, geluiden en badges aan.

Controleer de instellingen van Mail

Wanneer u uw e-mailaccount instelt op het apparaat, gebruikt iOS voor de meeste e-mailaanbieders automatisch de juiste accountinstellingen.

Vergelijk de instellingen in de Mail-app met de instellingen voor uw e-mailaccount om te zorgen dat uw accountinstellingen correct zijn:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts' en tik op uw e-mailaccount.
  2. Tik naast 'Account' op uw e-mailadres. U ziet nu de gegevens van de account, zoals de servers voor inkomende en uitgaande e-mail.
  3. Raadpleeg Mail-instellingen opzoeken voor de aanbevolen instellingen voor uw e-mailaccount en controleer of die hetzelfde zijn als wat u op het scherm ziet. Als u de instellingen voor uw e-mailaccount niet vindt, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder of uw systeembeheerder.

Als u een POP3-e-mailaccount hebt, kunt u uw e-mail maar op één apparaat tegelijk bekijken. Sluit andere e-mailprogramma's en log uit bij eventuele webmailsites. Als u wilt weten of uw e-mailaccount een POP3-account is, gaat u naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts', tikt u op uw account, tikt u op 'Account' en zoekt u naar het label 'POP-accountgegevens'. U kunt de aanbevolen e-mailinstellingen voor uw POP3-e-mailaccount ook vinden via Mail-instellingen opzoeken.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Neem contact op met uw e-mailaanbieder. U kunt ook uw e-mailaccount verwijderen en vervolgens weer toevoegen.

Neem contact op met uw e-mailaanbieder of systeembeheerder

1. Neem contact op met uw e-mailaanbieder of kijk op diens statuspagina om te zien of er misschien een serviceonderbreking is.
  2. Vraag uw e-mailaanbieder of systeembeheerder of er voor uw e-mailaccount beveiligingsmaatregelen of beperkingen van kracht zijn, zoals twee-staps-verificatie. Misschien is er een speciaal wachtwoord nodig of moet u autorisatie aanvragen bij uw e-mailaanbieder voordat u e-mail kunt versturen en ontvangen op uw apparaat.
  3. Informeer bij uw e-mailaanbieder of systeembeheerder of de e-mailaccountinstellingen die u gebruikt, correct zijn.

Verwijder uw e-mailaccount en configureer deze opnieuw

1. Log op uw computer in bij de website van uw e-mailaanbieder. Kijk of al uw e-mail daar aanwezig is of controleer of uw e-mail behalve op uw iOS-apparaat ook nog ergens anders wordt bewaard.
  2. Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts'.
  3. Tik op de e-mailaccount die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder account'.
  5. Voeg uw account opnieuw toe.