De achtergrond van een iPhone wijzigen

Wilt u de achtergrond van uw iPhone wijzigen? U kunt een afbeelding van Apple of een van uw eigen foto's kiezen.

Open 'Instellingen' op uw iPhone

Open Instellingen, tik op 'Achtergrond' en tik dan op 'Kies een nieuwe achtergrond'.

U kunt 'Donkere weergave' inschakelen zodat uw iPhone de achtergrond dimt afhankelijk van het omgevingslicht.

De pagina voor achtergrondselectie in de Instellingen-app op een iPhone

Kies een afbeelding

Kies een afbeelding bij 'Dynamisch', 'Stilstaand', 'Live' of kies een van uw foto's. De standaardachtergronden veranderen bij elke iOS-update.

U kunt een live-achtergrond of Live Photo gebruiken op alle modellen na de iPhone 6s, met uitzondering van de iPhone XR en de iPhone SE (1e en 2e generatie).

Opties voor het kiezen van een achtergrond, zoals 'Dynamisch', 'Stilstaand' en 'Live'

Verplaats de afbeelding en kies een weergaveoptie

Sleep om de afbeelding te verplaatsen. Of knijp om in en uit te zoomen zodat de afbeelding op het scherm past.

Sommige afbeeldingen worden mogelijk niet verplaatst en aangepast.

Als 'Perspectiefeffect' is ingeschakeld, beweegt de achtergrond wanneer u het scherm kantelt. Om dit uit te schakelen, tikt u op de knop 'Perspectiefeffect' onderaan het scherm. De weergaveoptie 'Perspectiefeffect' is niet beschikbaar als 'Verminder beweging' of de energiebesparingsmodus is ingeschakeld. Als uw achtergrond een Live Photo is, kunt u 'Live Photo' of 'Perspectiefeffect' inschakelen, maar niet allebei tegelijk.

Als u klaar bent met het aanpassen van de afbeelding, tikt u op 'Stel in'. Of tik op 'Annuleer' om opnieuw te beginnen.

De knop 'Perspectiefeffect' op een iPhone met afbeelding van een schilderachtige bergketen

Stel de achtergrond in en geef aan waar u deze wilt weergeven

U kunt de achtergrond instellen als uw beginscherm, toegangsscherm of beide. Het beginscherm wordt weergegeven zodra de iPhone is ontgrendeld. Het toegangsscherm wordt weergegeven wanneer u de iPhone uit de sluimerstand haalt.

Vergrendel uw iPhone of controleer het beginscherm om uw nieuwe achtergrond te bekijken.

Houd het toegangsscherm ingedrukt om uw nieuwe live-achtergrond in actie te zien.

U kunt een afbeelding op uw iPhone selecteren als achtergrond voor het toegangsscherm, beginscherm of beide.