Je Apple Watch verbinden met wifi

Wanneer je iPhone niet in de buurt is, kan je Apple Watch verbinding maken met wifi. Als je wilt kiezen met welk wifinetwerk je Apple Watch verbinding maakt, heb je watchOS 5 of nieuwer nodig.

Een wifinetwerk kiezen

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.

2. Tik op 'Wifi'. Je apparaat zoekt automatisch naar netwerken.

Wifi-instellingenscherm op de Apple Watch
  3. Tik op de naam van het netwerk waarmee je verbinding wilt maken. Als je een Apple Watch Series 6 of nieuwer hebt, kun je verbinding maken met wifinetwerken van 2,4 GHz of 5 GHz. De Apple Watch Series 5 en ouder en de Apple Watch SE kunnen alleen verbinding maken met een wifinetwerk van 2,4 GHz.

4. Als je daarom wordt gevraagd, voer je het wachtwoord in met Scribble of het Apple Watch-toetsenbord.

5. Tik op 'Verbind'.

Je kunt Scribble gebruiken voor de volgende talen: Engels (Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten), Frans (Frankrijk en Canada), Duits en Italiaans.

Een wifinetwerk vergeten

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.

2. Tik op 'Wifi' en tik vervolgens op de naam van het netwerk waarmee je bent verbonden.

3. Tik op 'Vergeet dit netwerk' en tik vervolgens op 'Vergeet'.

Optie 'Vergeet dit netwerk' op de Apple Watch

Compatibele wifinetwerken vinden

De Apple Watch kan verbinding maken met een wifinetwerk:

• Als de iPhone, terwijl deze via Bluetooth is verbonden met de Watch, eerder verbinding heeft gemaakt met het netwerk.

• Als het wifinetwerk 802.11b/g/n 2,4 GHz is (of 5 GHz als je een Apple Watch Series 6 of nieuwer hebt).

De Apple Watch maakt geen verbinding met openbare netwerken die inlognamen, abonnementen of profielen vereisen. Dergelijke netwerken, zogeheten captive netwerken, omvatten mogelijk gratis en betaalde netwerken in bedrijven, scholen, slaapzalen, appartementen, hotels en winkels. Wanneer je Apple Watch verbinding maakt met een compatibel wifinetwerk in plaats van met je iPhone-verbinding, wordt het wifisymboolhet wifisymbool weergegeven in het bedieningspaneel.

Instellingen voor automatische hotspots aanpassen

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.

2. Scrol omlaag en tik op 'Wifi'.

3. Scrol naar 'Instellingen autom. hotspot' en tik om een optie te kiezen.

Wifi-instellingenscherm op de Apple Watch met de optie 'Instellingen autom. hotspot'

Verbinding maken met andere netwerken

Over Bluetooth, wifi en mobiele netwerken op de Apple Watch.