Toegankelijkheidsfuncties voor horen in iOS

Maak kennis met enkele van de krachtige functies die Apple in de iPhone, iPad en iPod touch heeft ingebouwd ter ondersteuning van mensen die doof of slechthorend zijn of unieke gehoorbehoeften hebben.

iOS-apparaten zitten vol met dergelijke toegankelijkheidsfuncties, die mensen die doof of slechthorend zijn of die unieke gehoorbehoeften hebben, kunnen helpen hun apparaten te gebruiken:

Een iPhone-scherm waarop een man te zien is die inlogt bij een FaceTime-videogesprek.

Gehoorapparaten

Hoor telefoongesprekken en andere audio duidelijker op een iPhone, iPad, iPod touch met Made for iPhone-gehoorapparaten. Nadat je je gehoorapparaat hebt gekoppeld, kun je dit met je iOS-apparaat bedienen.

Een Made for iPhone-gehoorapparaat configureren

Live luisteren

Gebruik live luisteren, een functie die je iPhone, iPad of iPod touch verandert in een externe microfoon die geluid uit je omgeving naar je Made for iPhone-gehoorapparaten of AirPods stuurt.

Een apparaat als microfoon gebruiken met live luisteren

Visuele meldingen

De ledflits op een iPhone of iPad Pro kan worden ingesteld om te gaan knipperen wanneer het apparaat vergrendeld is en je een melding ontvangt. Dit kan handig zijn als je geen enkele melding wilt missen terwijl je apparaat is vergrendeld.

Visuele meldingen inschakelen

RTT-gesprekken

RTT-telefoongesprekken (RTT staat voor Real-Time Text) bieden directe overdracht van het bericht dat je opstelt. Transcripties worden bewaard in de belgeschiedenis van de Telefoon-app en je kunt een gewoon gesprek upgraden naar RTT.

Aan de slag met RTT-gesprekken

FaceTime-videogesprekken

Elk iOS-apparaat wordt geleverd met FaceTime, zodat je videogesprekken kunt voeren met andere iOS-gebruikers, ongeacht waar zij zich bevinden. Bovendien maken de hoge videokwaliteit en beeldsnelheid FaceTime ideaal voor communiceren met gebarentaal.

Videogesprekken voeren met FaceTime

Video-ondertiteling

Sommige video's uit de iTunes Store bevatten alternatieve audiotalen of andere toegankelijkheidsfuncties zoals bijschriften voor spraak en geluiden (CC) en ondertiteling voor doven en slechthorenden (SDH).

Video's bekijken met CC of SDH

Aangepaste koptelefoon

Met 'Aangepaste koptelefoon’ kun je de geluidsinstellingen van de koptelefoon aanpassen om zachte geluiden te versterken en bepaalde frequenties aan te passen aan jouw gehoorbehoeften. Daarnaast kun je de audiogramgegevens van de Gezondheid-app gebruiken om audio-instellingen aan te passen.

Het geluidsniveau van de koptelefoon aanpassen