Hulp bij Mail op een iPhone, iPad en iPod touch

Lees wat u moet doen als u met Mail geen e-mailberichten kunt versturen of ontvangen op een iPhone, iPad of iPod touch, of als u de berichten niet kunt verplaatsen.

Probeer eerst deze stappen

1. Zorg ervoor dat u bent verbonden met het internet
  2. Controleer uw gebruikersnaam of wachtwoord. Meld u aan bij de website van de e-mailaanbieder en controleer of uw account actief is.
  3. Controleer de e-mailinstellingen. Als de instellingen onbeschikbaar zijn, neemt u contact op met de e-mailaanbieder.
  4. Sluit Mail en open de app daarna opnieuw.
  5. Start uw iOS-apparaat opnieuw op.

Als u een e-mailaccount kunt toevoegen aan de iPhone, verwijdert u de getroffen e-mailaccount van uw apparaat:

1. Tik op Instellingen > Mail, Contacten, Agenda.
  2. Tik op de e-mailaccount.
  3. Tik op Verwijder account.
  4. Voeg de account weer toe.

Als u een POP-mailaccount hebt, controleert u of de e-mailinstellingen overeenkomen met uw apparaat.

1. Tik op Instellingen > Mail, Contacten, Agenda.
  2. Tik op de e-mailaccount.
  3. Controleer of de informatie overeenkomt met wat u op uw apparaat ziet.

Probeer deze stappen als u een foutbericht krijgt

Lees wat u moet doen als u een van de volgende foutberichten ziet.

‘E-mail ophalen mislukt’

Controleer of u een internetverbinding hebt en of u het juiste wachtwoord hebt ingevoerd. Enkele e-mailaanbieders kunnen het aantal apparaten beperken waarop u e-mail kunt ontvangen. Sluit daarom andere e-mailprogramma’s op andere apparaten. Als u verificatie in twee stappen via uw e-mailaanbieder hebt ingeschakeld, neemt u contact met hen op om na te gaan of u een speciaal wachtwoord voor het iOS-apparaat nodig hebt.

‘Bericht kan niet worden verplaatst’

1. Tik op Instellingen > Mail, Contacten, Agenda. Kies vervolgens uw e-mailaccount.
  2. Tik op Account > Geavanceerd.
  3. Tik op Verwijderd en zorg ervoor dat dit op Prullenmand is ingesteld.
  4. Tik op Geavanceerd, op Account en vervolgens op Gereed.

Probeer nu een bericht te verplaatsen. Volg deze stappen als u het foutbericht nogmaals ziet:

1. Tik op Instellingen > Mail, Contacten, Agenda. Kies vervolgens uw e-mailaccount.
  2. Tik op Account > Geavanceerd.
  3. Tik op Voorvoegsel IMAP-pad en typ INKOMEND/.
  4. Tik op Account en vervolgens op Gereed.

‘Gebruikersnaam of wachtwoord is onjuist’ bij POP3-account

Voordat u uw e-mail controleert op het iOS-apparaat, sluit u eventuele andere e-mailprogramma’s en webmailsites die u op andere computers hebt geopend. POP3-accounts communiceren met één e-mailclient per keer. Als meerdere mailclients tegelijk proberen verbinding te maken, ziet u mogelijk een foutbericht over de gebruikersnaam of het wachtwoord.

Om te zien of u een POP3-account hebt, gebruikt u het hulpprogramma Mail-instellingen opzoeken of volgt u deze stappen op uw iOS-apparaat:

1. Ga naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda’s en kies uw account.
  2. Zoek de label POP-accountinformatie.

‘Relaying geweigerd’ of ‘De server heeft het e-mailadres geweigerd’

Als u een van deze berichten ziet wanneer u probeert een e-mail te versturen, is een e-mailadres verkeerd of kloppen uw instellingen voor de serververbinding niet.

Controleer de e-mailadressen voor berichten in de postbus Uitgaand:

1. Scrol op het scherm Postbussen in Mail omlaag naar Accounts.
  2. Tik op uw account en tik op Postbus Uitgaand. Als u geen postbus Uitgaand ziet, heeft Mail de berichten verstuurd.
  3. Kies een bericht in de postbus Uitgaand en controleer of de e-mailadressen correct zijn.

Als de e-mailaanbieder vraagt om poort 25 te gebruiken, kunt u wellicht alleen e-mails versturen wanneer u met het netwerk van uw e-mailaanbieder bent verbonden. Raadpleeg de e-mailaanbieder voor instellingen en beschikbaarheid.

Meer informatie

Als u nog steeds geen e-mail kunt versturen of ontvangen, neem dan contact op met Apple Support.

Krijg hulp bij uw @icloud.com-e-mailadres als u geen berichten kunt versturen of ontvangen.

Laatst gewijzigd op: