Materiaal overzetten vanaf uw vorige iOS-apparaat naar uw nieuwe iPhone, iPad of iPod touch

Configureer uw nieuwe iOS-apparaat vanaf een reservekopie van uw vorige iPhone, iPad of iPod touch.

Voordat u begint

Begin direct gebruiken

U kunt een iPhone of iPad met iOS 11 of later gebruiken om een nieuw apparaat automatisch te configureren. Dit proces neemt beide apparaten in beslag, dus kies een moment waarop u uw huidige apparaat een aantal minuten niet hoeft te gebruiken.

iPhone met het scherm Begin direct

De twee apparaten dicht bij elkaar leggen om te beginnen

1. Schakel het nieuwe apparaat in en leg het in de buurt van het huidige apparaat met iOS 11 of later. Het scherm 'Begin direct' wordt weergegeven op het huidige apparaat. U hebt de optie om uw Apple ID te gebruiken om uw nieuwe apparaat te configureren. Controleer of dit de Apple ID is die u wilt gebruiken en tik op 'Ga door'. Als de optie om door te gaan niet wordt weergegeven op uw huidige apparaat, controleert u of Bluetooth is ingeschakeld.
  2. Wacht tot een animatie wordt weergegeven op het nieuwe apparaat. Houd uw huidige apparaat boven het nieuwe apparaat en centreer de animatie in de zoeker. Wacht op het bericht 'Voltooi op nieuwe [apparaat]'. Als u de camera van het huidige apparaat niet kunt gebruiken, tikt u op 'Handmatige identiteitscontrole' en volgt u de stappen die worden weergegeven.
  3. Wanneer hierom wordt gevraagd, voert u de toegangscode van het huidige apparaat in op het apparaat dat u configureert.
  4. Volg de instructies om Face ID of Touch ID te configureren op uw nieuwe apparaat.
  5. Wanneer hierom wordt gevraagd, voert u het wachtwoord van uw Apple ID in op het nieuwe apparaat. Als u meerdere apparaten hebt, moet u de toegangscodes van deze apparaten mogelijk ook invoeren.
  6. Het nieuwe apparaat biedt de keuze om apps, gegevens en instellingen te herstellen vanaf uw meest recente iCloud-reservekopie, of om de reservekopie van het huidige apparaat bij te werken en dan te herstellen. Nadat u een reservekopie hebt geselecteerd, kunt u kiezen of u instellingen met betrekking tot locatie, privacy, Apple Pay en Siri wilt overzetten. Als u de reservekopie op uw apparaat wilt bijwerken, zorgt u ervoor dat wifi is ingeschakeld op uw apparaat.
  7. Als u een Apple Watch hebt en een nieuwe iPhone configureert, wordt u ook gevraagd of u uw gegevens en instellingen van de Apple Watch wilt overzetten.

De configuratie voltooien

Nadat u uw gegevens hebt overgezet naar uw nieuwe iOS-apparaat, moet u mogelijk nog een aantal stappen doorlopen om de procedure te voltooien.

iCloud gebruiken

Volg de stappen in dit gedeelte om uw iCloud-reservekopie over te zetten naar het nieuwe apparaat.

scherm met herstelopties

De iCloud-reservekopie overzetten naar het nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm 'Hallo' verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt geconfigureerd, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.*
  2. Volg de stappen tot u het wifischerm ziet.
  3. Tik op een wifinetwerk om er verbinding mee te maken. Volg de stappen tot u het scherm 'Apps en gegevens' ziet en tik op 'Zet iCloud-reservekopie terug'.
  4. Log in bij iCloud met uw Apple ID en wachtwoord.
  5. Kies een reservekopie wanneer u hierom wordt gevraagd. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door de datum en grootte van elke reservekopie te controleren. Lees wat u moet doen als u wordt gevraagd om bij te werken naar een nieuwere versie van iOS.
  6. Als u met meerdere Apple ID's aankopen in de iTunes of App Store hebt gedaan, wordt u gevraagd bij elke Apple ID in te loggen. Als u de wachtwoorden niet meer weet, kunt u deze stap overslaan door te tikken op 'Ik heb geen Apple ID' of 'Wachtwoord vergeten'.
  7. Verbreek de verbinding niet en wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg daarna de andere configuratiestappen op het scherm. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met wifi en dat het ook na de configuratie aangesloten blijft op een voedingsbron. Zo kan materiaal (foto's, muziek en apps) dat is opgeslagen in iCloud, automatisch weer worden gedownload naar uw apparaat.

* Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen' om uw apparaat te wissen. Alle gegevens op uw apparaat worden gewist. Nadat u het hebt gewist, start het apparaat opnieuw op en wordt het scherm 'Hallo' weergegeven.

Afronden

Nadat u uw gegevens hebt overgezet naar uw nieuwe iOS-apparaat, moet u mogelijk nog een aantal stappen doorlopen om de procedure te voltooien. Als u een Apple Watch hebt, leest u hoe u deze kunt herstellen vanaf een reservekopie en koppelt aan uw nieuwe iPhone.

iTunes gebruiken

Volg de stappen in dit gedeelte om uw reservekopie over te zetten naar uw nieuwe apparaat.

Als uw iTunes-reservekopie niet is gecodeerd, worden uw gegevens van Gezondheid en Activiteit van uw iOS-apparaat of Apple Watch niet overgezet.

scherm met herstelopties

De iTunes-reservekopie overzetten naar het nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm 'Hallo' verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt geconfigureerd, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.*
  2. Volg de stappen tot u het scherm 'Apps en gegevens' ziet en tik vervolgens op 'Zet iTunes-reservekopie terug' > 'Volgende'.
  3. Sluit het nieuwe apparaat aan op de computer waarmee u een reservekopie van het vorige apparaat hebt gemaakt.
  4. Open iTunes op de computer en selecteer het apparaat.
  5. Selecteer 'Zet reservekopie terug'. Kies vervolgens een reservekopie. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door te kijken naar de datum en grootte van de diverse reservekopieën. Lees wat u moet doen als u wordt gevraagd om bij te werken naar een nieuwere versie van iOS.
  6. Als u moet herstellen vanaf een gecodeerde reservekopie, voert u uw wachtwoord in wanneer u daarom wordt gevraagd.
  7. Wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg daarna de rest van de configuratiestappen op het iOS-apparaat. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met wifi en dat het ook na de configuratie aangesloten blijft op een voedingsbron. Zo kan materiaal (foto's, muziek en apps) dat is opgeslagen in iCloud, automatisch weer worden gedownload naar uw apparaat.

*Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen' om uw apparaat te wissen. Alle gegevens op uw apparaat worden gewist. Nadat u het hebt gewist, start het apparaat opnieuw op en wordt het scherm 'Hallo' weergegeven.

De configuratie voltooien

Nadat u uw gegevens hebt overgezet naar uw nieuwe iOS-apparaat, moet u mogelijk nog een aantal stappen doorlopen om de procedure te voltooien. Als u een Apple Watch hebt, leest u hoe u deze kunt herstellen vanaf een reservekopie en koppelt aan uw nieuwe iPhone.