Over software-updates voor Apple TV 4K en Apple TV HD

Ontdek de nieuwste functies van tvOS die beschikbaar zijn voor Apple TV 4K en Apple TV HD.

Bepaal welke Apple TV je hebt of lees hoe je jouw Apple TV bijwerkt naar de nieuwste software.

Nieuw in tvOS 17.4

Deze update bevat prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 17.3

Deze update bevat prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 17.2

Deze update verbetert de FaceTime-, Fitness- en Apple TV-apps, stroomlijnt gesproken zoekopdrachten in ondersteunde apps, voegt nieuwe support voor Siri toe en bevat prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Apple TV-app

• De nieuwe navigatiekolom maakt het gemakkelijker om te navigeren en iets leuks te vinden om naar te kijken.

• Alle kanalen waarop je bent geabonneerd en alle verbonden apps zijn nu te vinden onder 'Kanalen en apps' in de navigatiekolom en in 'Home'.

• Films en programma's van iTunes zijn verplaatst naar de Apple TV-app. Koop en huur in de Store en vind je aankopen terug in de bibliotheek.

• De naam van 'Kijk nu' is gewijzigd in 'Home', waar je door films en tv-programma's kunt bladeren.

FaceTime

• Mogelijkheid om oproepen rechtstreeks op je Apple TV 4K te beantwoorden.

• Support voor FaceTime-audiogesprekken op Apple TV 4K.

• Gesprekken kunnen nu vanaf je Apple TV 4K naar je iPhone of iPad worden verplaatst.

FaceTime wordt ondersteund op Apple TV 4K (2e generatie of nieuwer).

SharePlay

• Surround sound van Dolby Atmos en Dolby Digital is nu beschikbaar terwijl je via SharePlay iets met iemand anders bekijkt.

Apple Fitness+

• Met audiofocus kun je ervoor kiezen om meer te horen van dat wat je work-out motiveert, zoals de stem van de trainer of de muziek.

Gesproken zoekopdrachten

• Je kunt nu overal in ondersteunde apps, zoals de TV- en Muziek-apps, beginnen met zoeken. Druk op de Siri-knop om een zoekopdracht te dicteren.

Siri

• Bevat nu taalondersteuning voor Arabisch in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, Maleis in Maleisië en Turks in Turkije, zodat je met alleen je stem programma's, muziek en meer kunt vinden.

De beschikbaarheid en functies van Siri verschillen per land en regio.

tvOS 17.1

Deze update voegt support toe voor 'Verbeter dialogen' op de HomePod mini en HomePod (1e generatie) als deze gekoppeld is met een Apple TV 4K. Bovendien bevat de update prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 17

Deze update introduceert de FaceTime-app op Apple TV, brengt een opnieuw ontworpen Control Center, ondersteunt het vinden van je Siri Remote met iPhone en een duidelijker dialoog met HomePod, laat je Herinneringen kiezen als schermbeveiliging, verbetert de Apple Music Sing-ervaring en breidt de kennisondersteuning van Siri uit. Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

FaceTime

• Met FaceTime op Apple TV 4K (2e generatie of later) kun je tijd doorbrengen met familie en vrienden op het grote scherm.

• Support voor de continuïteitscamera maakt het gemakkelijk om je iPhone of iPad op de Apple TV aan te sluiten en de camera's en microfoons te gebruiken om er geweldig uit te zien en te klinken.

• Middelpunt houdt je in het midden van het beeld terwijl je beweegt en vergroot het camerabeeld wanneer mensen je vergezellen in de kamer.

• Op gebaren gebaseerde reacties geven effecten op het scherm weer, zoals ballonnen, confetti en vuurwerk.

• In Split View en SharePlay kun je samen films en programma's kijken terwijl je nog steeds iedereen tijdens het gesprek ziet.

Bedieningspaneel

• Het geheel nieuwe ontwerp maakt het intuïtiever om Apple TV te beheren.

• Actief profiel, huidige tijd en andere systeemstatus worden weergegeven op het beginscherm.

• Als je wilt communiceren met het bedieningspaneel, houd je [TV] ingedrukt op de Siri Remote en pas je de audio- en toegankelijkheidsinstellingen aan, stel je een slaaptimer in, wissel je van profiel, bekijk je thuiscamera's en meer.

Siri Remote

• Mogelijkheid om je Siri Remote (2e generatie of later) te lokaliseren wanneer deze in de buurt is, maar uit het zicht.

• Als je de afstandsbediening wilt vinden, open je het bedieningspaneel op je iPhone en open je vervolgens de Apple TV Remote.

Siri*

• Resultaten op het scherm bevatten nu uitgebreide kennis. Probeer te vragen: "Is maïs een vrucht?" of "Waar werd Mozart geboren?"

• Zeg gewoon "Siri" om Apple TV te activeren en te bedienen wanneer je aangesloten AirPods draagt of op een HomePod in huis.

• Taalondersteuning voor Thais in Thailand om programma's, muziek en meer te vinden. Om Siri in te schakelen, ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Siri'.

Schermbeveiligingen

• Herinneringen van je foto's zijn perfect ingelijst voor de tv met vloeiende animaties en overgangen. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Schermbeveiliging' om dit in te schakelen.

• Extra schermbeveiligingen zijn onder meer prachtige luchtfoto's van Monument Valley in Arizona en kustsequoia's in Californië.

HomePod-thuisbioscoop

• Enhance Dialogue geeft je de mogelijkheid om spraak duidelijker te horen over achtergrondgeluiden met HomePod-luidsprekers (2e generatie) gekoppeld aan Apple TV 4K.

• Als je dit wilt inschakelen, kies je Dialoog verbeteren in de audio-opties in de afspeelknoppen tijdens het bekijken van een film of programma, of in Instellingen.

Apple Music

• Apple Music Sing voegt support toe voor de continuïteitscamera, zodat je jezelf op het scherm kunt zien en visuele effecten kunt toepassen met Apple TV 4K (3e generatie).

• Als je dit wilt inschakelen, selecteer je [camera] wanneer Apple Music Sing aan is.

Apple Fitness+

• Met Stacks kun je je eigen fitnessroutine maken door trainingen of meditaties te groeperen.

• Aangepaste abonnementen die je op je iPhone maakt, zijn beschikbaar op Apple TV voor een nog flexibeler trainings- of meditatieschema.

Meerdere gebruikers

• Profielen bevatten nu systeemtaalvoorkeuren en AirPods-koppelingen om de Apple TV-ervaring verder te personaliseren.

Virtual Private Network (VPN)

• Download VPN-apps in de App Store voor Apple TV om toegang te krijgen tot voorzieningen die bepaald netwerkverkeer kunnen versleutelen en routeren.

Videostructuren

• Support voor Dolby Vision 8.1 maakt het mogelijk om voor meer films en programma's dynamische metadata te behouden bij uitvoer naar tv's die Dolby Vision ondersteunen.

* De beschikbaarheid en functies van Siri verschillen per land en regio.

tvOS 16.6

Deze update voegt Siri-ondersteuning voor Hebreeuws toe in Israël, zodat je onder andere programma's en muziek kunt vinden met stemcommando's. De update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 16.5

Deze update voegt support voor meerdere weergaven in de Apple TV-app toe om maximaal vier live sportevenementen tegelijk te bekijken op Apple TV 4K (beschikbaar voor MLS Season Pass en Friday Night Baseball*). Bovendien bevat deze prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

* Functies en inhoud verschillen per land of regio en vereisen mogelijk een abonnement. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.

tvOS 16.4.1

Deze update bevat prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 16.4

Nieuw in deze update is 'Dim knipperende lichten', een toegankelijkheidsoptie om de weergave van video automatisch te dimmen wanneer lichtflitsen of stroboscoopeffecten worden gedetecteerd. Verder bevat de update prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 16.3.3

Deze update verhelpt een probleem waarbij de Apple TV 4K (3e generatie) niet meer reageert op de Siri Remote.

tvOS 16.3.2

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 16.3.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 16.3

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 16.2

Met tvOS 16.2 wordt een gepersonaliseerdere Siri-ervaring geïntroduceerd en is het nog leuker om mee te zingen met Apple Music.

Siri*

• Je kunt wanneer je wilt onder meer gepersonaliseerde aanbevelingen ontvangen en je favoriete muziek afspelen dankzij support voor 'Herken mijn stem' voor maximaal zes verschillende gezinsleden. Probeer 'Wat moet ik kijken?', 'Speel mijn muziek af' of 'Schakel over op mijn profiel'.

• Stel in dat je Siri-taal anders is dan die van je Apple TV-beeldschermen. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Siri-taal'.

• Er is nu support voor Deens in Denemarken, Frans en Duits in Luxemburg en Engels in Singapore, zodat je onder andere programma's en muziek kunt vinden met enkel je stem.

Apple Music

• Zing beat voor beat mee met je favoriete nummers met behulp van realtime songteksten.

• Regel het stemvolume van miljoenen nummers met Apple TV 4K (3e generatie).

*De beschikbaarheid en functies van Siri verschillen per land en regio.

tvOS 16.1.1

Met tvOS 16.1.1, exclusief voor Apple TV 4K (3e generatie), wordt een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat een Apple TV op een gegeven moment geen apps meer kon installeren.

tvOS 16.1

tvOS 16.1 introduceert een volledig opnieuw ontworpen Siri-ervaring, brengt de gedeelde fotobibliotheek naar het grootste scherm in huis en maakt het mogelijk om te trainen en te mediteren met Apple Fitness+ met de iPhone.

Siri

• Het geheel nieuwe ontwerp van Siri maakt het nog gemakkelijker om films en programma's te vinden om naar te kijken, de nieuwste muziek af te spelen, nieuwe apps te ontdekken, sportuitslagen op te halen en meer.

• Als je AirPods draagt die zijn aangesloten op je Apple TV, kun je alles handsfree bedienen door 'Hé, Siri' te zeggen.

Foto's

• Dankzij support voor de gedeelde fotobibliotheek kun je de favoriete momenten van je hele gezin bekijken.

• Maak een gedeelde fotobibliotheek aan op je iPhone, iPad of Mac en selecteer vervolgens 'Gedeelde bibliotheek' in de Foto's-app.

Apple Fitness+

• Trainen en mediteren met Apple Fitness+ op de Apple TV: Je hebt nu genoeg aan een iPhone om op het scherm coaching, timers en aanmoedigingen van de trainer te ontvangen en tegelijkertijd de geschatte voortgang voor je bewegingsring bij te houden.

Woninghub

• Matter, de nieuwe connectiviteitsstandaard voor slimme woningen, wordt nu ondersteund, waardoor uiteenlopende slimme woonaccessoires van verschillende ecosystemen kunnen samenwerken.

tvOS 16

tvOS 16 maakt de beste entertainmentervaring nog beter voor iedereen in huis en bevat een eenvoudigere manier om meer gebruikers toe te voegen. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor meerdere talen in het schermtoetsenbord, gepersonaliseerde ruimtelijke audio en nieuwe Siri-talen en toegankelijkheidsmogelijkheden. Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Meerdere gebruikers

• Verbeteringen maken het makkelijker om profielen toe te voegen voor elk familielid in de groep voor 'Delen met gezin', zodat iedereen een eigen kijklijst en gepersonaliseerde aanbevelingen voor tv, films, muziek en apps krijgt.

• Houd om gezinsleden toe te voegen de TV-knop ingedrukt om het bedieningspaneel te openen. Selecteer vervolgens op het scherm een persoon.

Ruimtelijke audio

• Gepersonaliseerde ruimtelijke audio gebruikt een persoonlijk profiel voor ruimtelijke audio dat is aangemaakt op een iPhone om zo een nauwkeuriger en meeslepender luisterervaring te bieden als een Apple TV 4K wordt gecombineerd met AirPods (3e generatie), AirPods Pro (1e en 2de generatie) en AirPods Max.

• Configureer hiervoor een persoonlijk profiel voor ruimtelijke audio op een iPhone, met dezelfde Apple ID als de primaire gebruiker van de Apple TV 4K. Het gebruik van meerdere profielen wordt niet ondersteund.

Toetsenbord

• Ondersteuning voor meerdere toetsenbordtalen maakt het mogelijk om te schakelen tussen talen tijdens het gebruik van het schermtoetsenbord.

• Ga om dit in te schakelen naar 'Instellingen' >'Algemeen' > 'Talen' om meer talen toe te voegen. Selecteer daarna het symbool van de wereldbol om de invoertaal te wijzigen.

Siri

• Door de taalondersteuning voor Spaans in Chili, Fins in Finland en Engels in Zuid-Afrika is het makkelijker om series, muziek en meer te vinden met stemcommando's.

• Om Siri in te schakelen, ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Siri'. Druk vervolgens op de Siri-knop op je afstandsbediening om enkele voorbeelden te zien van wat je kunt vragen.

Toegankelijkheid

• Ondersteuning voor 'Geef tekst onder aanwijzer groter weer' om beschrijvingen op het scherm duidelijker te zien.

• Nieuwe opties voor VoiceOver.

• Om toegankelijkheidsfuncties in te schakelen of voorkeuren te wijzigen, ga je naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid'.

tvOS 15.6

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 15.5.1

Deze update verhelpt een probleem waarbij het afspelen van muziek na korte tijd werd gestopt.

tvOS 15.5

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 15.4.1

Deze update bevat verbeteringen voor de stabiliteit tijdens het configureren of herstellen van je Apple TV.

tvOS 15.4

Met tvOS 15.4 kun je een aankoop doen op een Apple TV met je Apple Watch, heb je nu de mogelijkheid om HomeKit-camera's beeld in beeld te laten weergeven terwijl je tv kijkt en kun je jouw Apple TV verbinding laten maken met wifinetwerken die extra inlogstappen vereisen, zoals je die doorgaans aantreft in hotels of studentenflats. Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Apple Watch

• Gebruik je Apple Watch in combinatie met een iPhone of iPad om een aankoop te doen op je Apple TV.

Thuiscamera's

• Houd je woning in de gaten, zelfs terwijl je tv kijkt, door gebruik te maken van beeld in beeld, zodat je altijd een videofeed van je thuiscamera kunt weergeven.

Wifinetwerken met een captive portal

• Gebruik Apple TV op meer locaties, zoals hotels of studentenflats. Met een iPhone of iPad kun je jouw Apple TV nu verbinding laten maken met wifinetwerken die extra inlogstappen vereisen.

tvOS 15.3

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 15.2

tvOS 15.2 introduceert een nieuwe terugblikervaring voor Foto's, bevat een nieuw tabblad 'Store' in de Apple TV-app, biedt ondersteuning voor extra Siri-talen en voor het Apple Music Voice-abonnement, een nieuw abonnementsniveau om toegang te krijgen tot muziek met Siri, en voegt prachtige nieuwe schermbeveiligingen toe. Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Terugblikken in Foto's

• Een nieuwe manier om je terugblikken op het grote scherm te bekijken met een nieuwe interactieve interface, nieuwe animatie- en overgangsstijlen en meerdere afbeeldingscollages.

• Apple Music-abonnees horen nummers die aanbevelingen van experts combineren met hun muzieksmaak en wat er in hun foto's en video's staat.

Apple TV-app1

• Het tabblad 'Store' is een nieuwe alles-in-één-bestemming om door 's werelds beste films en tv-programma's te bladeren en deze te kopen of te huren.

Apple Music Voice-abonnement

• Het Apple Music Voice-abonnement is een nieuw abonnementsniveau waarmee je met Siri toegang krijgt tot alle nummers, afspeellijsten en stations in Apple Music.

Siri2

• Biedt nu taalondersteuning voor Nederlands en Frans in België, Russisch in Rusland, en Frans, Duits en Italiaans in Zwitserland.

• Laat Siri jou helpen programma's, muziek en meer te vinden. Om Siri in te schakelen, ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Siri'. Druk vervolgens op de Siri-knop op je afstandsbediening om enkele voorbeelden te zien van wat je kunt vragen.

Schermbeveiligingen

• Geniet van prachtige beelden van IJsland en Schotland.

• Locatiegegevens kunnen worden gevonden door op de clickpad te drukken of op de touchpad op je Siri Remote te tikken. Veeg op de clickpad of de touchpad om de volgende locatie te zien.

• Nieuwe luchtopnames kunnen vaker worden gedownload. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Schermbeveiliging' en kies de gewenste instellingen.

1. De Apple TV-app en sommige functies van de Apple TV-app zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.

2. De beschikbaarheid en functies van Siri verschillen per land en regio.

tvOS 15.1.1

• Zuid-Korea: Met Apple TV, de Apple TV-app, Siri en de App Store die nu beschikbaar zijn in Zuid-Korea, geniet je van geweldige entertainmentervaringen voor het hele gezin.

• Apple TV-app

:* Lokalisatieverbeteringen voor Zuid-Korea.

* De Apple TV-app en sommige functies van de Apple TV-app zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.

tvOS 15.1

Deze update bevat naast algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen de volgende functie:

• SharePlay: Kijk samen naar films en tv-programma's, waar je ook bent. Chat via FaceTime op je iPhone of iPad terwijl je via Apple TV kijkt.

tvOS 15

• Apple TV-app:1 Blader door de rij 'Voor jou' of 'Voor iedereen' voor aanbevolen titels voor iedereen die kijkt. In 'Gedeeld met jou' zie je programma's en films die vrienden via Berichten hebben gedeeld.

• Siri:2 Siri verstaat nu Kantonees in Hongkong, Engels in India, Italiaans in Italië en Mandarijn in Taiwan.

• Beter geluid: Geniet van ruimtelijke audio bij gebruik van AirPods Pro en AirPods Max met Apple TV 4K. Of gebruik HomePod mini als standaardluidspreker voor Apple TV 4K.

• HomePod-bediening: Open apps en bedien de Apple TV met je HomePod mini. Zeg bijvoorbeeld: "Hé Siri, speel Trolls World Tour op de tv."

• Woning: Bekijk al je HomeKit-camera's tegelijk en bedien accessoires in de buurt wanneer je een camera op je Apple TV bekijkt.

• Inloggen: Gebruik Face ID of Touch ID op je iPhone of iPad om een aankoop af te ronden of om in te loggen bij ondersteunde apps op je Apple TV.

• Schermbeveiligingen: Geniet van prachtige beelden van de Grand Canyon, Patagonië en Yosemite. Druk op de clickpad of tik op het Touch-oppervlak op Siri Remote om de locatie te zien of veeg om de volgende schermbeveiliging te zien.

1. De Apple TV-app en sommige functies van de Apple TV-app zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.

2. De beschikbaarheid en functies van Siri verschillen per land en regio.

tvOS 14.7

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 14.6

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 14.5

• Siri Remote (2e generatie) of Apple TV Remote (2e generatie): Navigeer en bedien je Apple TV met een geheel nieuwe aanraakgevoelige clickpad met vijfrichtingsnavigatie voor precieze bediening en snelle en vloeiende veegbewegingen en gebaren.

• Kleurbalans: Gebruik je iPhone om de kleurbalans van je televisie te meten. De Apple TV past zich dan aan om nauwkeurigere kleuren op het scherm te produceren. Ga naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Kalibratie'. Voor deze functie heb je een iPhone nodig met Face ID en iOS 14.5 of nieuwer.

• Siri:* Siri verstaat nu de Oostenrijkse variant van het Duits en de Ierse en Nieuw-Zeelandse varianten van het Engels.

• Typ vragen aan Siri: Gebruik het schermtoetsenbord, iPhone, iPad of een Bluetooth-toetsenbord voor Siri. Zoek naar films, start apps en nog veel meer. Om dit in te schakelen, ga je naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid'.

• Beginscherm: Maak ruimte vrij op je Apple TV door ongebruikte apps automatisch te verwijderen. Je gegevens worden bewaard, en apps blijven zichtbaar en worden bij gebruik opnieuw gedownload. Om dit in te schakelen, ga je naar 'Instellingen' > 'Apps'.

• Gamecontrollers: Support voor de nieuwste PlayStation DualSense- en Xbox draadloze controllers.

*De beschikbaarheid en functies van Siri verschillen per land en regio.

tvOS 14.4

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 14.3

• Apple TV-app:1 Ontdek en bekijk al je favoriete Apple Originals gemakkelijk op een nieuw, speciaal tabblad voor Apple TV+.

• Apple Fitness+:2 Fitness+ biedt onbeperkte toegang tot professionele work-outs van toonaangevende trainers, met wekelijks nieuwe work-outs.

• Apple One:3 Je kunt je aanmelden door in Instellingen op je Apple apparaat naar 'Abonnementen' te gaan.

1. De Apple TV-app en sommige functies van de Apple TV-app zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.

2. Fitness+ is alleen beschikbaar in bepaalde landen of regio's. Lees waar Fitness+ beschikbaar is.

3. Bekijk of Apple One in jouw land of regio beschikbaar is. Als Apple News+ beschikbaar is in jouw land of regio, geldt dit ook voor het Premier-abonnement van Apple One.

tvOS 14.2

• HomePod-thuisbioscoop: Sluit je HomePod aan op een Apple TV 4K en geniet van stereo, surround sound en Dolby Atmos-audio. Voeg een tweede HomePod toe voor een meeslepender geluidsveld met echt stereogeluid.

• Apple One:* Kies voor Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade, Apple Fitness+ (beschikbaar vanaf eind 2020) en meer in één eenvoudig abonnement. Deel je abonnement met andere gezinsleden terwijl je op al je apparaten persoonlijke toegang hebt tot elke voorziening. Ga voor meer informatie naar 'Instellingen' > 'Gebruikers en accounts' > '[jouw account]' > 'Abonnementen'.

* Bekijk of Apple One in jouw land of regio beschikbaar is. Als Apple News+ beschikbaar is in jouw land of regio, geldt dit ook voor het Premier-abonnement van Apple One.

tvOS 14.0.2

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 14.0.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 14

• Deel audio: Geniet samen met iemand anders van films en tv-programma's zonder dat anderen om je heen daar last van hebben. Sluit twee sets AirPods of compatibele Beats-producten aan op je Apple TV 4K om samen te kijken, terwijl je elk je eigen volume kunt regelen.

• Beeld in beeld: Bekijk een film terwijl je het laatste sportnieuws in de gaten houdt, kijk naar de weersverwachting terwijl je een tv-serie bingewatcht of speel een videogame terwijl je content van je favoriete gamer bekijkt. Nu met support voor apps van derden.

• Woning: Ontvang een melding wanneer iemand aanbelt en bekijk live wie er voor de deur staat. Of vraag Siri om een van je HomeKit-camera's te laten zien en scènes te activeren in de nieuwe Woning-weergave in het bedieningspaneel.

• Meerdere gebruikers bij het gamen: Schakel tussen gebruikers in het bedieningspaneel om je persoonlijke gamevoortgang, -prestaties en -vrienden te zien. Ga daarna verder waar je was gebleven met 'Speel verder' in Apple Arcade.*

• Gamecontrollers: Apple TV ondersteunt nu nog meer controllers, zoals de Xbox Elite draadloze controller Series 2 en Xbox Adaptive Controllers. Je kunt nu in Instellingen ook aangepaste knoptoewijzingen maken voor je controllers.

• Schermbeveiligingen: Dwaal rond door de ruimte, verken het luchtruim of ga diepzeeduiken. De keuze is aan jou. Selecteer in Instellingen welke luchtopnames je afwisselend op het scherm wilt zien.

• AirPlay: Gebruik AirPlay om materiaal uit de Foto's-app op je iPhone naar je Apple TV 4K te streamen, zodat je jouw favoriete foto's en video's in 4K-resolutie kunt delen.

tvOS 13.4.8

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 13.4.6

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 13.4.5

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 13.4

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 13.3.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 13.3

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 13.2

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 13

• Beginscherm: Bekijk in een schermvullende weergave voorvertoningen van onder andere nieuwe films, populaire muziek en topgames wanneer je apps aanwijst op de bovenste rij. Veeg omhoog om audio te horen en selecties te maken.

• Meerdere gebruikers: Ervaar Apple TV op maat met onder andere je eigen 'Volgende'-lijst in de Apple TV-app en afspeellijsten in Apple Music. Nodig gebruikers uit met je Apple TV of de Woning-app om aan de slag te gaan.

• Bedieningspaneel: Houd de TV-knop op de Siri Remote ingedrukt om van gebruiker te wisselen, audiobronnen te wijzigen, toegang tot muziek te krijgen en de Apple TV in de sluimerstand te zetten.

• Apple Arcade:* Geniet van onbeperkte toegang tot meer dan 100 nieuwe games op je Apple apparaten. Van meeslepende nieuwe werelden tot verpletterende geluidseffecten: met Apple TV is de ervaring op het grote scherm levensecht.

• Gamecontrollers: Speel games met populaire controllers, zoals de PlayStation DualShock 4 en de Xbox draadloze controller met Bluetooth.

• Apple Music: Luister naar je lievelingsmuziek met perfect getimede songteksten. Veeg door de songteksten en ga met één klik naar het couplet dat je zoekt.

• Schermbeveiligingen: Geniet van schitterende nieuwe video's van onderwaterlandschappen van over de hele wereld. Tik op de Siri Remote om de locatie te bekijken of veeg om naar de volgende schermbeveiliging te gaan.

*De beschikbaarheid van Apple Arcade en de functie Apple Arcade kan per land of regio verschillen. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.

tvOS 12.4.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 12.4

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 12.3

Deze update bevat naast algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen de volgende functie:

• Apple TV-app:* De splinternieuwe Apple TV-app is de centrale locatie om al je favoriete programma's en films te bekijken op al je apparaten. Abonneer je alleen op de Apple TV-kanalen die je wilt bekijken. Blader in de iTunes Store door duizenden titels die je kunt kopen of huren. Krijg aanbevelingen voor programma's en films op basis van alles wat je al hebt bekeken.

*De Apple TV-app en sommige functies van de Apple TV-app zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.

tvOS 12.2.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 12.2

Deze update bevat naast algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen de volgende functies:

*De beschikbaarheid en functies van Siri verschillen per land en regio.

tvOS 12.1.2

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 12.1.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 12.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 12.0.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 12

tvOS 11.4.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 11.4

Deze update bevat naast algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen de volgende functie:

tvOS 11.3

*De beschikbaarheid en functies van Siri verschillen per land en regio.

tvOS 11.2.6

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 11.2.5

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 11.2.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 11.2

Deze update bevat naast algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen de volgende functies:

• Apple TV-app: Nu beschikbaar in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. En in de Verenigde Staten kun je op het nieuwe tabblad 'Sport' zoeken naar live en aankomende wedstrijden, en kun je jouw favoriete teams kiezen om automatisch wedstrijden toe te voegen aan 'Volgende' en meldingen te ontvangen.

• Amazon Prime Video: Nu beschikbaar in de App Store voor Apple TV. Geniet van Prime Originals, populaire films en series.

• Video afspelen: Op Apple TV 4K kun je video's afspelen met de oorspronkelijke beeldsnelheid en het oorspronkelijke dynamische bereik.

• Toegankelijkheid: Navigatie- en leesverbeteringen voor VoiceOver, inclusief een VoiceOver-rotoritem met 'Volg focus' en een optie 'Scherm oplezen na vertraging' beschikbaar in alle navigatiemodi. Consistentie van tekstinvoer bij dicteren is ook verbeterd.

tvOS 11.1

Deze update bevat naast algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen de volgende functie:

tvOS 11

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.