Aankopen doen met Apple Pay

Je kunt met Apple Pay onder andere betalen in winkels, in apps en op internet.

Betalen met Apple Pay in winkels en op andere plaatsen

Met je iPhone of Apple Watch kun je Apple Pay gebruiken in winkels, restaurants, tankstations, taxi's en overal waar je de relevante symbolen voor contactloos betalen ziet.1

Betalen met een iPhone

1. Je standaardkaart gebruiken:

• Als je iPhone beschikt over Face ID, druk je tweemaal op de zijknop. Als je gevraagd wordt om te authenticeren, doe je dit met Face ID of voer je je toegangscode in om Apple Wallet te openen.

• Als je iPhone beschikt over Touch ID, druk je tweemaal op de thuisknop.

2. Om een andere kaart te gebruiken, tik je op je standaardkaart om de andere kaarten te zien. Tik op een nieuwe kaart en verifieer.

3. Houd dan de bovenkant van de iPhone bij de lezer voor contactloos betalen totdat 'Gereed' en een vinkje op het beeldscherm verschijnen.

iPhone waarop een voltooide betaling met Apple Pay te zien is.

Betalen met een Apple Watch

1. Druk tweemaal op de zijknop.

2. De standaardkaart wordt automatisch geopend. Scrol omlaag om een andere kaart te kiezen.

3. Houd het scherm van de Apple Watch bij de lezer voor contactloos betalen totdat je een tikje voelt en een piepje hoort.

Apple Watch waarop een voltooide betaling met Apple Pay te zien is.

Wil je je recente aankopen zien? Meer informatie over hoe je je Apple Pay-transactiegeschiedenis kunt bekijken.

Apple Pay online of in apps gebruiken

Je kunt Apple Pay gebruiken om online of in apps te betalen als Apple Pay wordt vermeld als betaalmethode.2,3

1. Tik op de Apple Pay-knop of kies Apple Pay als betaalmethode.

2. Als je met een andere kaart wilt betalen, tik je op 'Andere kaarten en Pay Later-opties' of 'Wijzig betaalmethode' om je standaardkaart te wijzigen.

3. Indien nodig, voer je je factuur-, verzend- en contactgegevens in. Apple Pay bewaart deze gegevens, zodat je ze maar één keer hoeft op te geven.

4. Bevestig de betaling.

• iPhone of iPad met Face ID: druk tweemaal op de zijknop en gebruik vervolgens Face ID of je toegangscode.

• iPhone of iPad zonder Face ID: gebruik Touch ID of je toegangscode.

• Apple Vision Pro: gebruik Optic ID of je toegangscode.

• Apple Watch: druk tweemaal op de zijknop.

• Mac met Touch ID: plaats je vinger op Touch ID.

• Mac zonder Touch ID: bevestig de betaling op je via Bluetooth verbonden iPhone of Apple Watch. Zorg ervoor dat je op alle apparaten bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

5. Als de betaling is geslaagd, zie je 'Gereed' en een vinkje op het scherm.

Lees hoe je kunt betalen met spaarpunten. Je kunt ook aankopen doen met aflossingen.

Apple Pay online gebruiken met browsers van andere leveranciers

Je kunt Apple Pay gebruiken om met een browser van een andere leverancier online te betalen op een Mac, pc en andere apparaten door een code te scannen met je iPhone of iPad.4

1. Tik op de Apple Pay-knop of kies Apple Pay als betaalmethode. Er verschijnt een code op de webpagina.

2. Gebruik je iPhone- of iPad-camera om de code op de webpagina van de browser te scannen.

3. Indien nodig, voer je je factuur-, verzend- en contactgegevens in. Apple Pay bewaart deze gegevens, zodat je ze maar één keer hoeft op te geven.

4. Bevestig de betaling.

• iPhone of iPad met Face ID: druk tweemaal op de zijknop en gebruik vervolgens Face ID of je toegangscode.

• iPhone of iPad zonder Face ID: gebruik Touch ID of je toegangscode.

5. Als de betaling is geslaagd, zie je 'Gereed' en een vinkje op het scherm.

1. Naast Apple Pay moet de winkelier ook je betaalkaart en betaalnetwerk accepteren.

2. In het vasteland van China kun je Apple Pay op internet in Safari alleen gebruiken op een compatibele iPhone en iPad met de meest recente versie van iOS of iPadOS. In het vasteland van China is Apple Pay niet beschikbaar in browsers van andere leveranciers.

3. In winkels in Italië kun je betalen met je Maestro-kaart via Apple Pay op een iPhone en Apple Watch. Maestro-kaarten kunnen niet worden gebruikt in apps en op het web. In Nederland kun je Maestro-kaarten toevoegen aan alle compatibele apparaten, met uitzondering van de Mac.

4. Beschikbaar in compatibele browsers met deelnemende verkopers. Compatibele browsers moeten ondersteuning bieden voor WebSocket. Deze functie is niet in alle markten beschikbaar. Er zijn softwarevereisten van toepassing. Werk je iPhone of iPad bij naar de nieuwste softwareversie om er zeker van te zijn dat je over alle functies van dit product beschikt.

Om Apple Pay te gebruiken, heb je een ondersteunde kaart van een deelnemende kaartverstrekker nodig. Neem contact op met de kaartverstrekker om te controleren of je kaart compatibel is met Apple Pay. Apple Pay is niet overal beschikbaar. Bekijk de landen en regio’s waar Apple Pay beschikbaar is.

Functies kunnen worden gewijzigd. Sommige functies, apps en diensten zijn mogelijk niet in alle regio's of in alle talen beschikbaar en vereisen mogelijk specifieke hardware en software. Ga voor meer informatie naar Beschikbare features.

Apple Pay is een dienst die wordt aangeboden door bepaalde aan Apple gelieerde ondernemingen, zoals vermeld in de Apple Pay-privacyverklaring. Noch Apple Inc. noch de aan Apple gelieerde ondernemingen zijn een bank. Elke kaart die in Apple Pay wordt gebruikt, wordt aangeboden door de kaartuitgever.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.