Een iPhone, iPad of iPod touch synchroniseren met iTunes via USB

Lees hier hoe u een apparaat synchroniseert met iTunes op een computer.

Gebruik iTunes om gegevens op een apparaat te synchroniseren met een computer. Als u bijvoorbeeld films of muziek op een computer hebt, kunt u deze media via synchronisatie toevoegen aan een iPhone, iPad of iPod touch. Volg de onderstaande stappen om de synchronisatie te configureren.

1. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Sluit het apparaat op de computer aan. Gebruik de meegeleverde USB-kabel om het apparaat op de computer aan te sluiten.
  3. Zoek het aangesloten apparaat. Lees meer over hoe u het aangesloten apparaat vindt in iTunes.
  4. Klik op het apparaat. Nadat u op het apparaat hebt geklikt, verschijnen links in het iTunes-venster onder Instellingen enkele tabbladen.

Sommige tabbladen worden mogelijk niet weergegeven als de iTunes-bibliotheek de desbetreffende inhoud niet bevat. Als u bijvoorbeeld geen podcasts hebt bewaard in de bibliotheek, verschijnt het tabblad Podcast niet.

Naast Muziek, Films en Tv-programma’s kunnen ook de volgende tabbladen worden weergegeven:

Info: synchroniseer contacten en agenda’s.
    Apps: beheer apps en bestandsdeling.
    Podcasts: synchroniseer podcasts.
    iTunes U: synchroniseer iTunes U-cursussen.
    Boeken: synchroniseer boeken en PDF-documenten.
    Audioboeken: synchroniseer audioboeken.
    Tonen: synchroniseer beltonen en andere waarschuwingstonen.
    Foto’s: synchroniseer foto’s. Lees hoe u foto’s synchroniseert met iTunes. Schakel de synchronisatie in.

iTunes kan bepaalde inhoud, waaronder e-mailaccounts, notities en bladwijzers, niet synchroniseren.

5. Schakel de synchronisatie in. U kunt de synchronisatie van muziek, films, tv-programma’s, podcasts, boeken, audioboeken, tonen, foto’s en info inschakelen. Als u de synchronisatie wilt inschakelen, klikt u op het inhoudstype in de lijst onder instellingen en klikt u op het vakje naast Synchroniseer. Als het vakje al is ingeschakeld, is de synchronisatie voor dat tabblad al ingeschakeld. Schakel het vakje uit om de synchronisatie uit te schakelen.
  6. Synchroniseer de inhoud. Klik rechts onder in het scherm op de knop Synchroniseer om het materiaal te synchroniseren. Alleen de gegevens in de lijst met inhoud waarvoor u de synchronisatie hebt ingeschakeld, worden met de computer gesynchroniseerd. Klik eerst op Pas toe als u wijzigingen maakt aan de instellingen. U kunt ook het iOS-apparaat synchroniseren via Wi-Fi.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: