MacBook Air (13-inch, M3, 2024) - Touch ID-kaart

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Veilig omgaan met batterijen en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• ESD-veilig pincet

• Kapton-tape

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Momentschroevendraaier (blauwgroen, 0,75 kgf cm)

• Torx Plus 2IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Uitlijningsset voor Touch ID

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle demontage- en montagestappen hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Demontage

1. Open het beeldscherm en zet de computer op zijn kant.

2. Druk op de Touch ID-toets. Als je de toets gaat terugplaatsen, moet deze hetzelfde aanvoelen als nu.

3. Sluit het beeldscherm en leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

4. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de drie 3IP-schroeven (923-10367) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de Touch ID-kaart.

5. Verwijder het afdekplaatje van de connector van de Touch ID-kaart en bewaar het om het later weer te monteren.

6. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de Touch ID-kaart uit de connector te tillen (1).

7. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel van de Touch ID-kaart voorzichtig los te maken van de bovenbehuizing (2).

8. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 2IP-bitje om de stelschroef (923-10385) één slag linksom los te draaien.

9. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de vier 3IP-hoekschroeven (923-10381) (1) van de Touch ID-kaart te verwijderen.

10. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de middelste twee 3IP-schroeven (923-10386) (2) van de Touch ID-kaart te verwijderen.

• 923-10381 (1)

• 923-10386 (2)

11. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart te verwijderen. Bewaar het flexibele afdekplaatje om het later weer te monteren.

• Belangrijk: Noteer de richting van het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart voor een juiste montage.

12. Open het beeldscherm en zet de computer op zijn kant.

13. Houd de Touch ID-kaart vast terwijl je de flexkabel van de Touch ID-kaart door de opening in de sleuf trekt, zoals afgebeeld.

Montage

1. Leg de computer op zijn kant met het beeldscherm geopend.

2. als je een vervangende Touch ID-kaart installeert, verwijder je de beschermfolie van het glasoppervlak en van de flexkabel van de Touch ID-kaart.

3. Voer de Touch ID-flexkabel door de sleuf in de bovenbehuizing. Plaats de Touch ID-kaart vervolgens in de opening in de bovenbehuizing.

4. Sluit het beeldscherm en leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

5. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart te plaatsen zoals aangegeven.

6. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de vier 3IP-hoekschroeven (923-10381) (1) gedeeltelijk aan te brengen in de Touch ID-kaart.

• Belangrijk: Stop met het aandraaien van de schroeven wanneer de schroefkoppen het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart raken, en voordat je weerstand voelt.

7. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de middelste twee 3IP-schroeven (923-10386) (2) gedeeltelijk aan te brengen in de Touch ID-kaart.

• Belangrijk: Stop met het aandraaien van de schroeven wanneer de schroefkoppen het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart raken, en voordat je weerstand voelt.

• 923-10381 (1)

• 923-10386 (2)

8. Zet de computer rechtop met het beeldscherm open. Centreer de Touch ID-knop zodat er aan beide zijden evenveel ruimte zit en de Touch ID-knop gelijk ligt met de functietoetsen.

9. Leg de twee Y-vormige uitlijningsstukken tegen de Touch ID-knop. Steek de lipjes in de hoekranden, zoals afgebeeld. Zet de uitlijningsstukken nu vast met Kapton-tape.

10. Zorg dat de Touch ID-toets op zijn plaats wordt gehouden door de Y-vormige uitlijningsstukken terwijl je het beeldscherm sluit. Leg de computer nu neer met het beeldscherm naar beneden.

11. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de middelste twee 3IP-schroeven vast te draaien in de Touch ID-kaart.

12. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de 3IP-schroef linksonder (1) gedeeltelijk aan te draaien.

• Belangrijk: Stop met aandraaien wanneer je weerstand voelt. De momentschroevendraaier mag niet klikken.

13. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de vier 3IP-hoekschroeven vast te draaien, in deze volgorde:

• Draai de schroef rechtsboven (2) vast.

• Draai de schroef linksonder (1) vast.

• Draai de schroef rechtsonder (3) vast.

• Draai de schroef linksboven (4) vast.

14. Open het beeldscherm en zet de computer op zijn kant.

15. Kijk recht naar de Touch ID-knop. De ruimte rondom moet gelijk zijn en de Touch ID-knop moet gelijk liggen met de rij functietoetsen.

• Belangrijk:

• Als de ruimte rondom gelijk is, verwijder je de Kapton-tape en de Y-vormige uitlijningsstukken. Ga vervolgens verder met montagestap 25.

• Als de ruimte rondom niet gelijk is, ga je verder met stap 16 om de Touch ID-knop opnieuw uit te lijnen.

16. Laat de computer op de zijkant liggen met het beeldscherm geopend. Draai de computer om zodat je bij de schroeven kunt komen.

17. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de middelste twee 3IP-schroeven in de Touch ID-kaart los te draaien.

18. Keer de computer om zodat je bij de Touch ID-kaart kunt.

19. Verwijder de Kapton-tape en de Y-vormige uitlijningsstukken.

20. Centreer de Touch ID-knop zodat er aan beide zijden evenveel ruimte zit en de Touch ID-knop gelijk ligt met de functietoetsen.

21. Leg de twee Y-vormige uitlijningsstukken tegen de Touch ID-knop. Steek de lipjes in de hoekranden, zoals afgebeeld. Zet de Y-vormige uitlijningsstukken nu vast met Kapton-tape.

22. Laat de computer op de zijkant liggen met het beeldscherm geopend. Draai de computer om zodat je bij de schroeven kunt komen.

23. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de middelste twee 3IP-schroeven vast te draaien in de Touch ID-kaart.

24. Kijk recht naar de Touch ID-knop. De ruimten aan weerszijden moeten gelijk zijn en de Touch ID-knop moet gelijk liggen met de functierijtoetsen.

• Belangrijk:

• Als de ruimte rondom gelijk is, verwijder je de Kapton-tape en de Y-vormige uitlijningsstukken. Ga vervolgens verder met montagestap 25.

• Als de ruimte rondom niet gelijk is, ga je verder met demontagestap 8 tot en met 13. Herhaal vervolgens de montagestappen.

25. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het 2IP-bitje om de Touch ID-stelschroef (923-10385) vast of los te draaien terwijl je de Touch ID-knop indrukt. Het indrukken moet net zo voelen als vóór het verwijderen van de knop.

• Belangrijk:

• Als de Touch ID-knop nog steeds te stroef aanvoelt of niet beweegt, is de stelschroef te vast aangedraaid. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 2IP-bitje om de stelschroef los te draaien.

• Als de Touch ID-knop wel ingedrukt kan worden, maar niet klikt, zit de stelschroef te los. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 2IP-bitje om de stelschroef aan te draaien.

26. Sluit het beeldscherm en leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

27. Druk het uiteinde van de flexkabel van de Touch ID-kaart in de connector.

28. Druk op de flexkabel van de Touch ID-kaart om de kabel vast te maken aan de bovenbehuizing.

29. Plaats het afdekplaatje van de connector voor de Touch ID-kaart over het uiteinde van de flexkabel.

30. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de drie 3IP-schroeven (923-10367) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de Touch ID-kaart.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle demontage- en montagestappen hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.