De achtergrond van een iPhone wijzigen

Wilt u de achtergrond van uw iPhone wijzigen? U kunt een afbeelding van Apple of een van uw eigen foto's kiezen. Lees hier hoe u dit doet.

Open 'Instellingen' op uw iPhone

Ga naar 'Instellingen', tik op 'Achtergrond' en tik dan op 'Kies een nieuwe achtergrond'.

U kunt 'Donkere weergave' inschakelen zodat uw iPhone de achtergrond dimt afhankelijk van het omgevingslicht.

Kies een afbeelding

Kies een afbeelding bij 'Dynamisch', 'Stilstaand', 'Live' of kies een van uw foto's. De standaardachtergronden veranderen bij elke iOS-update.

Als u een Live-achtergrond of Live Photo wilt instellen, hebt u een iPhone 6s of later nodig.

iPhone XR en iPhone SE (1e generatie) ondersteunen geen Live-achtergronden.

Verplaats de afbeelding en kies een weergaveoptie

Sleep om de afbeelding te verplaatsen. Of knijp om in en uit te zoomen zodat de afbeelding op het scherm past.

Sommige afbeeldingen worden mogelijk niet verplaatst en aangepast.

Als 'Perspectiefeffect' is ingeschakeld, beweegt de achtergrond wanneer u het scherm kantelt. Tik op de knop 'Perspectiefeffect' om dit uit te schakelen. De weergaveoptie 'Perspectiefeffect' is niet beschikbaar als 'Verminder beweging' of de energiebesparingsmodus is ingeschakeld. Als uw achtergrond een Live Photo is, kunt u het 'Live Photo'-effect of het 'Perspectiefeffect' inschakelen, maar niet allebei tegelijk.

Als u klaar bent met het aanpassen van de afbeelding, tikt u op 'Stel in'. Of tik op 'Annuleer' om opnieuw te beginnen.

Stel de achtergrond in en geef aan waar u deze wilt weergeven

U kunt de achtergrond instellen als uw beginscherm, toegangsscherm of beide. Het beginscherm wordt weergegeven als uw iPhone is ontgrendeld. Het toegangsscherm wordt weergegeven wanneer u uw iPhone uit de sluimerstand haalt.

Vergrendel uw iPhone of controleer het beginscherm om uw nieuwe achtergrond te bekijken.

Raak het vergrendelscherm aan en houd het vast om uw nieuwe Live-achtergrond in actie te zien.