Mac mini (2023 met M2) - Moederbord

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (0,3-1,2 Nm)

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Torx T10-bitje

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Verwijderen

1. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de vergrendelingshendel van de flexkabelconnector van het statuslampje (1) omhoog te klappen. Schuif het uiteinde van de flexkabel uit de connector (2).

2. Gebruik een ESD-veilig pincet om de polyesterfolie te verwijderen van de connector van de voedingskabel en van de voedingskabel zelf (1). Bewaar de polyesterfolie om deze later terug te plaatsen. Knijp het uiteinde van de voedingskabel aan weerszijden in om deze uit de connector te trekken (2).

• Belangrijk: bij een vervangend moederbord en een vervangende voeding wordt ook vervangende polyesterfolie geleverd.

3. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het Torx T10-bitje om de twee T10-schroeven (923-07584) te verwijderen uit het moederbord.

4. Duw zoals aangegeven tegen het koelelement om het moederbord uit de behuizing te schuiven.

Montage

Belangrijk

Als je het bestaande moederbord gaat terugplaatsen, ga je verder met stap 3. Als je een vervangend moederbord installeert, ga je naar stap 1.

1. Verwijder de luidspreker van het bestaande moederbord. Installeer de luidspreker (1) op het vervangende moederbord. Ga vervolgens verder naar stap 2.

2. Verwijder het I/O-paneel van het bestaande moederbord. Installeer het I/O-paneel (2) op het vervangende moederbord. Ga vervolgens verder naar stap 3.

3. Schuif het moederbord een stukje in de behuizing, zoals aangegeven in de afbeelding. Zorg ervoor dat de flexkabel van het statuslampje (1) en de voedingskabel (2) niet vast komen te zitten onder het moederbord.

4. Duw tegen het I/O-paneel om het moederbord helemaal in de behuizing te schuiven. Zorg ervoor dat de klemmetjes op het I/O-paneel vastklikken aan de behuizing en dat het I/O-paneel gelijk ligt met de behuizing.

5. Plaats het Torx T10-bitje in de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm. Stel de schroevendraaier in op 1,2 Nm.

6. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het Torx T10-bitje om de twee T10-schroeven (923-07584) terug te plaatsen in het moederbord.

7. Schuif het uiteinde van de voedingskabel in de connector.

8. Leg de polyesterfolie op de connector van de voedingskabel en op het uiteinde van de voedingskabel. Druk in de lengterichting op de folie zodat deze vastplakt aan de connector en kabel.

• Belangrijk: als er nieuwe polyesterfolie is geleverd bij een vervangend onderdeel, gebruik je die folie en gooi je de bestaande folie weg.

9. Schuif het uiteinde van de flexkabel van het statuslampje in de connector (1). Klap vervolgens de vergrendelingshendel omlaag (2).

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.