Het land of de regio van uw Apple ID wijzigen

Als u verhuist naar een ander land of andere regio, gaat u naar uw Apple ID-accountpagina, 'Accountinformatie' of 'Instellingen' om uw Apple ID-informatie te wijzigen. Zorg dat u een betaalmethode bij de hand hebt voor het nieuwe land of de nieuwe regio.

Als u op uw Apple ID-accountpagina of in de iTunes Store of App Store uw factuuradres wijzigt, wordt het factuuradres ook gewijzigd voor alle Apple voorzieningen waarvoor u dezelfde Apple ID gebruikt.

Wat u moet doen voordat u uw land of regio wijzigt

1. Maak al het resterende Store-tegoed van uw Apple ID op. U moet ook wachten tot eventuele terugbetalingen van Store-tegoed zijn verwerkt voordat u van land of regio kunt veranderen. Lees wat u moet doen als uw resterende Store-tegoed minder is dan de prijs van één item.
  2. Zeg eventuele abonnementen op, waaronder Apple Music, en wacht tot het einde van de abonnementsperiode om uw land of regio te wijzigen. U moet ook wachten tot alle lidmaatschappen, vooruitbestellingenhuurtermijnen van iTunes-films of seizoenspassen zijn afgelopen of voltooid.
  3. Houd uw betaalmethode voor uw nieuwe land of regio bij de hand. Duitse creditcards kunnen bijvoorbeeld alleen worden gebruikt bij aankopen in de Duitse App Store, iTunes Store of Apple Books.
  4. Maak in iTunes een reservekopie van uw iPhone, iPad of iPod touch. Mogelijk moet u een tijdelijke downgrade van uw iCloud-opslag uitvoeren tot u overgaat naar uw nieuwe land of regio. Tijdens dit proces gaan uw iCloud-gegevens niet verloren. Nadat u uw account hebt gewijzigd naar een nieuw land of een nieuwe regio, kunt u een nieuw opslagabonnement nemen om door te gaan met het gebruiken van iCloud-opslag.

Enkele van uw eerdere aankopen (apps, muziek, films, tv-programma's, boeken, enzovoort.) zijn mogelijk niet in uw nieuwe land of regio beschikbaar. Bepaalde soorten aankopen of materiaal zijn helemaal niet beschikbaar in bepaalde landen of regio's.

Om er zeker van te zijn dat u wel toegang hebt tot uw eerdere aankopen in uw nieuwe land of regio kunt u uw aankopen opnieuw downloaden op elk apparaat waarop u deze materialen wilt bekijken, voordat u uw land of regio wijzigt.

Als u lid bent van een 'Delen met gezin'-groep, kunt u mogelijk niet van land of regio veranderen. Lees hoe u een gezinsgroep verlaat.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op uw apparaat op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
    De iTunes Store en App Store-instellingen met een geopend Apple ID-menu en 'Toon Apple ID' geselecteerd, getoond op een iPhone X.
  3. Tik op 'Land/Regio' en tik daarna op 'Wijzig land of regio'.
  4. Tik op uw nieuwe land of regio en controleer de algemene voorwaarden.
  5. Tik op 'Akkoord' rechts bovenin en tik dan opnieuw op 'Akkoord' om de wijziging te bevestigen.
  6. Selecteer een betaalmethode en voer uw nieuwe betaalinformatie en factuuradres in en tik vervolgens op 'Volgende'. U moet een geldige betaalmethode invoeren voor uw nieuwe land of regio.Lees meer over hoe u de betaalinformatie van een Apple ID wijzigt of verwijdert

De informatie over het land of de regio voor de Apple ID wordt bijgewerkt voor al uw Apple voorzieningen op al uw Apple producten.

Op een Mac of pc

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.
  4. Klik op de pagina 'Accountinformatie' op 'Wijzig land of regio' rechts van 'Land/Regio'.
  5. Selecteer het nieuwe land of de nieuwe regio in het menu 'Kies een land of regio'.
  6. Lees de algemene voorwaarden en klik op 'Akkoord'. Klik opnieuw op 'Akkoord' om te bevestigen.
  7. Voer uw nieuwe betaalinformatie en factuuradres in en klik op 'Ga door'. U moet een geldige betaalmethode invoeren voor uw nieuwe land of regio.1 Leer hoe u Apple ID-betaalinformatie verandert of verwijdert.

De informatie over het land of de regio voor de Apple ID wordt bijgewerkt voor al uw Apple voorzieningen op al uw Apple producten.

Op uw Apple ID-accountpagina

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina
  2. Scroll naar het gedeelte 'Account' en klik op 'Wijzig'.
  3. Selecteer het nieuwe land of de nieuwe regio in het menu 'Land/regio'.
  4. Als u wordt gevraagd of u uw land of regio wilt wijzigen, klikt up op 'Ga door met bijwerken'.
  5. Voer uw nieuwe betaalinformatie en factuuradres in en klik dan op 'Bewaar'. U moet een geldige betaalmethode invoeren voor uw nieuwe land of regio.Lees meer over hoe u de betaalinformatie van een Apple ID wijzigt of verwijdert

De informatie over het land of de regio voor de Apple ID wordt bijgewerkt voor al uw Apple voorzieningen op al uw Apple producten.

Contact opnemen met Apple Support

Als u geen van de stappen kunt voltooien, uw land of regio niet kunt wijzigen of als uw Store-tegoed lager is dan de prijs van één item, neem dan contact op met Apple Support.

Meer informatie

Lees hier wat u per land of regio in de iTunes Store kunt kopen.

Nadat u het rekeningadres en de betaalwijze van uw Apple ID hebt gewijzigd, kunt u een upgrade van uw iCloud-opslag uitvoeren tegen het in het nieuwe land of de nieuwe regio geldende tarief. Lees meer over over iCloud-opslag.

Lees de Voorwaarden van Apple Media Diensten.

1 Als u geen betaalmethode wilt invoeren, wacht u tot u in uw nieuwe land of regio bent en maakt u een nieuwe Apple ID aan.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.