Tijdelijke iCloud-opslag krijgen als je een nieuwe iPhone of iPad koopt

Als je een nieuwe iPhone of iPad koopt, is er tijdelijke iCloud-opslag beschikbaar om gegevens van je huidige apparaat over te zetten naar je nieuwe apparaat. Lees of je hiervoor in aanmerking komt, hoe je een tijdelijke reservekopie maakt en hoelang je tijdelijke reservekopie beschikbaar is.

Dit is wat je nodig hebt om tijdelijke opslag in iCloud te gebruiken

Een tijdelijke reservekopie maken van je huidige iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen'.

2. Scrol omlaag en tik op 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in'.

3. Tik op 'Aan de slag' onder 'Bereid je voor op je nieuwe [apparaat]'.

iPhone met het scherm 'Bereid je voor op je nieuwe iPhone'
  4. Als 'iCloud-reservekopie is uitgeschakeld' wordt weergegeven, tik dan op 'Schakel reserve­kopie in voor overzetten'.

5. Wacht totdat de reservekopie is gemaakt.

Hoelang je hebt om je tijdelijke reservekopie terug te zetten

Je hebt 21 dagen om je tijdelijke reservekopie terug te zetten op je nieuwe iPhone of iPad voordat je tijdelijke iCloud-opslag verloopt en je reservekopie definitief wordt verwijderd.

Wis je huidige iPhone of iPad pas wanneer je tijdelijke reservekopie is teruggezet op je nieuwe apparaat.

Als je nieuwe iPhone of iPad niet binnen 21 dagen binnen is, kun je 21 dagen extra krijgen om je tijdelijke reservekopie terug te zetten voordat deze wordt verwijderd. Open 'Instellingen' op je huidige iPhone of iPad en tik op 'Bewaar mijn reserve­kopie langer'.

Om extra tijd aan te vragen voor het terugzetten van je tijdelijke reservekopie voordat deze wordt verwijderd, kun je contact opnemen met Apple Support.

Je tijdelijke reservekopie terugzetten op je nieuwe iPhone of iPad

1. Schakel je nieuwe iPhone of iPad in en volg de stappen op het scherm om de configuratie te starten.

2. Tik in het scherm 'Apps en gegevens' op 'Zet iCloud-reservekopie terug'.

3. Log in bij iCloud met je Apple ID en wachtwoord.

4. Kies je meest recente iCloud-reservekopie.

5. Wacht tot het terugzetten is voltooid.

Wat er gebeurt met je tijdelijke iCloud-opslag nadat je de reservekopie hebt teruggezet

Je tijdelijke reservekopie is nog zeven dagen beschikbaar nadat je deze hebt teruggezet op je nieuwe iPhone of iPad. Daarna wordt deze definitief verwijderd.

Als je gebruik wilt blijven maken van iCloud om reservekopieën te maken, kun je upgraden naar iCloud+.