Als u uw App Store- en iTunes-cadeaubon, Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen

Probeer deze tips en aanbevolen stappen om uw App Store- en iTunes-cadeaubon, Apple Music-cadeaubon of contentcode in te wisselen.

U kunt App Store- en iTunes-cadeaubonnen, Apple Music-cadeaubonnen of contentcodes inwisselen in de iTunes Store, iBooks Store of App Store. Als u een cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen, kiest u de optie die uw probleem het beste beschrijft:

Cadeaubon of code is ongeldig

Volg deze stappen als u een melding ziet dat uw cadeaubon of code ongeldig is:

Controleer de voorkant van de cadeaubon

Als u een cadeaubon inwisselt, controleert u of u een App Store- en iTunes-cadeaubon of Apple Music-cadeaubon inwisselt en geen Apple Store-cadeaubon. Meer informatie over het verschil tussen deze cadeaubonnen.

App Store- en iTunes-cadeaubon of Apple Music-cadeaubon: probeer eerst de cadeaubon in te wisselen. Als dat niet lukt, probeert u de stappen hieronder.

Voordat u uw cadeaubon inwisselt met behulp van uw camera, trekt of krast u voorzichtig het label op de achterkant van de cadeaubon los om de verborgen 16-cijferige inwisselcode weer te geven. Deze code begint met X.

Controleer of er een zwart focusvakje om de inwisselcode op de achterkant van de cadeaubon staat. Alleen cadeaubonnen of codes met een focusvakje rond de inwisselcode kunnen met een camera worden ingewisseld.

Nadat de camera de code heeft gescand en ingevoerd, controleert u of de code juist is.

Als de camera de inwisselcode niet kan lezen of als de inwisselcode geen focusvakje rondom heeft, voert u de code handmatig in.

Als u de App Store- en iTunes-cadeaubon of Apple Music-cadeaubon via e-mail hebt ontvangen, klikt u op 'Wissel nu in' om het tegoed in te wisselen.

Voer de juiste tekens in

Zorg ervoor dat u de juiste tekens typt. Sommige letters en cijfers lijken op elkaar zoals:

• B en 8
  • D en O
  • E en 3
  • G en 6
  • O en Q
  • O en 0
  • S en 5
  • U en V
  • Z en 2

Controleer de vervaldatum

Als u een contentcode probeert in te wisselen, controleert u de vervaldatum die op de achterkant van de kaart gedrukt staat. App Store- en iTunes-cadeaubonnen en Apple Music-cadeaubonnen verlopen niet, maar contentcodes wel.

Neem contact met ons op als u meer hulp nodig hebt.

Cadeaubon of code is al ingewisseld

Als u een melding ziet dat uw cadeaubon of code al is ingewisseld, logt u uit bij de iTunes Store op al uw apparaten en logt u vervolgens weer in. Hierdoor wordt uw saldo vernieuwd. Lees hoe u kunt zien hoeveel tegoed u hebt.

Als u de cadeaubon hebt ingewisseld om er een Apple Music-abonnement mee aan te schaffen, kunt u uw Apple Music-abonnement bekijken en zien wanneer u weer moet betalen.

Neem contact met ons op als u meer hulp nodig hebt.

Cadeaubon of code is inactief

Als u een melding ziet dat uw cadeaubon inactief is, is deze waarschijnlijk niet correct geactiveerd. U kunt dan het beste teruggaan naar de winkel waar u de bon hebt aangeschaft en het probleem daar proberen op te lossen.

Neem contact met ons op als u meer hulp nodig hebt.

Cadeaubon of code is onleesbaar

Als de code op de achterkant van uw cadeaubon onleesbaar of volledig weggekrast is, neemt u contact met ons op.

Cadeaubon of code komt uit een ander land of andere regio

App Store- en iTunes-cadeaubonnen en Apple Music-cadeaubonnen zijn specifiek voor uw land of regio. Als u probeert een App Store- en iTunes-cadeaubon of Apple Music-cadeaubon in te wisselen die in een ander land of andere regio is gekocht, kunt u die alleen inwisselen in de iTunes Store van hetzelfde land of dezelfde regio. U kunt cadeaubonnen niet inwisselen buiten het land of de regio van aankoop. Een App Store- en iTunes-cadeaubon die in Frankrijk is aangeschaft, kan bijvoorbeeld niet worden ingewisseld in de iTunes Store van de VS.

Zorg dat u Apple Music-cadeaubonnen inwisselt in de iTunes Store van hetzelfde land of dezelfde regio als waar ze zijn gekocht. Zolang u een actief abonnement hebt, kunt u niet van land of regio veranderen.

Lees meer over App Store-opwaardeerkaarten in China.

Als u meer hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple.

Hulp van Apple Support

Als u de cadeaubon of code nog steeds niet kunt inwisselen, of als de code op de achterkant van de cadeaubon volledig weggekrast is, neemt u contact op met Apple Support. Apple Support kan u helpen, maar u moet misschien toch contact opnemen met de winkel waar de cadeaubon oorspronkelijk is gekocht.

Zorg dat u het volgende kunt overleggen:

• Een afbeelding van de volledige voor- en achterkant van de cadeaubon
  • Een aankoopbewijs met de aankoopdatum van de cadeaubon
  • Het serienummer van uw cadeaubon

Het serienummer is niet hetzelfde als de 16-cijferige pincode. Serienummers staan op de achterkant van de cadeaubon en (afhankelijk van het type cadeaubon) op verschillende plaatsen. Hier volgen enkele voorbeelden:

Serienummer beginnend met 'GCA'

Serienummer beginnend met '60'

Serienummer beginnend met '60' (iTunes-cadeaubon uit Australië)

Serienummer beginnend met 'PBH'

Serienummer beginnend met 'EPY'

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.