Materiaal distribueren met 'Apps en boeken' in Apple School Manager, Apple Business Essentials en Apple Business Manager

Lees hier hoe je apps en boeken kunt implementeren die je hebt gekocht in het gedeelte 'Apps en boeken' in Apple School Manager, Apple Business Essentials en Apple Business Manager.

Wanneer je voor je onderwijsinstelling of bedrijf materiaal aanschaft in 'Apps en boeken', kun je de aankopen direct beschikbaar stellen voor je gebruikers.1 Je kunt de functies van beheerde distributie voor toewijzing op basis van gebruiker en toewijzing op basis van apparaat gebruiken of de functie voor inwisselcodes van Apple Business Manager.

Beheerde distributie

Inwisselcodes3

Toewijzing op basis van gebruiker

Toewijzing op basis van apparaat

Vereisten

• iOS 7 of nieuwer

• OS X Mavericks (versie 10.9) of nieuwer

• iOS 9 of nieuwer

• OS X El Capitan (versie 10.11) of nieuwer

• tvOS 12 of nieuwer

Distributie van gratis apps

Distributie van betaalde apps

Distributie van maatwerk-apps

Distributie van gratis boeken

Distributie van betaalde boeken

Mobielapparaatbeheer (MDM) gebruikt voor distributie1

Als apps worden ingetrokken of opnieuw worden toegewezen, blijven ze eigendom van de organisatie

Apple ID is niet vereist voor toegang tot apps

Materiaal is beschikbaar op meerdere apparaten in aankoopgeschiedenis

Materiaal is beschikbaar via delen met gezin

Eindgebruikers kunnen aankopen vanuit een app doen en herstellen2

1. Gebruik van de Store voor 'Apps en boeken' is toegestaan nadat een organisatie is geverifieerd. Raadpleeg de aanmeldingsinstructies voor Apple Business Manager of Apple Business Essentials.

2. Sommige MDM-oplossingen ondersteunen mogelijk beheerde distributie en/of inwisselcodes. Informeer bij de MDM-aanbieder naar de vereisten.

3. Aankopen vanuit een app worden niet ondersteund als zelfstandig materiaal dat kan worden gekocht en gedistribueerd via 'Apps en boeken', maar eindgebruikers kunnen wel aankopen vanuit een app doen en herstellen vanuit door 'Apps en boeken' toegewezen apps.

4. Inwisselcodes zijn alleen beschikbaar in Apple Business Manager.

Als je wilt overstappen van inwisselcodes naar beheerde distributie

Als je momenteel gebruikmaakt van inwisselcodes en je wilt overstappen naar beheerde distributie, lees je hier meer over de migratie naar beheerde distributie.

Als je nieuwe 'Apps en boeken'-aankopen niet worden getoond wanneer je ze wilt toewijzen in je MDM-oplossing

'Apps en boeken'-servertokens zijn geldig gedurende één kalenderjaar, gerekend vanaf de datum van de eerste download. Je moet vóór het einde van de looptijd van één jaar een nieuw token opvragen in het gedeelte 'Accountoverzicht' van de Store voor 'Apps en boeken'. Deze stappen moet je ook uitvoeren als je je wachtwoord wijzigt.

Als je beheerde distributie wilt gebruiken, maar geen MDM-oplossing hebt

Apple biedt Apple Configurator en Apple Business Essentials. Daarnaast zijn er talloze opties van andere aanbieders. Bepaal op grond van de behoeften van je organisatie welke oplossing de beste keuze is.

Ga voor meer informatie over het beheren van apparaten naar Implementatie van het Apple platform.

Sommige apps zijn niet overal beschikbaar, afhankelijk van het land of de regio en de medewerking van de ontwikkelaar. Bekijk de beschikbaarheid van programma's en materiaal.