Als u op uw iPhone, iPad of iPod touch geen e-mail kunt versturen of ontvangen

Lees wat u kunt doen als u met de Mail-app op uw iOS-apparaat geen e-mail kunt versturen of ontvangen.

Voordat u begint

In iOS-reservekopieën in iCloud en iTunes worden wel de e-mailinstellingen opgenomen, maar niet de e-mailberichten. Als u de instellingen van uw e-mailaccount(s) verwijdert of wijzigt, wordt eerder gedownloade e-mail mogelijk van uw iOS-apparaat verwijderd.

Als u klaar bent, probeert u de stappen hieronder. Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt.

Controleren of uw apparaat verbinding kan maken met internet

Controleer of uw apparaat een mobiele of wifi-internetverbinding heeft door in Safari een webpagina te openen, bijvoorbeeld www.apple.com/nl.

De postbus Uitgaand controleren op niet-verstuurde e-mails

Als u een bericht krijgt dat uw e-mail niet is verstuurd, dan gaat die e-mail naar uw postbus Uitgaand. Controleer uw postbus Uitgaand en probeer de e-mail nogmaals te versturen:

1. Tik in de linkerbovenhoek van de Mail-app op 'Postbussen'.
  2. Tik op 'Uitgaand'. Als er geen postbus Uitgaand wordt weergegeven, is de e-mail inmiddels verstuurd.
  3. Tik op een e-mail in de postbus Uitgaand. Controleer of het e-mailadres van de ontvanger correct is.
  4. Tik op 'Stuur'.

Uw e-mailadres en wachtwoord controleren

Als u in de Mail-app wordt gevraagd om een wachtwoord op te geven voor uw e-mailaccount, controleer dan of u het juiste wachtwoord gebruikt. Log in op de website van uw mailaanbieder om uw e-mailadres en wachtwoord te controleren.

Als u nog steeds een foutmelding krijgt over een onjuiste gebruikersnaam of een onjuist wachtwoord, neemt u contact op met uw mailaanbieder of uw systeembeheerder.

Controleer de instellingen

Wanneer u uw e-mailaccount instelt op uw apparaat, gebruikt iOS voor de meeste e-mailaanbieders automatisch de juiste accountinstellingen.

Vergelijk de instellingen in de Mail-app met de instellingen voor uw e-mailaccount om te zorgen dat uw accountinstellingen correct zijn:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mail' > 'Accounts' en tik op uw e-mailaccount.
  2. Tik naast 'Account' op uw e-mailadres. U ziet nu de gegevens van de account, zoals de servers voor inkomende en uitgaande e-mail.
  3. Kijk op Mail-instellingen opzoeken wat de aanbevolen instellingen voor uw e-mailaccount zijn en controleer of die hetzelfde zijn als wat u op het scherm ziet. Als u de instellingen voor uw e-mailaccount niet vindt, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder of uw systeembeheerder.

Als u een POP3-e-mailaccount hebt, kunt u uw e-mail maar op één apparaat tegelijk bekijken. Sluit andere e-mailprogramma's en log uit bij eventuele webmailsites. Als u wilt weten of uw e-mailaccount een POP3-account is, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mail' > 'Accounts', tikt u op uw account en zoekt u naar het label 'POP-accountgegevens'. U kunt de aanbevolen e-mailinstellingen voor uw POP3-e-mailaccount ook vinden via Mail-instellingen opzoeken.

Als uw e-mailaanbieder vereist dat uw account gebruikmaakt van poort 25, dan kunt u alleen e-mail versturen wanneer u verbonden bent met het netwerk van uw e-mailaanbieder. Raadpleeg uw e-mailaanbieder voor instellingen en beschikbaarheid.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Neem contact op met uw e-mailaanbieder. U kunt ook uw e-mailaccount verwijderen en vervolgens weer toevoegen.

Contact opnemen met uw e-mailaanbieder of systeembeheerder

1. Neem contact op met uw e-mailaanbieder of kijk op diens statuspagina om te zien of er misschien een serviceonderbreking is.
  2. Vraag uw e-mailaanbieder of systeembeheerder of er voor uw e-mailaccount beveiligingsmaatregelen of beperkingen van kracht zijn, zoals twee-staps-verificatie. Misschien is er een speciaal wachtwoord nodig of moet u autorisatie aanvragen bij uw e-mailaanbieder voordat u e-mail kunt versturen en ontvangen op uw apparaat.
  3. Informeer bij uw mailaanbieder of systeembeheerder of de e-mailaccountinstellingen die u gebruikt, correct zijn.

Uw e-mailaccount verwijderen en opnieuw toevoegen

1. Log op uw computer in bij de website van uw mailaanbieder. Kijk of al uw e-mail daar aanwezig is of controleer of uw e-mail behalve op uw iOS-apparaat ook nog ergens anders wordt bewaard.
  2. Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Mail' > 'Accounts'.
  3. Tik op de e-mailaccount die u wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder account'.
  5. Voeg uw account opnieuw toe.