Een claim indienen als je AppleCare+ met dekking voor diefstal en verlies hebt

Als je AppleCare+ met Diefstal en verlies hebt gekocht en je iPhone is zoekgeraakt, lees je hier hoe je een claim kunt indienen.

Wie kan een claim indienen?

AppleCare+ met Diefstal en verlies is alleen beschikbaar voor de iPhone in:

• Australië

• Oostenrijk

• Chili

• Denemarken

• Finland

• Frankrijk

• Duitsland

• Ierland

• Italië

• Japan

• Nederland

• Nieuw-Zeeland

• Noorwegen

• Spanje

• Zweden

• Zwitserland

• Verenigd Koninkrijk

• De Verenigde Staten

Een claim indienen

1. Start je claim online bij Apple.

2. Je wordt gevraagd om je claim af te ronden op de website van de verzekeraar.

Als je niet kunt inloggen of niet online een claim kunt starten, neem je contact op met Apple Support. Zorg ervoor dat je je Apple ID en het serienummer van je zoekgeraakte of gestolen iPhone hebt.

Je kunt inloggen op icloud.com/find en de verloren-modus inschakelen voor je zoekgeraakte iPhone. Maar verwijder je iPhone pas uit 'Zoek mijn' of van je Apple ID nadat je claim is goedgekeurd.

Als je je claim annuleert

Als je je claim annuleert omdat je je iPhone hebt gevonden, moet je je iPhone configureren als een nieuw apparaat. Je wordt gevraagd om een nieuwe toegangscode aan te maken of Touch ID of Face ID te configureren. Voor toegang tot de gegevens die je eerder op je iPhone hebt bewaard, zet je je iPhone terug vanaf een reservekopie.

Je kunt de claim niet annuleren als een vervangend apparaat verzonden is.

De status van je claim controleren

Om de status van je claim te controleren, heb je mogelijk deze informatie nodig:

• Je claimnummer of Apple verzend-ID

• Het serienummer of IMEI van je iPhone

• De aankoopdatum van je AppleCare+ abonnement met Diefstal en verlies, die je kunt vinden op mysupport.apple.com

In Australië

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Oostenrijk

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Chili

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij Southbridge hebt afgerond, kun je contact opnemen met Southbridge om de status van je claim te controleren:

In Denemarken

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Finland

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Frankrijk

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Duitsland

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Ierland

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Italië

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Japan

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Nederland

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Nieuw-Zeeland

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Noorwegen

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Spanje

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Zweden

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In Zwitserland

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In het Verenigd Koninkrijk

Nadat je een claim bij Apple hebt gestart en de claim bij AIG hebt afgerond, kun je contact opnemen met AIG om de status van je claim te controleren.

In de Verenigde Staten

Neem rechtstreeks contact op met Assurant of AIG om de status van je claim te controleren. Apple heeft geen toegang tot informatie over de status van de claim.

Als je je abonnement voor AppleCare+ hebt gekocht vóór 15 september 2020, neem je contact op met Assurant:

Als je je abonnement voor AppleCare+ hebt gekocht op of na 15 september 2020, neem je contact op met AIG:

Wanneer je claim is goedgekeurd

Wanneer je claim is goedgekeurd, wordt je zoekgeraakte of gestolen iPhone permanent uitgeschakeld en ontvang je een vervanging. Als je je zoekgeraakte of gestolen iPhone vindt nadat je claim is goedgekeurd, kun je deze niet meer gebruiken.

Mogelijk moet je je vervangende iPhone naar je aanbieder brengen om een nieuwe simkaart te krijgen en te registreren.

Vanaf 15 september 2020 biedt AppleCare+ met Diefstal en verlies in de Verenigde Staten gecombineerde voordelen onder AppleCare+ en een verzekering tegen diefstal en verlies. De diefstal- en verliesverzekering wordt aangeboden door New Hampshire Insurance Company [NAIC# 23841; hoofdadres 175 Water Street, 18th Floor, New York, NY 10038; telefoonnummer (212) 770-7000] en wordt verkocht door AppleCare Service Company, Inc. (in Californië onder de handelsnaam Brogdan Insurance Services met vergunning #OL00763; in Iowa met vergunning #26), en wordt in New York verkocht door Apple Inc. (vergunning #926146). Dekking voor de diefstal- en verliesverzekering wordt geboden volgens een groepspolis die is uitgegeven aan AppleCare Service Company, Inc. in alle staten, behalve New York, waar de polis is uitgegeven aan Apple Inc.

Voor 15 september 2020 wordt in de Verenigde Staten AppleCare+ met Diefstal en verlies aangeboden door American Security Insurance Company. In New Hampshire is de verzekeraar Standard Guaranty Insurance Company en in Montana is de verzekeraar American Bankers Insurance Company of Florida. Deze bedrijven opereren onder de handelsnaam Assurant.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.