MacBook Pro (14-inch, november 2023) - Touch ID-kaart

Voordat je begint

Waarschuwing

• Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• ESD-veilig pincet

• Kapton-tape (922-1731)

• Nylon sonde (zwart staafje) (922-5065)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm) (923-0448)

• Momentschroevendraaier (blauwgroen, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje (923-08468)

• Uitlijningsset voor Touch ID (923-03032)

Raadpleeg een volledige lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Belangrijk: Voor deze procedure kan een set opvulstukjes voor de Touch ID-kaart nodig zijn. Deze set wordt alleen geleverd bij een vervangende Touch ID-kaart. Het is geen afzonderlijk te bestellen onderdeel.

Verwijderen

1. Zet de computer op zijn kant met het beeldscherm geopend. Druk een paar keer op de Touch ID-knop om de beweging ervan te voelen.

2. Sluit het beeldscherm en zet de computer op de tabel met het beeldscherm naar beneden.

3. Trek de flexkabel van de Touch ID-kaart voorzichtig van het Y-vormige afdekplaatje.

4. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om één 3IP-schroef (923-06940) van het Y-vormige afdekplaatje los te draaien.

•  Voorzichtig: draai de schroef niet meer dan één keer linksom los om beschadiging van de schroef te voorkomen.

5. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om één 3IP-schroef (923-06940) van het Y-vormige afdekplaatje te verwijderen.

6. Gebruik een ESD-veilig pincet om het Y-vormige afdekplaatje van onder de losse schroef te schuiven. Verwijder vervolgens het afdekplaatje van de bovenbehuizing en bewaar het zodat je het later weer kunt terugplaatsen.

7. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de zes 3IP-schroeven te verwijderen uit het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart.

• Twee middelste 3IP-schroeven (923-06942) (1)

• Vier buitenste 3IP-schroeven (923-06955) (2)

8. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart te verwijderen uit de bovenbehuizing. Bewaar het zodat je het later weer kunt terugplaatsen.

• Belangrijk: noteer de richting van het afdekplaatje voor als je het gaat terugplaatsen.

9. Klap de klep van het beeldscherm open en plaats de computer op de zijkant.

10. Ondersteun de Touch ID-kaart (1) terwijl je de flexkabel van de Touch ID-kaart (2) door de sleuf in de bovenbehuizing leidt.

• Belangrijk:

• Als de Touch ID-kaart niet goed klikte voordat je deze verwijderde of als je een vervangende Touch ID-kaart installeert, ga je verder met stap 11 om het Touch ID-opvulstukje te verwijderen.

• Als je het originele Touch ID-opvulstukje opnieuw installeert, ga je verder met montagestap 5.

11. Zet de computer weer rechtop. Open het ESD-veilige pincet en gebruik één punt om het opvulstukje te verwijderen uit de ronde uitsparing onder de Touch ID-kaart.

•  Voorzichtig: Zorg dat de flexkabels zich in de bovenbehuizing bevinden. Zet de computer op een schoon oppervlak om beschadiging van interne onderdelen te voorkomen.

• Opmerking: Het opvulstukje zit vast aan de bovenbehuizing.

Montage

• Belangrijk:

• Als je de Touch ID-kaart vervangt of het gevoel van de knopdruk aanpast, moet je mogelijk het Touch ID-opvulstukje vervangen. Volg montagestappen 1 tot en met 4 om een vervangend opvulstukje te installeren.

• Als je de Touch ID-kaart vervangt en het originele opvulstukje gebruikt, of als je de originele Touch ID-kaart terugplaatst, ga je verder met montagestap 5.

1. Zet de computer rechtop en laat het beeldscherm open.

•  Voorzichtig: Zorg dat de flexkabels zich in de bovenbehuizing bevinden. Zet de computer op een schoon oppervlak om beschadiging van interne onderdelen te voorkomen.

2. Gebruik een ESD-veilig pincet om het middelgrote Touch ID-opvulstukje uit de set met opvulstukjes te halen.

• Opmerking: het opvulstukje is zwart aan de kant met de lijm en zilverkleurig aan de andere kant.

3. Lijn het Touch ID-opvulstukje uit in de ronde uitsparing in de bovenbehuizing met de zwarte kant naar beneden.

4. Druk 15 seconden lichtjes op het Touch ID-opvulstukje om het aan de bovenbehuizing te bevestigen.

5. Open het beeldscherm en zet de computer op zijn kant.

6. Voer de Touch ID-flexkabel door de sleuf in de bovenbehuizing. Plaats de Touch ID-kaart vervolgens in de opening in de bovenbehuizing.

• Belangrijk: als je een vervangende Touch ID-kaart installeert, verwijder je de beschermfolie of afdekstrips nog niet.

7. Sluit het beeldscherm en zet de computer op de tabel met het beeldscherm naar beneden.

8. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart te plaatsen zoals aangegeven.

• Belangrijk: zorg dat het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart met de juiste kant omhoog is gemonteerd.

9. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de volgende zes 3IP-schroeven gedeeltelijk terug te plaatsen:

• Belangrijk: stop met het aandraaien van de schroeven wanneer de koppen van de schroeven het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart aanraken en voordat je weerstand voelt.

• Twee middelste 3IP-schroeven (923-06942) (1)

• Vier buitenste 3IP-schroeven (923-06955) (2)

10. Zet de computer rechtop met het beeldscherm open.

11. Centreer de Touch ID-knop zodat er aan beide zijden evenveel ruimte zit en de Touch ID-knop gelijk ligt met de functietoetsen.

12. Leg vervolgens de twee Y-vormige uitlijningsstukken tegen de Touch ID-knop. Zet de stukken in de hoeken vast met Kapton-tape.

• Opmerking: als je een vervangende Touch ID-kaart installeert, verwijder je de beschermfolie van de Touch ID-knop.

13. Zorg dat de Touch ID-toets op zijn plaats wordt gehouden door de Y-vormige uitlijningsstukken terwijl je het beeldscherm sluit. Zet de computer nu op de tafel met het beeldscherm naar beneden.

14. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee middelste 3IP-schroeven weer helemaal vast te draaien.

15. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de 3IP-schroef linksboven gedeeltelijk terug te plaatsen.

• Belangrijk: stop met het aandraaien van de schroef wanneer je weerstand voelt en voordat de momentschroevendraaier klikt.

16. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de vier 3IP-schroeven vast te draaien. Doe dit in de aangegeven volgorde.

17. Zet de computer op zijn kant met het beeldscherm geopend.

18. Kijk van boven op de Touch ID-knop. De ruimten aan weerszijden moeten gelijk zijn en de Touch ID-knop moet gelijk liggen met de functierijtoetsen.

• Belangrijk:

• Als de ruimten aan de zijkant gelijk zijn, ga je verder met montagestap 27.

• Als de ruimten aan de zijkant niet gelijk zijn, ga je verder met montagestap 19 tot en met 26 om de Touch ID-knop opnieuw uit te lijnen.

19. Laat de computer op de zijkant liggen met het beeldscherm geopend. Draai de computer om zodat je bij de schroeven kunt komen.

20. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met een 3IP-bitje om de twee middelste 3IP-schroeven los te draaien.

21. Verwijder de Kapton-tape en de Y-vormige uitlijningsstukken.

22. Centreer de Touch ID-knop zodat er aan beide zijden evenveel ruimte zit en de Touch ID-knop gelijk ligt met de functietoetsen.

23. Leg de twee Y-vormige uitlijningsstukken tegen de Touch ID-knop, zoals aangegeven. Zet de stukken in de hoeken vast met Kapton-tape.

24. Laat de computer op de zijkant liggen met het beeldscherm geopend. Draai de computer om zodat je aan de andere kant kunt werken.

25. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee middelste 3IP-schroeven weer helemaal vast te draaien.

26. Kijk van boven op de Touch ID-knop. De ruimten aan weerszijden moeten gelijk zijn en de Touch ID-knop moet gelijk liggen met de functierijtoetsen.

• Belangrijk:

• Als de ruimten aan de zijkant gelijk zijn, ga je verder met montagestap 27.

• Als de ruimten niet gelijk zijn, herhaal je verwijderstappen 2 tot en met 10. Herhaal vervolgens de montagestappen.

27. Verwijder de Kapton-tape en de Y-vormige uitlijningsstukken.

28. Druk op de Touch ID-knop om te controleren of deze klikt.

• Belangrijk:

• Als de Touch ID-knop te los aanvoelt, herhaal je alle verwijderstappen. Voer vervolgens de montagestappen opnieuw uit met een groter Touch ID-opvulstukje.

• Als de Touch ID-knop te stijf aanvoelt of niet beweegt, herhaal je alle verwijderstappen. Voer vervolgens de montagestappen opnieuw uit met een kleiner Touch ID-opvulstukje.

29. Sluit het beeldscherm en zet de computer op de tabel met het beeldscherm naar beneden.

30. Gebruik een ESD-veilig pincet om het Y-vormige afdekplaatje in de bovenbehuizing te plaatsen (1). Zorg ervoor dat de inkeping zich onder de losse schroef bevindt (2).

31. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-06940) volledig terug te plaatsen in het Y-vormige afdekplaatje.

32. Druk voorzichtig op de flexkabel van de Touch ID-kaart om deze aan het Y-vormige afdekplaatje te bevestigen.

• Belangrijk: Als de flexkabel van de Touch ID-kaart niet is uitgelijnd met het Y-vormige afdekplaatje, kan een deel van de flexkabel bekneld raken tussen de Touch ID-knop en de bovenbehuizing. Herhaal verwijderstappen 1 tot en met 10 en volg vervolgens montagestappen 5 tot en met 32 om te zorgen voor een juiste uitlijning van de flexkabel en het afdekplaatje.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.