Het land of de regio van uw Apple ID wijzigen

Als u naar een ander land of een andere regio verhuist, kunt u het land dat of de regio die is gekoppeld aan uw Apple ID bijwerken. Voordat u de informatie bijwerkt, moet u uw Store-tegoed opmaken, abonnementen opzeggen en een betaalmethode instellen voor het nieuwe land of de nieuwe regio.

Als u de onderstaande stappen volgt, wordt de informatie over het land of de regio voor de Apple ID bijgewerkt voor al uw Apple voorzieningen op al uw Apple producten.

Als u lid bent van een 'Delen met gezin'-groep, kunt u mogelijk niet van land of regio veranderen. Lees hoe u een 'Delen met gezin'-groep kunt verlaten.

Wat u moet doen voordat u uw land of regio wijzigt

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Instellingen.
  2. Tik op uw naam en tik vervolgens op 'iTunes Store en App Store'.
  3. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  4. Tik op 'Land/regio'.
    iPhone met de pagina 'Accountinstellingen'.
  5. Tik op 'Wijzig land of regio'. Als u 'Wijzig land of regio' niet ziet, neem dan contact op met Apple Support.
  6. Tik op uw nieuwe land of regio en lees de algemene voorwaarden.
  7. Tik rechtsboven op 'Akkoord' en tik dan opnieuw op 'Akkoord' om de wijziging te bevestigen.
  8. Selecteer een betaalmethode en voer uw nieuwe betaalgegevens en factuuradres in en tik vervolgens op 'Volgende'. U moet een geldige betaalmethode invoeren voor uw nieuwe land of regio.Lees meer over hoe u de betaalinformatie van een Apple ID wijzigt of verwijdert

Op een computer

1. Open de Muziek-app of iTunes.
  2. Klik op 'Account' en vervolgens op 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het scherm of bovenaan het iTunes-venster.
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.
  4. Op de pagina 'Accountinformatie' klikt u op 'Wijzig land of regio'.
    Mac met de pagina 'Accountinformatie'.
  5. Selecteer het nieuwe land of de nieuwe regio in het menu 'Kies een land of regio'. Als u 'Kies een land of regio' niet ziet, neem dan contact op met Apple Support.
  6. Lees de algemene voorwaarden en klik op 'Akkoord'. Klik opnieuw op 'Akkoord' om te bevestigen.
  7. Voer uw nieuwe betaalgegevens en factuuradres in en klik op 'Ga door'.

Op uw Apple ID-accountpagina

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina
  2. Scrol naar het gedeelte 'Account' en klik op 'Wijzig'.
  3. Selecteer het nieuwe land of de nieuwe regio in het menu 'Land/regio'.
  4. Als u wordt gevraagd of u uw land of regio wilt wijzigen, klikt up op 'Ga door met bijwerken'.
  5. Voer uw nieuwe betaalgegevens en factuuradres in en klik vervolgens op 'Bewaar'. U moet een geldige betaalmethode invoeren voor uw nieuwe land of regio.1

Contact opnemen met Apple Support

Als u een of meer stappen niet kunt voltooien, uw land of regio niet kunt wijzigen of als uw Store-tegoed lager is dan de prijs van één item, neemt u contact op met Apple Support.

Meer informatie

• Nadat u het rekeningadres en de betaalwijze van uw Apple ID hebt gewijzigd, kunt u een upgrade van uw iCloud-opslag uitvoeren tegen het in het nieuwe land of de nieuwe regio geldende tarief. Lees meer over over iCloud-opslag.
  • Lees de Voorwaarden van Apple Media Diensten.

1. Als u geen betaalmethode wilt invoeren, wacht u tot u in uw nieuwe land of regio bent en maakt u een nieuwe Apple ID aan.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.