Apple Studio Display: Problemen met de invoer/uitvoer

Problemen met USB-C oplossen

Identificeer problemen

• USB-C-apparaten worden niet herkend of krijgen geen stroom wanneer ze zijn aangesloten op de USB-C-poorten van het beeldscherm

Probeer deze stappen voordat je verdergaat met de oplossingsstappen voor specifieke problemen

1. Gebruik de Thunderbolt 3-poort op de Studio Display om verbinding te maken met een compatibele Mac.

• Opmerking: De poort met het bliksemschichtsymbool op de Studio Display ondersteunt Thunderbolt 3: sluit een werkende, compatibele Mac of iPad aan op deze poort. De andere poorten ondesteunen alleen USB-C en worden gebruikt voor gegevens en voor het opladen van accessoires. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie.

2. Sluit het beeldscherm aan op een Mac die is voorzien van een compatibele Thunderbolt-poort. Raadpleeg Een beeldscherm aansluiten op een Mac.

3. Gebruik een werkende, compatibele Thunderbolt-kabel om het beeldscherm op de computer aan te sluiten. Raadpleeg Over de Apple Thunderbolt 3-kabel (USB-C) en Adapters voor de Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- of USB-C-poort op de Mac.

4. Inspecteer alle USB-C-poorten en openingen in de behuizing van het beeldscherm op tekenen van schade of vuil die de verbinding kunnen blokkeren.

5. Als je vuil in deze poorten aantreft, maak je elke connector voorzichtig schoon met een zacht, niet-metalen borsteltje. Het borsteltje moet schoon en droog zijn. Borstel voorzichtig het pluis of vuil uit de connector. Gebruik precies genoeg borstelharen om de connector te vullen. Draai het borsteltje om vuil los te maken en te verwijderen. Borstel vuil uit de opening om te voorkomen dat er vuil in de connector wordt geborsteld. Veeg het losgekomen vuil weg met een microvezeldoek.

• Belangrijk: Koppel alle kabels los en controleer of het beeldscherm is uitgeschakeld. Gebruik geen spuitbussen, oplosmiddelen, schuurmiddelen of reinigingsmiddelen met waterstofperoxide die de buitenste laag van de behuizing kunnen beschadigen. Gebruik geen metalen voorwerpen om vuil of obstakels te verwijderen. Dit kan kortsluiting in de connector en schade veroorzaken. Zorg dat er geen vocht in de openingen terechtkomt en spuit geen vloeistof rechtstreeks op het beeldscherm. Gebruik geen perslucht.

6. Steek het netsnoer van het beeldscherm in een stopcontact. Gebruik een werkende, compatibele Thunderbolt-kabel om het beeldscherm op een compatibele Mac aan te sluiten. Schakel de computer in, luister naar de beeldschermventilator en controleer of er beeld op het beeldscherm wordt weergegeven om er zeker van te zijn dat zowel de computer als het beeldscherm zijn ingeschakeld.

Voer handmatige en diagnostische tests uit

Als het je niet is gelukt om het probleem op te lossen door de stappen in een supportartikel te volgen of door op mogelijke oorzaken te controleren, voer je deze diagnostische en handmatige tests uit om de oorzaak van het probleem te isoleren:

1. Voer de diagnostische suite Beeldschermresources inspecteren uit.

• Opmerking: Deze diagnostische suite controleert op de aanwezigheid van USB-interfaces en camera's en test de functionaliteit van de luidsprekers, microfoons en camera.

2. Sluit een werkende, compatibele muis of een werkend, compatibel toetsenbord aan op alle USB-C-poorten van het beeldscherm om de basisfunctionaliteit van de USB-C-poorten te controleren.

3. Controleer of de Mac de verbinding herkent met beide kanten van de connector door deze om te draaien en opnieuw aan te sluiten.

Open en inspecteer het beeldscherm

Als het je niet is gelukt om het probleem op te lossen of te isoleren door de stappen in supportartikelen te volgen of door diagnostische tests uit te voeren, raadpleeg je de reparatiehandleiding van het beeldscherm om het beeldscherm te openen en te inspecteren. Een beschadigd of losgeraakt onderdeel kan een van de problemen veroorzaken.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het kan zijn dat het vervangen van een onderdeel het probleem niet oplost. Andere serviceopties kun je vinden op support.apple.com/nl-nl/repair.

Vervang het onderdeel

Als het je niet is gelukt om het probleem op te lossen of te isoleren door de bovenstaande stappen te volgen, vervang je de betreffende USB-C-kaart.

Belangrijk: Volg de procedures in de reparatiehandleiding en controleer of beide USB-C-kaarten correct zijn geïnstalleerd. Naast de streepjescode op de USB-C-kaarten staan een 'L' of een 'R' om de linker en rechter USB-C-kaart aan te geven. Als je de twee USB-C-kaarten omwisselt of op een andere manier onjuist installeert, kan het beeldscherm geen verbinding maken met een Mac.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het kan zijn dat het vervangen van een onderdeel het probleem niet oplost. Andere serviceopties kun je vinden op support.apple.com/nl-nl/repair.