Aangepaste e-maildomeinen gebruiken met iCloud Mail

Wanneer je een abonnement neemt op iCloud+, kun je een aangepaste domeinnaam die al in je bezit is, gebruiken om je iCloud-e-mailadres te personaliseren of een nieuw domein aanschaffen.

Wanneer je een abonnement neemt op iCloud+, kun je een aangepast domein waarvan je al de eigenaar bent, gebruiken om e-mail te versturen en ontvangen via een gepersonaliseerd e-mailadres in iCloud Mail.

• Je kunt maximaal vijf aangepaste domeinen gebruiken, met maximaal drie gepersonaliseerde e-mailadressen per domein.

• Je kunt je gepersonaliseerde e-mailadres gebruiken op iCloud.com/mail en in de Mail-app op alle apparaten waarop je bent ingelogd met je Apple ID en waarop iCloud Mail is ingeschakeld.

• Je kunt je gepersonaliseerde e-mailadres onder andere ook gebruiken voor Berichten, FaceTime, Agenda en om in te loggen op je apparaat.

• Als je geen bestaande e-mailadressen hebt die in gebruik zijn met het aangepaste domein, kun je nieuwe gepersonaliseerde e-mailadressen aanmaken nadat je het domein hebt geconfigureerd met iCloud Mail.

• Als je iCloud+ deelt met je 'Delen met gezin'-groep, kun je je aangepaste domein delen met je 'Delen met gezin'-groep en de leden toestaan gepersonaliseerde adressen te maken. In iOS 16 of nieuwer kun je je aangepaste domein ook delen met mensen buiten je gezin en toestaan dat gezinsleden gepersonaliseerde adressen maken.*

• Je kunt je domein met tot vijf andere mensen delen. Als je iemand toevoegt die geen deel uitmaakt van je 'Delen met gezin'-groep, moet deze persoon de uitnodiging accepteren voordat deze kan worden toegevoegd aan het domein.

Als je nog geen aangepast domein bezit, lees je hier hoe je, een e-maildomein aanschaft voor gebruik met iCloud Mail.

* Als je een apparaat met iOS 15 of ouder gebruikt, zie je mogelijk niet alle gepersonaliseerde e-mailadressen die je hebt ingesteld op een apparaat met iOS 16 of nieuwer.

Een aangepast e-maildomein toevoegen

Om een aangepast domein met iCloud Mail te gebruiken, heb je het volgende nodig:

Als je een gepersonaliseerd e-mailadres wilt toevoegen voor een aangepast domein dat je gebruikt met iCloud Mail:

• Dat e-mailadres kun je niet gebruiken als e-mailadres voor een andere Apple ID.

• Als je een gepersonaliseerd e-mailadres voor een andere Apple ID wilt toevoegen, moet je het e-mailadres van die Apple ID wijzigen.

• Als je die Apple ID verwijdert, kun je er geen gepersonaliseerd e-mailadres aan toevoegen.

Lees hoe je een aangepast domein voor iCloud Mail toevoegt op iCloud.com.

Een aangepast e-maildomein verwijderen

Als je voor iCloud Mail een aangepast domein hebt geconfigureerd dat je niet meer wilt gebruiken, kun je het verwijderen.

Lees hoe je kunt stoppen met het gebruik van een aangepast domein op iCloud.com.

Nadat je het domein hebt verwijderd, kunnen jij en de leden van je 'Delen met gezin'-groep geen e-mail meer versturen of ontvangen met iCloud Mail via de adressen van dat domein.

Aangepaste e-maildomeinen bieden geen ondersteuning voor beheerde Apple ID's.