Apple Pay gebruiken in winkels, in apps en op het internet

Betalen in winkels, restaurants, taxi's, automaten, in apps en op het internet was nog nooit zo eenvoudig, veilig of privé. Lees waar en hoe u kunt betalen met Apple Pay.

Betalen in winkels en op andere plaatsen

Met een iPhone of Apple Watch kunt u Apple Pay gebruiken overal waar u een van deze symbolen ziet.1,2 Met Apple Pay kunt u in winkels, restaurants, taxi's, automaten en veel andere plaatsen betalen.

Apple Pay gebruiken op een iPhone

Betalen met iPhone met Face ID

1. Dubbelklik op de zijknop om uw standaardkaart te gebruiken en kijk vervolgens naar uw iPhone om te verifiëren met Face ID of voer uw toegangscode in.
  2. Houd de bovenkant van de iPhone op een afstand van een paar centimeter van de lezer voor contactloos betalen totdat u 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm ziet verschijnen.

Bekijk de demo om te zien hoe het werkt.

Betalen met iPhone met Touch ID

1. Leg uw vinger op Touch ID om uw standaardkaart te gebruiken.
  2. Houd de bovenkant van de iPhone op een afstand van een paar centimeter van de lezer voor contactloos betalen totdat u 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm ziet verschijnen.

Bekijk de demo om te zien hoe het werkt.

Betalen met Apple Watch-scherm

Betalen met uw Apple Watch

1. Als u met de standaardkaart wilt betalen, dubbelklikt u op de zijknop en houdt u het display van de Apple Watch op enkele centimeters van de kaartlezer.
  2. Wacht tot u een tikje voelt.

Als u op het betaalapparaat moet kiezen tussen creditcard of betaalpas, kiest u creditcard. Afhankelijk van de winkel en het bedrag van de transactie moet u mogelijk een bon tekenen of uw pincode invoeren.

Als u in de Verenigde Staten met Apple Pay Cash betaalt, moet u de betaling verifiëren met Face ID, Touch ID of en beveiligde toegangscode.3 Sommige terminals vragen mogelijk nog om een pincode bij het voltooien van een bankpastransactie. Voer 0000 of een andere viercijferige toegangscode in als daarom wordt gevraagd.

Als u zich in Japan bevindt

Laat de kassamedewerker weten dat u met Suica, iD of QUICPay wilt betalen. Zoek gewoon het logo van de kaart in Wallet. Als u de Suica-kaart wilt gebruiken die als uw Express Transit-kaart is ingesteld, houdt u gewoon de bovenkant van de iPhone dicht bij de lezer.

Als u in China bent

Als u in winkels met uw creditcard of betaalkaart wilt betalen, moet u:

1. Op een iPhone met Touch ID dubbelklikken op de thuisknop wanneer uw iPhone is vergrendeld, of uw kaart selecteren in Wallet en verifiëren voordat u de iPhone in de buurt van de lezer houdt.
  2. Op iPhone X en nieuwer dubbelklikt u op de zijknop en verifieert u met Face ID voordat u de iPhone in de buurt van de lezer houdt.

Betalen met een andere kaart dan uw standaardkaart

Zo verandert u van kaart:

• iPhone X of nieuwer: dubbelklik op de zijknop. Wanneer de standaardkaart wordt weergegeven, tikt u erop en tikt u nogmaals om een andere kaart te kiezen. Kijk naar uw iPhone om te verifiëren met Face ID en houd vervolgens de bovenkant van uw apparaat in de buurt van de lezer om te betalen.
  • iPhone 8 of ouder: houd het apparaat in de buurt van de lezer zonder uw vinger op Touch ID te leggen. Wanneer de standaardkaart wordt weergegeven, tikt u erop en tikt u nogmaals om een andere kaart te kiezen. Leg uw vinger op de Touch ID om te betalen.
  • Apple Watch: dubbelklik op de zijknop. Wanneer de standaardkaart wordt weergegeven, veegt u naar links of rechts om een andere kaart te kiezen. Houd de Watch bij de lezer om te betalen.

Met Apple Pay betalen in apps

Betalen in een app

Op iPhone, iPad en Apple Watch kunt u met Apple Pay betalen in een app wanneer Apple Pay wordt vermeld als betaalwijze. Zoek een van deze knoppen in apps.

Betalen met Apple Pay in een app:

1. Tik op de Apple Pay-knop of kies Apple Pay als de betaalmethode.
  2. Controleer of uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens juist zijn. Als u met een andere kaart wilt betalen, tikt u op symbool Volgende naast uw kaart.
  3. Als dat nodig is, voert u uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens in op uw iPhone of iPad. Apple Pay bewaart deze gegevens, zodat u ze maar één keer hoeft op te geven.
  4. Bevestig de betaling. Als de betaling slaagt, ziet u 'Gereed' en een vinkje op het scherm.
    • iPhone X of nieuwer of iPad met Face ID: dubbelklik op de zijknop en gebruik vervolgens Face ID of uw toegangscode.
    • iPhone 8 of ouder of iPad zonder Face ID: gebruik Touch ID of uw toegangscode.
    • Apple Watch: dubbelklik op de zijknop.

In China moet u mogelijk uw pincode invoeren.

In de Verenigde Staten kunt u Apple Pay gebruiken om betalingen te doen in Business Chat.#notes4

Betalen op het internet in Safari

Met Apple Pay kunt u op een iPhone, iPad en Mac betalen op het internet in Safari.5.6

Apple Pay gebruiken op het internet

Met uw iPhone of iPad

1. Tik op de Apple Pay-knop.
  2. Controleer of uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens juist zijn. Als u met een andere kaart wilt betalen, tikt u op symbool Volgende naast uw kaart.
  3. Als dat nodig is, voert u uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens in. Apple Pay bewaart deze gegevens, zodat u ze maar één keer hoeft op te geven.
  4. Doe uw aankoop en bevestig de betaling als u klaar bent.
    • iPhone X of nieuwer of iPad met Face ID: dubbelklik op de zijknop en gebruik vervolgens Face ID of uw toegangscode.
    • iPhone 8 of ouder of iPad zonder Face ID: gebruik Touch ID of uw toegangscode.
    • Apple Watch: dubbelklik op de zijknop.
  5. Als de betaling slaagt, ziet u 'Gereed' en een vinkje op het scherm.

Met uw Mac-modellen met Touch ID

1. Tik op de Apple Pay-knop.
  2. Controleer of uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens juist zijn. Als u niet met de standaardkaart wilt betalen, klikt u eerst op menusymbool Vouw uit naast de standaardkaart en selecteert u vervolgens de kaart die u wilt gebruiken.
  3. Als dat nodig is, voert u uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens in. Apple Pay bewaart deze gegevens, zodat u ze maar één keer hoeft op te geven.
  4. Als u klaar bent, doet u de aankoop. Volg de aanwijzingen op de Touch Bar en plaats uw vinger op de Touch ID. Als Touch ID uitgeschakeld is, tikt u op het Apple Pay-symbool op de Touch Bar en volgt u de aanwijzingen op het scherm. Als de betaling slaagt, ziet u 'Gereed' en een vinkje op het scherm.

Apple Pay Cash is niet beschikbaar in macOS.3

Met andere Mac-modellen

1. U hebt een iPhone of Apple Watch nodig om betalingen te bevestigen. Zorg ervoor dat u op alle apparaten bent ingelogd met dezelfde Apple ID.
  2. Zorg ervoor dat Bluetooth op uw Mac is ingeschakeld.
  3. Tik op de Apple Pay-knop.
  4. Controleer of uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens juist zijn. Als u niet met de standaardkaart wilt betalen, klikt u eerst op menusymbool Vouw uit naast de standaardkaart en selecteert u vervolgens de kaart die u wilt gebruiken. U kunt creditcards en betaalkaarten of Apple Pay Cash kiezen van elke iPhone of Apple Watch die in de buurt is en waarop u bij dezelfde iCloud-account bent ingelogd.3
  5. Als dat nodig is, voert u uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens in. Apple Pay bewaart deze gegevens op uw iPhone, zodat u ze maar één keer hoeft op te geven.
  6. Doe uw aankoop en bevestig de betaling als u klaar bent.
    • iPhone X of nieuwer: dubbelklik op de zijknop en gebruik Face ID of uw toegangscode.
    • iPhone 8 of ouder: gebruik Touch ID of uw toegangscode.
    • Apple Watch: dubbelklik op de zijknop.
  7. Als de betaling slaagt, ziet u 'Gereed' en een vinkje op het scherm.

Een klantenkaart gebruiken

Bij deelnemende winkels kunt u extra's ontvangen of gespaarde punten inwisselen met Apple Pay. Voeg uw klantenkaart toe aan Wallet en gebruik deze wanneer u met Apple Pay betaalt. Als u uw klantenkaart automatisch wilt laten weergeven in een winkel, gaat u naar die kaart, tikt u op het symbool Meer en schakelt u Automatische selectie in.

Na het gebruik van de klantenkaart keert Apple Pay terug naar uw standaardbetaalkaart om uw aankoop te betalen. Bij sommige winkels kunt u uw klantenkaart en betaalkaart in één stap gebruiken, bij andere moet u wachten tot de kaartlezer of de kassamedewerker vraagt om uw betaling.

Uw aankoopgeschiedenis bekijken

Wanneer u uw kaart bekijkt in Wallet, ziet u voor elke creditcard of betaalpas de laatste transactie. Mogelijk ziet u de laatste tien transacties voor uw kaarten. Tik op de kaart en tik op het symbool Meer. Tik vervolgens op de tab 'Transacties'. Bij sommige banken of kaartuitgevers ziet u alleen transacties die u met uw apparaat hebt gedaan. Bij andere ziet u mogelijk alle transacties die via uw creditcard of betaalpas zijn verricht, zowel met Apple Pay als met de kaart zelf.

Als u de Apple Watch hebt geconfigureerd voor Apple Pay, kunt u uw transactiegeschiedenis bekijken in de Watch-app op uw iPhone. Tik in de Watch-app achtereenvolgens op 'Wallet en Apple Pay', op de kaart en op het tabblad 'Transacties'.

Sommige banken of kaartuitgevers geven aan Wallet alleen reserveringen door. Deze kunnen afwijken van de uiteindelijke transactiebedragen. Afhankelijk van uw bank of kaartuitgever ziet u mogelijk verschillende transactiebedragen van locaties zoals restaurants, tankstations, hotels en autoverhuurbedrijven. De definitieve transactiegegevens vindt u altijd op het afschrift van de creditcard of betaalkaart van de bank of kaartuitgever.

Als een transactie is geweigerd, neemt u contact op met uw bank of kaartuitgever voor assistentie.

1. Als u in Japan met Apple Pay voor het openbaar vervoer en aankopen in winkels wilt betalen, hebt u een iPhone 8 of iPhone 8 Plus of nieuwer, of een Apple Watch Series 3 of nieuwer nodig. U kunt ook een iPhone 7, iPhone 7 Plus of Apple Watch Series 2 gebruiken die in Japan is gekocht. Lees hoe u kunt bepalen of uw apparaat in Japan is gekocht.
2. Als u uw studentenkaart aan Wallet hebt toegevoegd, gebruikt u uw iPhone of Apple Watch om te betalen op plekken waar u met uw fysieke studentenkaart kunt betalen.
3. Apple Pay Cash is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. De Apple Pay Cash-kaart wordt uitgegeven door Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). U kunt uw Apple Pay Cash-kaart alleen gebruiken waar Apple Pay- en Discover-kaarten worden geaccepteerd. Als u een winkelier bent, leest u hier meer over contactloze Discover-betaalkaarten.
4. Business Chat is momenteel bètasoftware en alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.
5. In China kunt u Apple Pay op het internet in Safari alleen gebruiken op compatibele iPhone- en iPad-modellen met iOS 11.2 of hoger.
6. In winkels in Italië kunt u betalen met uw Maestro-kaart via Apple Pay op uw iPhone en Apple Watch. Maestro-kaarten kunnen niet worden gebruikt in apps en op het internet. Visa-kaarten kunnen in Japan niet worden gebruikt in apps en op het internet.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.