De thuisknop, zijknop en andere knoppen op je iPad gebruiken

Leer de knoppen en schakelaars op je iPad beter kennen.

Als je iPad een thuisknop heeft

Afbeelding met locatie van knoppen op iPad.
No alt supplied for Image

Bovenste knop

Druk op deze knop om je apparaat uit de sluimerstand te halen of in de sluimerstand te zetten. Houd de bovenste knop ingedrukt om het apparaat in of uit te schakelen.

No alt supplied for Image

Thuisknop

Gebruik de thuisknop om je iPad te ontgrendelen of aankopen te doen met Touch ID. Druk eenmaal op de thuisknop om naar het beginscherm te gaan. Houd de knop ingedrukt om Siri te activeren.

No alt supplied for Image

Volumeknoppen

Gebruik deze knoppen om het volume aan te passen als je naar muziek luistert, video's bekijkt of games speelt.

No alt supplied for Image

Zijschakelaar (bepaalde iPad-modellen)

Gebruik deze schakelaar om geluiden en meldingen van je iPad te dempen of om rotatievergrendeling in of uit te schakelen.

Als je iPad geen thuisknop heeft

Afbeelding met locatie van knoppen op iPad.
No alt supplied for Image

Bovenste knop

Druk op deze knop om je apparaat uit de sluimerstand te halen of in de sluimerstand te zetten. Houd de bovenste knop ingedrukt om Siri te activeren. Als je iPad Touch ID heeft, gebruik je de bovenste knop om je iPad te ontgrendelen of aankopen te doen met Touch ID.

No alt supplied for Image

Volumeknoppen

Gebruik deze knoppen om het volume aan te passen als je naar muziek luistert, video's bekijkt of games speelt.

De volumeknoppen gebruiken

Op de meeste iPad-modellen kun je standaard met de volumeknop die zich het dichtst bij de bovenste knop bevindt het volume verhogen en met de volumeknop die zich het verst van de bovenste knop bevindt het volume verlagen, ongeacht hoe je je iPad vasthoudt:

Afbeelding met locatie van knoppen op iPad.

Dynamische volumeknoppen passen zich automatisch aan als je je iPad ronddraait. Je verhoogt dan het volume met de knop rechts of bovenaan en je verlaagt het volume met de knop links of onderaan, ongeacht hoe je de iPad vasthoudt.

Deze iPad modellen hebben always-on, dynamische volumeknoppen:

• iPad Pro 11-inch (4e generatie)

• iPad Pro 12,9-inch (6e generatie)

• iPad (10e generatie)

• iPad mini (6e generatie)

• iPad Air (5e generatie)

Op andere iPad modellen met iOS 15.4 en nieuwer kun je dynamische volumeknoppen aan en uitklikken:

1. Controleer of iPadOS 15.4 of hoger op de iPad is geïnstalleerd.

2. Ga naar 'Instellingen' > 'Geluiden'.

3. Schakel de optie 'Vaste positie volumeregelaars' in als je wilt dat de volumeknoppen altijd hetzelfde gedrag vertonen. Schakel de optie uit als je wilt dat de knoppen dynamisch meebewegen afhankelijk van de stand van je iPad.

Bij talen met schrift dat van rechts naar links gaat, verhoog je het volume met de knop links of bovenaan en verlaag je het volume met de knop rechts of onderaan. Als op je iPad rotatievergrendeling is ingeschakeld, werken de volumeknoppen op basis van de richting waarin de iPad is vergrendeld.
Afbeelding met locatie van knoppen op iPad.
Afbeelding met locatie van knoppen op iPad.