Hulp bij Mail op uw iPhone, iPad en iPod touch

Lees wat u kunt doen als u met de Mail-app op uw iOS-apparaat geen e-mail kunt versturen of ontvangen.

Probeer eerst deze stappen

Controleer na elke stap of u nog hulp nodig hebt.

Controleer of uw apparaat verbinding kan maken met internet

Controleer of uw apparaat een verbinding voor mobiele data of een Wi-Fi-internetverbinding heeft. Ga naar Safari en open een webpagina, bijvoorbeeld www.apple.com/nl, om te zien of uw apparaat een internetverbinding heeft.

Controleer of er niet-verzonden berichten in de postbus Uitgaand staan

Als u een bericht krijgt dat uw e-mail niet is verzonden, dan wordt die e-mail in de postbus Uitgaand geplaatst. Controleer of er niet-verzonden e-mails in de postbus Uitgaand staan en probeer deze opnieuw te verzenden.

De postbus Uitgaand controleren op niet-verzonden e-mails:

1. Tik in de linkerbovenhoek van de Mail-app op Postbussen. Scrol omlaag naar Accounts.
  2. Tik op uw account en tik op de postbus Uitgaand. Als er geen postbus Uitgaand wordt weergegeven, is uw e-mail verzonden.
  3. Tik op een e-mail in de postbus Uitgaand. Controleer of u het e-mailadres van de ontvanger correct hebt ingevoerd.
  4. Tik op Verstuur om de e-mail nogmaals te versturen.

Controleer of de gegevens en instellingen van uw e-mailaccount juist zijn

Als u in de Mail-app wordt gevraagd om een wachtwoord op te geven voor uw e-mailaccount, controleer dan of u het juiste wachtwoord gebruikt. Log in op de website van uw e-mailaanbieder om te controleren of uw e-mailadres en uw wachtwoord juist zijn.

Wanneer u uw e-mailaccount instelt op uw apparaat, gebruikt iOS voor de meeste e-mailaanbieders automatisch de juiste accountinstellingen. U kunt deze instellingen bekijken via Mail-instellingen opzoeken, of u kunt de instellingen rechtstreeks opvragen bij uw e-mailaanbieder of uw systeembeheerder. Vergelijk deze met wat er voor uw e-mailaccount is opgegeven.

De instellingen voor uw e-mailaccount controleren:

1. Ga naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda en tik op uw e-mailaccount.
  2. Tik naast Account op uw e-mailadres. U ziet dan de gegevens van de account, zoals de servers voor inkomende en uitgaande e-mail.
  3. Kijk op Mail-instellingen opzoeken wat de aanbevolen instellingen voor uw e-mailaccount zijn en controleer of die hetzelfde zijn als wat u op het scherm ziet. Als er geen instellingen worden gegeven voor uw e-mailaccount, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.

Als u een POP3-e-mailaccount hebt, kunt u uw e-mail maar op één apparaat tegelijk bekijken. Sluit andere e-mailprogramma’s en log uit bij eventuele webmailsites. Als u wilt controleren of uw e-mailaccount een POP3-account is, gaat u naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda, tikt u op uw account en zoekt u naar het label POP-accountgegevens. U kunt de aanbevolen e-mailinstellingen voor uw POP3-e-mailaccount ook vinden via Mail-instellingen opzoeken.

Als uw e-mailaanbieder vereist dat uw account gebruikmaakt van poort 25, dan kunt u alleen e-mail versturen wanneer u verbonden bent met het netwerk van de e-mailaanbieder. Raadpleeg de e-mailaanbieder voor instellingen en beschikbaarheid.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Als u nog steeds geen e-mail kunt versturen of ontvangen, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder of verwijdert u de e-mailaccount en stelt u deze opnieuw in.

Contact opnemen met uw e-mailaanbieder of systeembeheerder

• Neem contact op met uw e-mailaanbieder of kijk op zijn statuspagina om te zien of er misschien een serviceonderbreking is.
  • Vraag uw e-mailaanbieder of systeembeheerder of er voor uw e-mailaccount beveiligingsmaatregelen of beperkingen van kracht zijn, zoals verificatie in twee stappen. Misschien is er een speciaal wachtwoord nodig of moet u autorisatie aanvragen bij uw e-mailaanbieder voordat u e-mail kunt versturen en ontvangen op uw apparaat.
  • Verifieer de instellingen van uw e-mailaccount bij uw e-mailaanbieder of systeembeheerder, zodat u zeker weet dat ze juist zijn.

Uw e-mailaccount verwijderen en opnieuw toevoegen

Als u nog steeds problemen hebt met het versturen en ontvangen van e-mail, kunt u proberen de account van het apparaat te verwijderen en vervolgens weer toe te voegen:*

1. Log op uw computer in bij de website van de e-mailaanbieder om te controleren of al uw e-mail daar aanwezig is, of ga na of deze ook nog ergens anders wordt bewaard dan op uw iOS-apparaat.
  2. Tik op uw iOS-apparaat op Instellingen > Mail, Contacten, Agenda.
  3. Tik op de e-mailaccount die u wilt verwijderen.
  4. Tik op ‘Verwijder account’.
  5. Voeg uw account opnieuw toe.

*iOS-reservekopieën in iCloud en iTunes bevatten wel een reservekopie van uw e-mailinstellingen, maar niet van de e-mails zelf. E-mail die van uw iOS-apparaat is verwijderd, kan niet worden hersteld vanaf een reservekopie in iCloud of iTunes. Lees meer over reservekopieën in iCloud en iTunes.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: