Als uw externe beeldscherm niet wordt gedetecteerd of wazig is wanneer het is aangesloten op uw Mac

Probeer de volgende stappen als u geen beeld krijgt op een op de Mac aangesloten beeldscherm of als het beeld er anders uitziet dan u verwacht.

Voordat u begint

Controleer of op uw Mac de nieuwste versie van macOS wordt uitgevoerd.

Als het beeldscherm leeg is of niet wordt gedetecteerd

Probeer deze stappen als het beeldscherm geen beeld weergeeft.

Controleer uw kabel of adapter

Koppel de kabel van uw externe beeldscherm los van uw Mac en sluit deze opnieuw aan. Als de kabel van uw externe beeldscherm niet past op de poorten op uw Mac, kunt u een USB-C- of Thunderbolt-adapter gebruiken. Als u een USB-C- of Thunderbolt-adapter gebruikt om een beeldscherm aan te sluiten, moet de adapter voldoen aan de vereisten van DisplayPort Alt Mode of Thunderbolt/USB 4.

Controleer hoeveel beeldschermen u kunt aansluiten

Als u meerdere beeldschermen op uw Mac aansluit, raadpleegt u de pagina met technische specificaties om te zien hoeveel externe beeldschermen uw Mac ondersteunt.

1. Kies het Apple-menu  > 'Over deze Mac', klik dubbel op het serienummer en druk vervolgens op Command-C om het te kopiëren.
  2. Ga naar de pagina Technische specificaties, klik op 'Specificaties doorzoeken' in het zoekvak, druk op Command-V om het serienummer van uw computer in te voeren en klik vervolgens op 'Zoek'.
  3. Klik op de pagina met specificaties voor uw Mac. Het aantal beeldschermen dat door uw Mac wordt ondersteund, wordt weergegeven onder 'Video-ondersteuning' of 'Grafische voorzieningen'.

Als het beeld wazig is

Als afbeeldingen of tekst op uw scherm wazig of korrelig zijn, controleert u de resolutie en helderheid van uw beeldscherm.

Pas de resolutie aan

1. Kies in het Apple-menu de optie 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.
    Instellingen voor externe beeldschermen in Systeemvoorkeuren in macOS
  2. Selecteer in de beeldscherminstellingen het externe beeldscherm in de navigatiebalk en houd vervolgens de Option-toets ingedrukt terwijl u op 'Geschaald' klikt om aanvullende resoluties te zien.
    Venster met aanvullende geschaalde resoluties voor uitgebreid scherm
  3. Selecteer een resolutie en klik vervolgens op 'Gereed'.

Als de verwachte resolutie voor uw beeldscherm niet wordt weergegeven, raadpleegt u de pagina met specificaties om te zien welke beeldschermresoluties uw Mac ondersteunt.

Pas de helderheid aan

Om de helderheid van uw Apple beeldscherm aan te passen, drukt u op uw toetsenbord op de toets om de helderheid te verhogen of te verlagen .

Diagram met illustratie van de F1-toets/toets voor de helderheid van een Magic Keyboard Diagram met illustratie van de F2-toets/toets voor de helderheid van een Magic Keyboard

U kunt de regelaar voor de helderheid in 'Systeemvoorkeuren' > 'Beeldschermen' gebruiken voor alle aangesloten beeldschermen.

Beeldschermen van andere fabrikanten dan Apple hebben soms ingebouwde regelaars voor de helderheid en de kleur. Raadpleeg de documentatie van het beeldscherm om te zien of het ingebouwde regelaars heeft.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.