Een achtergrond verwijderen op je iPhone

Open op een iPhone met iOS 16 of nieuwer de achtergrondgalerij vanaf het toegangsscherm om een achtergrondoptie te verwijderen.

Een achtergrond verwijderen op een iPhone met iOS 16 of nieuwer

1. Druk op de knop aan de zijkant van de iPhone met iOS 16 of nieuwer om naar het toegangsscherm te gaan.

2. Houd het toegangsscherm ingedrukt en gebruik vervolgens je Face ID, Touch ID of toegangscode om de achtergrondgalerij te openen.

3. Swipe omhoog op de achtergrond die je wilt verwijderen.

4. Tik op de prullenmand.

5. Tik op 'Verwijder deze achtergrond'.

In iOS 15 en ouder kun je een nieuwe achtergrond instellen in 'Instellingen' > 'Achtergrond'. Als je een afbeelding wilt verwijderen die je als achtergrond hebt ingesteld in iOS 15 en ouder, ga je naar de Foto's-app en verwijder je de afbeelding.